Lunds Universitets Botaniske Have

(Svensk: Lunds universitets Botaniska trädgård)

Botaniske Have i Lund

Foto: skane.com © Lena Birgersson

Siden er publiceret / opdateret: 24. januar 2024
Maksimér
Kort over sydsverige
Åbningstider
Åbningstider 2024:
Vintersæson:
Dagligt 6-20.

Sommersæson:
Dagligt 6-21.30.

Væksthusene: Lukkede pga. renovering. Åbner igen i 2026.
AdresseAdresse Adresse
Botaniska Trädgården
Östra Vallgatan 20
223 61 Lund
Sverige
GPSGPS GPS
Latitude : 55.7037
Longitude : 13.2033
(WGS84: Decimal)
Indstil din GPS

7.000 plantearter fra hele verden

Den otte hektar store botaniske have, der hører under Lunds Universitet, kan præstere 7.000 plantearter fra de fleste af Jordens planteområder.

Det milde skånske klima gør, at man her kan promenere blandt eksotiske planter fra bl.a. sydhavsøerne. Med sin stemning af engelsk park er Lunds Botaniske Have en blanding af lystpark for planteelskere og et perfekt sted til picnic i det grønne.

Stenpartiet midt i haven rummer ca. 1.000 arter fra verdens forskellige bjergområder. Drivhusene består af ni afdelinger med forskellige klimazoner med sammenlagt 2.000 arter fra hele verden.

Køkkenhaven viser de mest almindelige afgrøder, for - som haven skriver på sit website - det er desværre ikke alle der ved, hvordan en kartoffelplante ser ud.

Havens krydder- og medicinhave har både spiselige krydderurter og planter som især før i tiden blev brugt til at kurere forskellige sygdomme.

Lunds Botaniske Have
Foto: © sydsverige.dk

Lunds Botaniske Have
Foto: © sydsverige.dk


SE OGSÅ

Flere haver og parker i Skåne

Lunds Botaniske Have med orangeri, arboret og plantageaktiviteter blev anlagt i midten af 1700-tallet. Ud over at indgå i universitetets undervisning i medicin skulle haven bruges til at få viden om økonomisk vigtige planter. Havens planter anvendes stadig til undervisning og forskning på universitetet, men først og fremmest er haven et sted til afslapning og rekreation for de en halv million årligt besøgende.

Her finder du Lunds Botaniske have

Haven ligger lidt øst for Lunds Domkirke i centrum af Lund.

Flere billeder

Lunds Botaniske Have - Fotogalleri