Hissö Naturreservat - gammel bøgeskov ved Växjö

Hissö Naturreservat

Foto: © sydsverige.dk

Siden er publiceret / opdateret: 28. december 2023
Maksimér
Kort over sydsverige
GPSGPS GPS
Latitude : 56.94588
Longitude : 14.7975
(WGS84: Decimal)
Indstil din GPS

150-200 år gammel bøgeskov

Fra Kronobergs Slotsruin fører en lille bro over til halvøen og naturreservatet Hissö på ca. 600 hektar, hvoraf 125 hektar er land.

Hissö Naturreservat er domineret af meget gamle bøgetræer, som har fået lov at passe sig selv. Hissö har en mere artsrig vegetation end de andre øer i Helgasjön. Øens løvskov er 150-200 år gammel og domineret af bøgetræer og enkelte egetræer. Tidligere var øen især bevokset med nålestræer som Douglasgran og Thuja, som ikke er naturligt hjemhørende i Sverige, men gennem målrettet fældning af nåletræerne har løvtræerne fået mulighed til at sprede sig på øen.

Langs Hissös kyst findes flere grillpladser og toiletter. I øens nordlige ende kan løse hunde boltre sig på to badepladser for hunde.

Sådan finder du Hissö Naturreservat

Ude på nordspidsen af Kronobergs-halvøen, ca. syv km nord for centrum af Växjö, fører en lille bro over til øen Hissö. Når du har passeret den lille bro, kan du følge asfaltvejen ud til spidsen af halvøen, eller køre frem til ca. midt på øen (GPS-koordinaterne i boksen her på siden). Parker ved vejen, og gå nu op ad skovvejen mod højre. Efter ca. 300-400 meter når du frem til bøgeskov med gamle træer, og langs kysten kan du følge en natursti i begge retninger.

Hissö
Foto: © sydsverige.dk


Vilde blomster

Hissö har en rig flora med bl.a.
- blå anemone (svensk: blåsippa)
- tandrod (svensk: tandrot)
- skovsalat (svensk: skogssallat)

Naturreservater, nationalparker og kulturreservater i Sydsverige som GPX-fil

Få vist alle naturreservater, nationalparker og kulturreservater i Sydsverige på din mobiltelefon

I vores webshop kan du købe et digitalt kort med alle naturreservater, nationalparker og kulturreservater i Sydsverige. Kortet ligger på en GPX-fil, du kan hente ned på din mobiltelefon. Vi sender GPX-filen i en mail og en vejledning til, hvordan du installerer en gratis app på din mobil, der kan vise GPX-filen med alle naturområderne.

SE OGSÅ

Flere naturreservater i det sydlige Småland