Isaberg

(Svensk: Skidsemester i Isaberg)

Isaberg Funpark
Siden er publiceret / opdateret: 7. december 2021
Maksimér
Kort over sydsverige
AdresseAdresse Adresse
Isaberg
Isabergstoppen
335 03 Hestra
Sverige
GPSGPS GPS
Latitude : 57.43742
Longitude : 13.61146
(WGS84: Decimal)
Indstil din GPS

Skisæson fra jul til marts

Skisæsonen på Isaberg begynder normalt juleaftensdag - nogle gange allerede i midten af december - og varer til ind i marts, hvis vejret tillader det. Især i begyndelsen og slutningen af skisæsonen skifter vejret let mellem frost og tøvejr, så tjek Isabergs webcam og skivejr, inden du kører hjemmefra. Men hvis der blot er nattefrost, kan snekanonerne sikre masser af sne på pisterne. Se snedybde, lufttemperatur, antal åbne pister og lifter på Isabergs eget website under Links.

Åbningstider i skisæsonen 2021-2022

Ordinære tider
Hverdage 9-16.
Aftenski torsdag t.o.m. uge 10 (ej helligdag): 17.30-21.00.
Aftenski fredag t.o.m. uge 12 (ej helligdag): 17.30-21.00.
Lørdag-søndag: 9-17.
24/12: 9-12. 25/12 og 26/12: 9-16. Nytårsaften og nytårsdag: 9-16.

Vinterferie uge 7 og 8
Mandag-onsdag 9-17.
Torsdag-fredag 9-21.
Lørdag-søndag 9-17.

Præsentationsvideo af Isaberg. Video: Varighed 54 sekunder. Fra YouTube

Overnatning i eller nær Isaberg11 pister, i alt 6 km

Med i alt 11 pister for såvel begyndere som øvede skiløbere er Isaberg det største alpine skisportssted i det sydlige Sverige. Skibakken her ved Hestra har i alt seks km pister, hvis man tæller alt med, også strækninger der indgår i forskellige pister og derfor tælles med to gange. Reelt er der nok ca. tre km forskellige pister. Den længste pist er 1000 meter. Største faldhøjde i skiområdet er omkring 150 meter.

Blot ca. 500 meter fra liftene ligger Isaberg hytte- og fritidsby med fem forskellige typer skihytter og udlejningshuse. Desuden har Isaberg en stor camping, hvis I medbringer egen campingvogn.

Grøn, blå, rød og sort pist

Skibakken byder på udfordringer i alle kategorier: fra øvebakke, børnebakke og to grønne (meget lette) pister til en sort pist. Hvis det er første gang, du skal stå på slalomski, kan du også prøve Vallåsen, hvor der er en rigtig god begynderbakke.

Isabergs 6-stols ekspreslift
Blandt Isabergs otte lifter er en 6-stols ekspreslift op til toppen af den højeste bakke


Pistoversigt Isaberg:
- et par grønne lette pister (børne- og øvebakke).
- en blå pist (forholdsvis let)
- fire røde pister (middelsvære)
- en sort pist (svær)

Isaberg har desuden et nyt børneområde med 70 meter rullebånd til de mindste.

Blandt de otte lifter er en 6-stols ekspreslift op til toppen af den højeste bakke, hvor man kan tage den sorte pist og røde familiebakke. Snowboarderne har deres eget område med hopbakker - Se videoen "Isaberg Fun Park" herunder. Alle pister har belysning til aftenskiløb. Nye snekanoner sikrer tilstrækkelig med sne, så snart temperaturen kommer nogle grader under frysepunktet.

Isabrg Fun Park - snowboardområdet. Video: Varighed 29 sekunder. Fra YouTube


Skishop og varmestue

Skishoppen er blevet udbygget til tredobbelt størrelse inden for de senere år, så her finder du det udstyr, du skal bruge. Her er cafeteria, men man kan også spise egen medbragte mad i varmestuen, der har plads til ca. 125 mennesker.

Skiskole og skileje

I skiskolen lærer professionelle skilærere dig at køre slalom. Desuden kan du leje ski og skiudstyr i skishoppen.

Her finder du Isaberg

Skibakken ligger ved byen Hestra i det vestlige Småland. Afstanden fra Helsingborg er ca. 180 km, og der er ca. 235 km fra København via Helsingør-Helsingborg.

Snowboarder på Isaberg

Isaberg byder på udfordringer i alle kategorier


Isaberg liftkort 2021-2022

Du kan købe liftkort (skipass) og leje ski til en halv dag eller en hel uge - og alt derimellem. Priser for liftkort til én dag (gælder ikke aftenski):
* 390 svenske kr. (SEK) for voksen.
* 330 SEK for junior.
* 130 SEK for barn.

Isaberg skileje 2021-2022

Priser for leje af standard slalomski, skistøvler og stave for én dag:
* 360 SEK for voksen.
* 285 SEK for junior.
* 170 SEK for barn (desuden er hjelm med i prisen).

Med forbehold for ændringer.

SE OGSÅ

Flere skibakker i Sydsverige

Ideelt sted til en endagstur eller weekend

En lille skiferie på Isaberg kan ikke sammenlignes med for eksempel en skirejse til Alperne, men det er et fint sted at starte med at stå på ski, hvis du ikke har den store rutine, eller hvis du har brug for at varme op på en 1-dags skitur eller i en weekend, inden den store skitur til Norsverige, Norge eller Alperne.

Isaberg har otte lifter


Populært skisportssted blandt danskere

Hver vinter bliver skiløjperne ved Hestra besøgt af omkring 100.000 mennesker, hvoraf halvdelen er danskere. Midt på sæsonen omkring vinterferien uge 7 og 8 kan der godt være mange mennesker, og skiområdet er til at overskue. Men Isaberg kan absolut anbefales, hvis du har 1-2 dage eller en weekend og ikke vil bruge en formue på en skiferie.

Langrend ved Isaberg

Du kan også nyde naturen på en af de præparerede løjper til langrend. Ved Hestra og på Isaberg Golfbane bliver der lavet præparerede spor, når der er tilstrækkelig med natursne i terrænet.

Rodel-bane både vinter og sommer

Blandt isabergs nye aktiviteter er Rodel-banen, en ca. 1000 meter lang metalbane som slingrer sig ned ad bakken, hvor man sidder fastspændt i en lille vogn. Rodel er for dem, der elsker fart og vind i håret.

Rodel på Isaberg