Boafalls backe og Valhalla

Denne side er blevet vist 2936 gange

https://www.sydsverige.dk/?pageID=411 fortæller:

"Valhall med imponerende udsigt
Omegnen af byen byder på flere højdedrag, bl.a. Boafalls backe 178 meter over havet med fin udsigt på toppen. Det absolut bedste højdedrag er dog Valhall ved foden af søen Orlunden, ca. to km øst for Olofström. GPS: 56.2674, 14.5894 (WGS84: Decimal)."

Lidt mere korrekt er følgende:

Boafalls backe er desværre - som så mange andre højdepunkter - helt omgivet af træer. Udsigten er nærmest lig nul, du ser ned på et hus, et udhus og en grusvej. Ellers bare træer. Ikke længere Blekinges højeste punkt i øvrigt.

Valhalla (med ”a”) er måske det bedste udsigtspunkt nær Olofström. Men højdedraget ligger ikke ”ved foden af en sø”, hvilket lyder meget vådt. Valhalla er en bakke, hvis klippeskrænt falder ret så lodret 40 meter ned til søen Orlunden. Og udsigten er virkelig meget smuk.

Svar på indlægget

Hej Torsten

Tak for din feedback.

Som vi skriver ligger Valhall lige vest for søen Orlunden, hvorfra der er virkelig smuk udsigt over søen, da man jo netop befinder sig et godt stykke over havet. Jo, selve Vallhal befinder sig ved foden af søen, men du har helt ret i, at når man står oppe på toppen af klippen, så får man ikke våde fødder :-)

Du skriver "Valhalla (med ”a”)". Vi har forsøgt at holde os til den svenske skrivemåde, dvs. "Vallhall", men det kan sikkert også skrives med "a".

Med hensyn til Boafalls backe har vi nu rettet teksten, da der, som du skriver, ikke længere er udsigt fra toppen.

Her er det korrekte link til vores side, hvor Vallhall og Boafall omtales: https://www.sydsverige.dk/?pageID=192

Svar på indlægget