Telt bed Helge å

Denne side er blevet vist 4256 gange

Hej
Er der nogen der kender nogle gode områder omkring Helge å, hvor man kan sætte et telt op? Det skal ikke være en campingplads men istedet udenfor vha allemannsrätten?

Svar på indlægget

Hej
Du kan benytte de små teltpladser langs åen. Nogle af dem er gratis, andre koster fx 20 kr per person for en nat i eget telt, og så er der toilet, brænde mv.

Se denne her side med teltpladser ved Helge å: [LINKET VIRKER IKKE: SIDEN ER FLYTTET ELLER FJERNET]
Campingpladsen er til alm. campingpris, men flere af de andre pladser er gratis eller næsten gratis.. Jeg kan anbefale Välje badplats, som er det officielle startsted for kanoruten Helge å, se http://www.sydsverige.dk/?pageID=463
Välje badplats er en lille naturplads med badestrand, toiletter og vand, hvor man betaler 20 svenske for en overnatning i eget telt. GPS-koordinater: 56.6059, 14.32738 - WGS84: Decimal.
Tak for dit superhurtige svar . Vi skal have fisket ( helst gedder)så meget som muligt deroppe.
Kan forstå at kortet,der Sælges på Odby turistbureau nævner noget om mulighederne. Er der andre steder man kan forhøre sig?
Hej igen
Du kan prøve at kontakte en af de lokale FVO'er, som er forkortelse for fiskevårdsområdesförening. Hvert fiskeområde er underlagt en FVO som har tjek på fiskebestanden og sørger for at fiskereglerne overholdes. Helge å er opdelt på mange FVO'er: Hvis I fx vil fiske i den store sø Möckeln skal du have fat i Möcklens FVO, se denne her side hvor der en info om fisketips mv. om bl.a. Möcklen: http://www.ifiske.se/fisketips-mockeln-steningen-saganassjon-mfl.htm

Se kortet på den her side over Kronobergs län (som Helge å løber igennem) http://www.ifiske.se/fiska-i-kronobergs-lan.htm med de grønne markeringer for FVO'erne. Jeg ved ikke lige hvilken FVO der har området ved Välje badplats, hvis I vil overnatte der, men send en mail til FVO'erne, de kan med sikkerhed hjælpe.

Held og lykke.
Hej Steen

Jeg griber dig lige her i håb om du ser indlægget -)

Vil du vurdere Helge Å til at være befolket om sommeren? (Jeg skal på en uges kanotur et sted)
Jeg var på Immeln for et par år siden og der var ikke særlig mange andre mennesker. Oprindeligt havde vi kig på Klarelven indtil vi fandt ud af der snoede sig 2 veje langs elven næsten hele dets længde.


Svar på indlægget