Forsiden > Her

Ferie med børn - familieferie i det sydlige Sverige

Hold en sjov, børnevenlig familieferie i det sydlige Sverige. Her finder du forslag til aktiviteter og oplevelser for børnefamilier. Besøg fx westernbyen High Chaparral eller bo på en økologisk gård med dyr. Mulighederne er mange.

Siden er publiceret / opdateret: 1. december 2023

Ferie med børn - familieferie tæt på dyreneTurridning med børn Familietur til Skånes Dyrepark

Turridning i skoven

Tag på ridetur i Skåne eller Småland, hvor I rider sammen med andre i en lille gruppe. Varighed fra en time til flere dage.

Skånes Dyrepark med nordiske dyr

Oplev mange hundrede nordiske dyr, bl.a. de store nordiske rovdyr bjørn, los, elg, vildsvin og rensdyr.


Familieferie i Borås Dyrepark Familietur til Tropikariet i Helsingborg

Borås Dyrepark øst for Gøteborg

Borås Dyrepark er udflugtsmål for mange børnefamilier, som kommer for at se de store afrikanske dyr og store nordiske dyr, som er parkens trækplastre.

Tropikariet i Helsingborg

For børn, som er interesseret i hajer, krokodiller, krybdyr, aber og andre tropiske dyr, er Tropikariet i Helsingborg et besøg værd.Bondegårdsferie med overnatning Lej en lille fiskerbåd og tag på fisketur

Bondegårdsferie med overnatning

Hold familieferie på fx en økologisk bondegård, hvor børnene kan opleve geder, får, høns, kaniner og andre dyr.

Lej en lille fiskerbåd og tag på havet for at fiske

I den hyggelige Kattvik havn på Bjärehalvön har det i mange år været tradition, at turister og andre kan leje en lille fiskerbåd for at tage på havet og fiske.


Eriksberg Vildt- og Naturpark i Blekinge Söderåsens älgpark

Eriksberg Vildt- og Naturpark i Blekinge

Kør i bil, på cykel eller gå rundt i det ni kvadratkilometer store naturreservat, hvor kronhjorte, dådyr, vildsvin, elge og europæiske bisonokser går frit omkring.

Söderåsens älgpark

Oplev skovens konge i elgparken ved siden af Söderåsens nationalpark. Konceptet er guidet elgsafari, hvor man sidder i en vogn, som trækkes af en traktor.Aktiv ferie med børn - familieferie på cykel, i kano, på vandretur, på skiturSkinnecykling. Foto: Fredrik Broman / imagebank.sweden.se Skinnecykling på Smalspåret i Småland

Skinnecykling Broby - Glimminge i Skåne

Kør skinnecykel ad det gamle jernbanespor mellem Broby og Glimminge i det nordlige Skåne. En tur på 12 km tur-retur, hvor børnene kan sidde på cyklens lad og nyde turen.

Skinnecykling på Smalspåret i Småland

Kør skinnecykel på det gamle jernbanespor mellem Hultsfred og Åseda. Vælg mellem en kort tur på 3,5 km eller en lang på 23 km.


Tag børnene med på kanotur på Immeln - Halen Vandretur på Kullen

Kanotur på Immeln - Halen i Nordøstskåne

Lej en kano og padl ud i det det store søsystem med masser af øer i det nordvestlige Skåne. Overnat på en af de 13 primitive lejrpladser, hvor der er teltplads, brænde og mult-toilet.

Vandretur på Kullen

Tag på vandretur langs havet rundt om Kullen med start i Mölle, i alt 9 km. Fin tur for børn fra 10-års alderen, hvis de har en god fysik og ikke er bange for højder.


Cykeltur rundt på Hven Skitur til Isaberg

Cykeltur rundt på Hven

Tag børnene med til Hven. Lej en cykel og kør øen rundt. Ved færgelejet Bäckviken ligger en stor cykeludlejning, hvor man kan leje børne- og voksencykler, tandem m.v.

Skitur til Isaberg

Isaberg byder på oplevelser for hele familien, bl.a. en ny rodelbane. På en normal skisæson er der sne på Isaberg fra januar til marts.Ferie med børn – familietur i temapark, sommerland mv.Astrid Lindgrens Verden Familietur til Skara Sommerland

Astrid Lindgrens Verden i Vimmerby

Astrid Lindgrens Verden i Vimmerby er en eventyrpark, hvor børnene kan opleve miljøer og møde figurer fra den berømte børnebogsforfatters bøger. Det hele er iscenesat af skuespillere, som lever sig ind i rollerne.

Skara Sommarland

Sommerlandet har vandland med pools og vandrutsjebaner samt en masse forlystelser for hele familien.


Liseberg forlystelsespark i Gøteborg Tosselilla Sommerland i Skåne

Liseberg forlystelsespark i Gøteborg

Forlystelsesparken Liseberg i Gøteborg er populær, og med god grund. For her er masser af herlig underholdning for hele familien.

Tosselilla Sommerland i Skåne

Vandland og forlystelsespark med masser af aktiviteter for børnene. Fx kan de prøve en 170 meter lang vandrutsjebane.


Kør med veterantog på Smalspåret i Småland Westernbyen High Chaparral

Kør med veterantog på Smalspåret i Småland

Tag en familietur med de gamle veterantog mellem Åseda og Virserum i Småland, en tur på 27 km som er en oplagt aktivitet for især børnefamilier.

Westernbyen High Chaparral

High Chaparral er en herlig westernby med cowboys, banditter og indianere. Byen er imponerende flot lavet med hoteller og butikker i ægte Wild West stil. Der er daglige shows med stunts, dans og musik.


Universeum i Gøteborg Kleva Gruva

Universeum i Gøteborg

Universeum er en sjov mellemting mellem en botanisk have, en zoologisk have og et traditionelt eksperimentarium.

Kleva Gruva i Småland

Kleva Gruva er en gammel kobber- og nikkelmine. Følg de gamle, kolde minegange dybt ind i bjerget. En oplevelse for alle aldre.


Kreativum eksperimentarium i Blekinge Børnenes Gård i Blekinge

Kreativum eksperimentarium i Blekinge

Eksperimentarium for børn op til 12-13 år. Undersøg naturlovene og eksperimenter med, hvordan forskellige ting fungerer.

Børnenes Gård i Blekinge

"Barnens Gård" med vandland, legeland og bondegårdsdyr er for familier med børn fra 4 års-alderen og op.