Debat


Alle debatter

Skriv nyt indlæg

Gotlandsleden

Cykelferie på Gotlandsleden

En del af Gotlandsleden løber tæt på havet som her mellem Sandviken og Herrvik i Östergarn sogn. Foto: © sydsverige.dk

Siden er publiceret / opdateret: 1. december 2023

Ca. 540 km cykelrute Gotland rundt

Gotland byder på helt unik natur med dejlige klippekyster, fyrreskove og overalt på øen enge med vilde blomster, som trives her på den kalkrige jord. Uden at overdrive er Gotland nok et af de smukkeste steder i Skandinavien, man kan tage til på cykelferie.

Gotlandsleden er en ca. 540 km lang cykelrute hele vejen rundt om Gotland og Fårö. Cykelruten følger bl.a. asfalterede småveje og grusveje med begrænset trafik (92 procent asfalterede veje, 4 procent er gode grusveje og 4 procent er skovveje).

På vestkysten fulgte Gotlandsleden før i tiden hovedvej 149 nord for Visby og hovedvej 140 syd for Visby, men det er nu ændret, så man kun følger hovedvej 140 omkring 15 km omkring Klintehamn syd for Visby. Hvis du kun vil cykle en del af ruten, anbefaler vi ruten langs østkysten af Gotland bl.a. gennem Östergarnslandet (midt på østkysten) eller den nordlige del fra Irevik på vestkysten op til Kappelshamn og videre til Fårösund. Besøg også øen Fårö helt i nord (gratisfærge fra Fårösund), som byder på meget smuk natur.

Gotlandsleden
Den ca. 540 km lange Gotlandsleden går hele vejen rundt om Gotland og op til øen Fårö i nord. Kort fra OpenStreetMap. Den øverste af de to tværgående ruter, som går fra Visby på vestkysten til østkysten er dog nedlagt efter at kortet blev lavet.


Cykelafstande

Visby - Fårö i nord: ca. 90 km.
Visby - Östergarn på østkysten: ca. 75 km.
Visby - Gotlands sydspids: ca. 100 km.

Køb kort over cykelruten

I vores webshop kan du købe Cykelkartan blad 11 Gotland i målestok 1:90.000, der viser Gotlandsleden. Du kan også købe Bil- og cykelkort over Gotland med seværdigheder og turistinformation. Begge kort viser desuden campingpladser mv.

Cykelkartan blad 11 Gotland. Målestok 1:90.000
Cykelkort blad 11
Kort over Gotland. Målestok 1:100.000
Turistkort Gotland.
Målestok 1:100.000


God markering af cykelruten

Gotlandsleden er godt markeret med røde skilte. Cykelruten blev etableret i 1982 og er siden ændret flere gange.

Cyklister ved Langhammars på Fårö
Bil- og cykelvej langs den stenede kyst ved Langhammars på Fårö. Foto: © sydsverige.dk

Ruten er markeret med røde skilte
Gotlandsleden er godt markeret med røde skilte. Foto: © sydsverige.dk


Book hotelophold på Gotland

Book hotelophold hos HotelSpecials.dk, der formidler hotelophold i Sverige til lav pris. Klik på den orange knap herunder.

Book din overnatning her