Forsiden > Byer i Blekinge > Her

Olofström

Siden er publiceret / opdateret: 4. januar 2024
Maksimér
Kort over sydsverige
GPSGPS GPS
Latitude : 56.2783
Longitude : 14.5311
(WGS84: Decimal)
Indstil din GPS
Natur og fiskeri ved Olofström
Naturen omkring Olofström har flere steder karakter af vildmark med søer og skove og gode muligheder for natur- og aktivferie. Foto: Visit Olofström


Olofström - fra jern til biler

Olofström by med 7.500 indbyggere er vokset op omkring et jernbrug, som blev anlagt her ved Holjeån i 1735, og byen er opkaldt efter Olof Ohlsson, som ejede jernbruget i midten af 1700-tallet.

I 1920'erne begyndte virksomheden af producere bildele til Volvo, og i dag er bilindustrien i Olofström, med Volvos karosserifabrik "Volvo Car Body Components" i spidsen, den største private arbejdsplads i kommunen. Her producerer man bildøre, bagklappen, karosseridele mv. til Volvos mange bilmodeller.

Bilmuseet i Olofström (Brocenter Bil- och fordonsmuseum), Brostugevägen 1, er en bygning proppet med ældre modeller af Ford og Volvo, bl.a. den ældste Volvo og gamle knallerter og cykler. Museet har en af verdens største Volvo-samlinger.

Kanocentralen er et populært udgangspunkt for kanoture på søerne Halen og Immeln
Kanocentralen ved søen Halen er et populært udgangspunkt for kano- og kajakture på søerne Halen og Immeln. Foto: www.visitolofstrom.se

Overnatning i eller nær OlofströmKanoruten Halen-Immeln

Omegnen af Olofström beskrives ofte som Sveriges sydligste vildmark med smuk natur, søer, skove og gode muligheder for natur- og aktivferie.

Fra bymidten er der mindre end to km til Halens naturreservat og fritidsområde med kanocentral, som er et populært udgangspunkt for kanoture på søerne Halen og Immeln (se Kano på Immeln-Halen) og de tilstødende søer i området mellem Blekinge og Skåne. Fritidsområdet ved kanocentralen har campingområde ud til en fin badesø.

Vildmarksvandring ved Olofstöm

I samme områder finder man gode vandreruter, se fx Vildmarksvandring Raslången-Halen og vandring på Blekingeleden. Der er gode tog- og busforbindelser til Olofström fra bl.a. København, og mange vandrede indleder deres vandretur på Skåneleden eller Blekingeleden her.

Valhall ved Olofström
Højdedraget Valhall ved søen Orlunden ligger ca. to km øst for byen. Foto: Visit Olofström


Valhall med imponerende udsigt

Omegnen af byen byder på flere højdedrag, bl.a. Boafalls backe 178 meter over havet, men der er desværre ikke længere udsigt over landskabet fra toppen. Hvis du vil nyde en smuk udsigt, så besøg højdedraget Valhall ved foden af søen Orlunden, ca. to km øst for Olofström. GPS: 56.2674, 14.5894 (WGS84: Decimal).

Valhalls top ligger 40 meter over søen og 99 meter over havet med vidunderlig udsigt over søen og det vildmarkslandskab, som Olofström Kommune er kendt for. Klippesiden går næsten lodret ned, og hele området er et populært udflugtsområde.

Olofström er omgivet af skøn natur
Halens fritidsområde ved Olofströms kanocentral uden for Olofström. Foto: © sydsverige.dk


Badesøer i omegnen af Olofström

Ved alle badepladser findes badebro og toiletter, og enkelte badesøer har desuden omklædningsrum. Badesøer:
I udkanten af Olofström: søen Halen
Vilshult nord for Olofström: Slagesnässjön
Kyrkhult nord for Olofström: Södersjön
Hemsjö: Abborrasjön
Gränum: søen Orlunden

Se også Badesøer i Sverige med bl.a. alle badesøer nær Olofström.