Debat


Alle debatter

Skriv nyt indlæg

Kort over sovepladser i Sverige

Denne side er blevet vist 6927 gange

Hej alle sammen :-)

Vi har ofte camperet i Sverige, og vi holder rigtig meget af det, og vi synes det er lækkert at der er allemandsret. Dog synes vi, at det svært at finde et sted hvor man ligge og sætte telt op, da der oftest er privat grund og/eller stenvej, så man ikke kan sætte telt op.

Har dog lige læst nogle indlæg på siden her, og læser, at der er mange som finder gode restepladser, men det er ikke de steder vi leder efter. Vi kan godt lide, at der er natur (skov og også gerne sø).

Jeg vil derfor høre, om I har nogle brochure eller kender noget til allemandsrettens campingpladser?


Håber meget I kan hjælpe.


Mvh.

Anette

Svar på indlægget

Hej
Allemandsretten giver også mulighed for, at I kan slå teltet op på privat grund, men selvfølgelig ikke i folks baghave eller tæt på deres hus. Men du har ret i, at det kan være svært at finde en "plet", især hvis man har bilen med, og der er grøft eller hegn - eller skov - langs vejen, så man både skal finde et sted til bilen og et plant sted til teltet, og samtidig have søudsigt :-).

Det er mit indtryk, at mange efterlyser gode idéer til steder, man kan campere uden for de etablerede campingpladser. Jeg vil derfor anbefale alle at sende os tips om steder, så laver vi en ny sektion på sydsverige.dk med denne her slags pladser !

Vi har desværre ingen brochure over "gode steder", og så vidt jeg ved, eksisterer det ikke.

Du kan læse mere om allemandsretten her: http://www.sydsverige.dk/?pageID=338
Jeg kan jo passende starte med at anbefale et sted, hvor man kan stille sin autocamper / campingvogn eller slå sit telt op. Et lille sted, hvor der vel er plads til 7-8 biler. (Jeg mener ikke, at det er skilt med camping forbudt, men kan ikke garantere det..).

Sted: Sydlige Småland.
Midt i den store sø Åsnen.
Ca. 10 km nord for Urshult:

Lige inden man kører over den lille bro til øen Sirkön ligger der en lille plads på højre hånd med flot udsigt over søen. Her plejer altid at holde et par biler, ofte tyske autocampere. Et rart lille sted.

WGS84:
Lat N 56° 36′ 1″ Lon E 14° 45′ 13″
Decimal:
56.6005, 14.7537

Et godt stoppested, hvis man kommer fra Kbh og skal videre op mod det nordøstlige Småland.
Sög efter skilte med "Naturcamping", så finder du det du söger hvor som helst i Sverige.
Hilsen Brita

14-01-11.
der ermange steder,der er fricamping foreks.tingsryd kommune.
V/konga---yxanas-----korro---dångebo.
Alle til en pris ca.60-75.kr pr overnatning.
Der er koldt og varmt vand.

Svar på indlægget