Debat


Alle debatter

Skriv nyt indlæg

Raukarne på Digerhuvud

Digerhuvud
Siden er publiceret / opdateret: 28. december 2023
Maksimér
Kort over sydsverige
GPSGPS GPS
Latitude : 57.97225
Longitude : 19.0962
(WGS84: Decimal)
Indstil din GPS
I det omkring 3,5 km lange Digerhuvud Naturreservat på Fårös nordvestlige kyst finder man Sveriges største sammenhængende raukområde. Gotlands undergrund er et koralrev dannet i et tropisk hav for omkring 430 millioner år siden, og raukarne er stenstøtter af kalksten, som står tilbage, efter at havet i årtusinder har gnavet sig ind på kysten.

Raukarne er rige på fossiler af de mange slags dyr, som levede på og ved revet: Koraler, snegle, stromatoporoider (uddøde havsvampe), blæksprutter, mosdyr, armfødder og søliljer.

Raukarne på Digerhuvud er ikke så smukke som Langhammars raukar, man finder nogle km længere mod øst, men de er et besøg værd.

Digerhuvud på Fårö
Digerhuvud. Klik på billedet for stor størrelse. Foto: © sydsverige.dk

Digerhuvud på Fårö
Man kan køre i bil langs hele kysten, hvor der er flere p-pladser undervejs. Klik på billedet for stor størrelse. Foto: © sydsverige.dk


Kortet er oprettet af sydsverige.dk.
Digerhuvud er beliggende på Fårö nord for Gotland og er markeret med mørkeblåt på kortet. Klik på symbolerne på kortet for mere info. Du kan også zoome ind / ud på kortet og klikke øverst til venstre for at skifte til satellit-visning.


Digerhuvud på Fårö
Digerhuvud. Klik på billedet for stor størrelse. Foto: © sydsverige.dk


Her finder du Digerhuvud

Raukområdet ligger på norsiden af Fårö, den lille ø nord for Gotland. GPS-koordinater til raukområdet: 57.97345, 19.09832 (WGS84: Decimal).

Digerhuvud på Fårö
Fossil af stromatoporoide, som var en havsvamp, der levede i det tropiske hav i urtiden. Klik på billedet for stor størrelse. Foto: © sydsverige.dk


Book hotelophold på Gotland

Book hotelophold hos HotelSpecials.dk, der formidler hotelophold i Sverige til lav pris. Klik på den orange knap herunder.

Book din overnatning herKøb kort over Gotland i webshoppen

I vores webshop kan du købe Bil- og cykelkort over Gotland med seværdigheder og turistinformation i målestok 1:100.000. Et kort der er godt at have med på bl.a. bilferie. Du kan også købe Cykelkartan blad 11 Gotland i målestok 1:90.000, der viser den over 500 km lange cykelrute øen rundt. Begge kort viser desuden campingpladser mv.

Kort over Gotland. Målestok 1:100.000
Turistkort Gotland.
Målestok 1:100.000
Cykelkartan blad 11 Gotland. Målestok 1:90.000
Cykelkort blad 11