Nybegyndere 3 dage med hund og telt/shelters

Denne side er blevet vist 9303 gange

Hej alle garvede vandrere

Vi vil gerne ud og vandre, og har hørt meget godt om den lette grad af vandring i sydsverige. Vi har kigget på mange af ruterne, og syens især at vandring igennem nogle af national parkerne ser spændende ud. Men vores spørgsmål er, må man have en hund i snor med overalt i sverige eller er der nogen begrænsninger?
Vi hører gerne fra andre der vandrer med hund om ekstra velegnede ruter etc.
Vi vil gerne gå 10-20 km. om dagen og sove i eget telt eller evt. i shelters. Vi prioriterer iøvrigt mindre befolkede stier og skovvandring.
Alle gode råd og ideer tages imod med kyshånd.

Vh Lise, Nikolaj og Ozzy

Svar på indlægget

Hej
I kan godt tage hund med på vandretur, men i perioden 1. marts - 20. august skal den være i snor, så den ikke forstyrrer eller skader dyrelivet m.m. Det fremgår af den svenske allemandsret, se:
http://www.sydsverige.dk/?pageID=338

Hvis I besøger en nationalpark, skal hunden altid være i snor. I nogle nationalparker er det tilladt at tage sin hund med, I andre er det ikke.
Kontakt fx den nationalpark, I vil besøge, og hør om I må have hund med. Her finder I alle nationalparkerne:
http://www.naturvardsverket.se/Var-natur/Skyddad-natur/Nationalparker/
Inde under de enkelte nationalparker er der e-mailadresser til folkene, der står bag parkerne.
Held og lykke.
Hej pröv Glaskogens Naturreservat 380km med markerede stiger i öde mark. Kik på
www.glaskogen.se/ her er det shelters, hytter og riktig ödermark. Vi har lige nu en flok ulve men de er ikke farlige for hverken dyr eller männesker. Mange bäverdamme.Hvis i behöver mere hjelp så kontakte mig på canoes@swipnet.se
Har boet i området siden 1960
Hej, hvis i ikke er kommet afsted endnu, så kan jeg forstå Skånelederen, den passer fint til hvad i søger. Ligger 3-4 timer væk, koster ikke mere end 100 kr. at kommer derhen inkl. færge (fra Køge->København->..) og der er 10-20 km mellem hver lejre, og gode lejrepladser. I kan søge lidt rundt på google efter ås til ås lederen, eller lige smide en e-mail så skal jeg nok komme med de praktiske detaljer.


Svar på indlægget