Råd til unik vandretur i Sydsverige

Denne side er blevet vist 7184 gange

Hej derude garvede vandrere,

Min søster og jeg skal til næste år i maj måned på vandretur i Sverige over en forlænget weekend. Vi rejser fra København, men da tiden er knap ønsker vi at bruge mindst mulig tid på transport, hvorfor vi tænker, at en vandretur i Sydsverige vil være en god start.

Vi er begge relativt vandre vante, og vil gerne ud på ruter der strækker sig på minimum 20 kilometer om dagen. Vi vil gerne undgå ruter, der kræver samme rute tilbage, således at vi kan se så meget som muligt. I bund og grund er vi blot interesserede i at se svensk natur, og dermed natur der adskiller sig fra den danske. Ydermere påtænker vi at medbringe telt, men er også åbne overfor at overnatte under arrangerede forhold (dog til budgetvenlige priser).

Vi ønsker ikke at planlægge for meget, men blot ideer til, hvor vi nemmest kan nå til med tog eller bus fra København samtidig med, at vi kan udforske smuk og unik svensk natur.

Har I gode råd til, hvordan vi skal gribe vores tur an?

På forhånd mange tak!

Bedste hilsner,

An

Svar på indlægget

Hej AnTag toget til Hässleholm og gå syd mod Hörby på Skåneleden - skøn tur. I kan tage toge/bus afhængig af om I når Höör eller Hörby - det er ret let at komme til København derfra.
Det anbefales at have kort over ruten - kan købes hos Spejdersport eller på turiskontoret i Hässleholm.

God fornøjelse
Hej An og søster

Unik uberørt natur findes ikke rigtigt i det sydlige Sverige. For dette skal I længere mod nord. Der er dog stadig rigtigt dejlige ruter i Skåne/Halland/Kronoberg (Småland) og Bleking.
Tjek: http://www.sydsverige.dk/?pageID=352

Der er rigtigt mange muligheder, men da tiden er knap, vil jeg ligesom Bente anbefale uddrag fra enkelte af Skåneleden-vandreruterne.

Min forslag er:
Tag toget til Båstad og vælg vandreruten "Kust til kust leden".
1) den sydlige rute mod Ängleholm (flot afvekslende kystvandring med spændende klippeskær, kalksten fra kambrium og unik strandengs-natur med levn fra stenalderen) eller
2) den østlige rute mod Örkelljunga
(skovvandring...tag en afstikker Snapphanernes gemmested Trollehallarne: [LINKET VIRKER IKKE: SIDEN ER FLYTTET ELLER FJERNET].

Begge ruter ruter tager to dage.

Link til kmz-kortfil (med rute og shelter), der kan åbnes i Google Earth:
[LINKET VIRKER IKKE: SIDEN ER FLYTTET ELLER FJERNET]

Find jeres rejseplan ved offentlig transport via:
http://www.skanetrafiken.se

De bedste vinterhilsner
Stig Rygaard

Svar på indlægget