På svampejagt i Sverige

Find svampe i den svenske natur

Siden er publiceret / opdateret: 10. november 2020
Kantareller plukket i Sverige
Juli er højsæson for kantareller. Kantarellerne i gryden blev plukket midt i juli på en vandretur på Västra Vätterleden. Foto: © Mathias Haycock Jensen


I juli måned er det højsæson for den populære spisesvamp kantarel, som er let at kende, selv om man ikke er svampespecialist. Gryden med kantareller (herover) blev fyldt under en vandretur i juli på Västra Vätterleden.

Højsæsonen for de fleste svampe er dog først fra begyndelsen af september og frem til oktober, hvor et utal af forskellige svampearter pibler frem i de sydsvenske skove. Nogle kan spises, andre er det rene gift - også flere af dem på billederne herunder - så man skal være 100 procent sikker på, hvad kan har med at gøre, inden svampene lander i gryden.

Svampene på billederne herunder voksede i granskoven ud til små skovveje og stier i området mellem Skruv og Långasjö i Småland. På nogle strækninger så vi ikke en eneste svamp. Andre steder oplevede vi i hundredevis af svampe på et ganske lille område. Men vi er ikke svampespecialister, så vi nøjedes med at tage billeder.

Få fakta om spisesvampe - se "Guide til svenske svampe" under Links.

Se også

Allemandsretten giver dig lov til at færdes næsten overalt i den svenske natur.

Svampe i Sverige

Svenske svampe

Rød fluesvamp er en af Sveriges giftigste svampe

Almindelige svampe i Sverige

Svampe i Sverige

Svenske svampe

Svenske svampe

Svenske svampe