Tropikariet

Tropikariet i Helsingborg
Siden er publiceret / opdateret: 19. januar 2024
Maksimér
Kort over sydsverige
Åbningstider
Åbningstider 2024:
Tirs-søn 11-17.
AdresseAdresse Adresse
Tropikariet
Hävertgatan 21
254 42 Helsingborg
Sverige
GPSGPS GPS
Latitude : 56.059
Longitude : 12.7059
(WGS84: Decimal)
Indstil din GPS

Tropiske dyr fra hele verden

For børn, som er interesseret i hajer, krokodiller, krybdyr, aber og andre tropiske dyr, er Tropikariet i Helsingborg et besøg værd. På Tropikariets i alt 1500 kvm fordelt på flere etager kan børnene bl.a. opleve et koralrev med syv revhajer, en sydamerikansk tropisk jungle samt dyr fra Madagaskar.

I alt har Tropikariet otte forskellige naturmiljøer med temaerne Afrika, Sydamerika, Madagaskar, hajrevet, den afrikanske savanne, "klappdammarna" hvor børnene kan stikke hånden ned og røre ved tropiske og mere hjemlige dyr, kundskabshjørnet (kunskapshörnan) hvor de kan få tilfredsstillet deres videbegær, og endelig afdelingen Regnskovsnat - et stykke regnskov oplyst af svagt lys som en måne, hvor man kan opleve nataktive dyr såsom ægyptiske flyvende hunde og flyvepungegern.

SE OGSÅ

Flere dyreparker, Zoo og indendørs mini-Zoo i Sydsverige

Dyrene kan bevæge sig frit i deres miljø

Det, der kendetegner Tropikariet, er, at langt de fleste dyr kan bevæge sig frit i deres miljø, kun en mindre del af dyrene er bag glas. Den åbne løsning betyder, at man som besøgende skal være ekstra opmærksom for at få øje på dyrene. Samtidig skal man være stille for ikke at skræmme dyrene.

Video: Anakonda på Tropikariet bliver fodret med en kanin. Varighed 37 sekunder. Fra YouTube

Tropikariet i Helsingborg
Foto: Andreas Ahrens, CC BY 2.0


Café Masai Mara

Tropikariets café tilbyder varm mad, is, kager, frugt. Og så er her naturligvis også en butik, der sælger forskellige tøjdyr og andre souvenirs.

Her finder du Tropikariet

Tropikariet har til huse i en 4-etagers rød murstensbygning, ca. 1,7 km fra færgeterminalen i Helsingborg og er en af byens mest besøgte attraktioner.

Web

Tropikariet. Mere info om dyrene, priser, parkering, bus fra Helsingborg C, mm.

SE OGSÅ

Børneaktiviteter i det sydlige Sverige

Historien bag Tropikariet

Tropikariet ejes og drives af Magnus Lindqvist, som siden sin barndom har interesseret sig for tropiske dyr – især insekter. Han har drevet Tropikariet i over 25 år uden nogen form for offentlig støtte.