Isaberg

(Svensk: Skidsemester i Isaberg)

Siden er publiceret / opdateret: 4. januar 2019
Maksimér
Kort over sydsverige
AdresseAdresse Adresse
Isaberg
Isabergsgatan
330 27 Hestra
Sverige
GPSGPS GPS
Latitude : 57.43512
Longitude : 13.61794
(WGS84: Decimal)
Indstil din GPS

Skisæson fra jul til marts

Skisæsonen på Isaberg er i gang og forventes at vare til ind i marts. Især i begyndelsen og slutningen af skisæsonen skifter vejret let mellem frost og tøvejr, så tjek Isabergs webcam og skivejr, inden du kører hjemmefra. Men hvis der blot er nattefrost, kan snekanonerne sikre masser af sne på pisterne. Se snedybde, lufttemperatur, antal åbne pister og lifter på Isabergs egen webside under Links.

Åbningstider i skisæsonen 2019

Ordinære tider
Hverdage 9-16.
Aften torsdag t.o.m. uge 10 (ej helligdag): 17.30-21.00.
Aften fredag t.o.m. uge 12 (ej helligdag): 17.30-21.00.
Lørdag-søndag: 9-17.

Vinterferie uge 7 og 8
Mandag-onsdag 9-17. Torsdag-fredag 9-21 (aften er 17-21). Lørdag-søndag 9-17.

Præsentationsvideo af Isaberg. Video: Varighed 54 sekunder. Fra YouTube

Overnatning i eller nær Isaberg10 nedfarter, i alt 6 km

Med i alt 10 pister for såvel begyndere som øvede skiløbere er Isaberg det største alpine skisportssted i det sydlige Sverige. Skibakken her ved Hestra har i alt seks km pister, hvis man tæller alt med, også strækninger der indgår i forskellige pister og derfor tælles med to gange. Reelt er der nok ca. tre km forskellige nedfarter. Den længste pist er 1000 meter. Største faldhøjde i skiområdet er omkring 150 meter.

Blot ca. 500 meter fra liftene ligger Isaberg hytte- og fritidsby med fem forskellige typer skihytter og udlejningshuse. Desuden har Isaberg en stor camping, hvis I medbringer egen campingvogn.

Grøn, blå, rød og sort pist

Skibakken byder på udfordringer i alle kategorier: fra øvebakke, børnebakke og to grønne (meget lette) pister til en sort nedfart. Hvis det er første gang, du skal stå på slalomski, kan du også prøve Vallåsen, hvor der er en rigtig god begynderbakke.

Isabergs 6-stols ekspreslift
Blandt Isabergs seks lifte er en 6-stols ekspreslift op til toppen af den højeste bakke


Pistoversigt Isaberg:
- en blå pist (forholdsvis let)
- fire røde pister (middelsvære)
- en sort pist (svær)

Isaberg har desuden et nyt børneområde med 70 meter rullebånd til de mindste.

Blandt de seks lifte er en 6-stols ekspreslift op til toppen af den højeste bakke, hvor man kan tage den sorte pist og røde familiebakke. Snowboarderne har deres eget område med hopbakker - Se videoen "Isaberg Fun Park" herunder. Alle nedfarter har belysning til aftenskiløb. Nye snekanoner sikrer tilstrækkelig med sne, så snart temperaturen kommer nogle grader under frysepunktet.

Isabrg Fun Park - snowboardområdet. Video: Varighed 29 sekunder. Fra YouTube


Skishop og varmestue

Skishoppen er blevet udbygget til tredobbelt størrelse inden for de senere år, så her finder du det udstyr, du skal bruge. Her er cafeteria, men man kan også spise egen medbragte mad i varmestuen, der har plads til ca. 125 mennesker.

Skiskole og skileje

I skiskolen lærer professionelle skilærere dig at køre slalom. Desuden kan du leje ski og skiudstyr i skishoppen.

Her finder du Isaberg

Skibakken ligger ved byen Hestra i det vestlige Småland. Afstanden fra Helsingborg er 180 km, og der er ca. 240 km fra København via Helsingør-Helsingborg.

Skiferie i Isaberg

Skitur til Isaberg


Isaberg liftkort 2019

Du kan købe liftkort (skipass) og leje ski til en halv dag eller en hel uge - og alt derimellem. Priser for liftkort til én dag (gælder ikke aftenski):
* 350 svenske kr. (SEK) for voksen.
* 300 SEK for junior.
* 120 SEK for barn.

Isaberg skileje 2019

Priser for leje af standard slalomski, skistøvler og stave for én dag:
* 320 SEK for voksen.
* 260 SEK for junior.
* 160 SEK for barn (desuden er hjelm med i prisen).

Med forbehold for ændringer.

SE OGSÅ

Flere skibakker i Sydsverige

Ideelt sted til en endagstur eller weekend

En lille skiferie på Isaberg kan ikke sammenlignes med for eksempel en skirejse til Alperne, men det er et fint sted at starte med at stå på ski, hvis du ikke har den store rutine, eller hvis du har brug for at varme op på en 1-dags skitur eller i en weekend, inden den store skitur til Norsverige, Norge eller Alperne.

Populært skisportssted blandt danskere

Hvert år bliver skiløjperne ved Hestra besøgt af omkring 120.000 mennesker, heraf 80.000 danskere. Midt på sæsonen omkring vinterferien uge 7 og 8 kan der godt være mange mennesker, og skiområdet er til at overskue. Men Isaberg kan absolut anbefales, hvis du har 1-2 dage eller en weekend og ikke vil bruge en formue på en skiferie.

Isabergtoppen


Langrend ved Isaberg

Du kan også nyde naturen på en af de præparerede løjper til langrend. Ved Hestra og på Isaberg Golfbane bliver der lavet præparerede spor, når der er tilstrækkelig med natursne i terrænet.