Isaberg

(Svensk: Skidsemester i Isaberg)

Isaberg Funpark
Siden er publiceret / opdateret: 13. november 2023
Maksimér
Kort over sydsverige
AdresseAdresse Adresse
Isaberg
Isabergstoppen
335 03 Hestra
Sverige
GPSGPS GPS
Latitude : 57.43742
Longitude : 13.61146
(WGS84: Decimal)
Indstil din GPS

Skisæson fra jul til marts

Skisæsonen på Isaberg begynder normalt juleaftensdag - nogle gange allerede i midten af december - og varer til ind i marts, hvis vejret tillader det. Især i begyndelsen og slutningen af skisæsonen skifter vejret let mellem frost og tøvejr, så tjek Isabergs webcam og skivejr, inden du kører hjemmefra. Hvis blot der er nattefrost, kan snekanonerne sikre masser af sne på pisterne. Se snedybde, lufttemperatur, antal åbne pister og lifte på Isabergs eget website under Links.

Åbningstider i skisæsonen 2023-2024

Hvis vejret tillader det, går skisæsonen i gang i weekenden i uge 50. Op til jul er der åbent alle dage (dog lukket 24/12). Efter jul og til og med uge 1 har Isaberg åbent mandag-søndag kl. 9-16 og enkelte dage til kl. 20.30. Se flere åbningstider på Isabergs egen web - se Links.

Præsentationsvideo af Isaberg. Video: Varighed 54 sekunder. Fra YouTube11 pister, i alt 6 km

Med i alt 11 pister for såvel begyndere som øvede skiløbere er Isaberg det største alpine skisportssted i det sydlige Sverige. Skibakken her ved Hestra har i alt seks km pister, hvis man tæller alt med, også strækninger der indgår i forskellige pister og derfor tælles med to gange. Reelt er der nok ca. tre km forskellige pister. Den længste pist er 1000 meter. Største faldhøjde i skiområdet er omkring 150 meter.

Blot ca. 500 meter fra liftene ligger Isaberg hytte- og fritidsby med fem forskellige typer skihytter og udlejningshuse. Desuden er her en stor camping, hvis I medbringer egen campingvogn.

Grøn, blå, rød og sort pist

Skibakken byder på udfordringer i alle kategorier: fra øvebakke, børnebakke og to grønne (meget lette) pister til en sort pist.

6-stols ekspreslift
Blandt Isabergs otte lifte er en 6-stols ekspreslift op til toppen af den højeste bakke


Pistoversigt:
- et par grønne lette pister (børne- og øvebakke).
- en blå pist (forholdsvis let)
- fem røde pister (middelsvære)
- en sort pist (svær)

Blandt de otte lifte er en 6-stols ekspreslift op til toppen af den højeste bakke, hvor man kan tage den sorte pist og røde familiebakke. Snowboarderne har deres eget område med hopbakker - Se videoen "Isaberg Fun Park" herunder. Alle pister har belysning til aftenskiløb. Snekanoner sikrer tilstrækkelig med sne, så snart temperaturen kommer nogle grader under frysepunktet.

Isabrg Fun Park - snowboardområdet. Video: Varighed 29 sekunder. Fra YouTube


Skishop, restaurant og varmestue

I skishoppen finder du det udstyr, du skal bruge, både skibukser, jakker, ski, stave, hjelme, støvler, mv. Isaberg har restaurant (cafeteria) kaldet Toppstugan. Man kan benytte den store varmestue, hvis man vil spise egen medbragt mad.

Skiskole og skileje

I skiskolen lærer professionelle skilærere dig at køre slalom. Desuden kan du leje ski og skiudstyr i skishoppen.

Her finder du Isaberg

Skibakken ligger ved byen Hestra i det vestlige Småland. Afstanden fra Helsingborg er ca. 180 km, og der er ca. 235 km fra København via Helsingør-Helsingborg.

Snowboarder på Isaberg

Isaberg byder på udfordringer i alle kategorier


Priser liftkort 2023-2024

Du kan købe liftkort (skipass) og leje ski til en halv dag eller en hel uge - og alt derimellem. Priser for liftkort til én dag:
* 420 svenske kr. (SEK) for voksen.
* 360 SEK for junior.
* 0 SEK for barn (1-6 år).

Priser skileje 2023-2024

Priser for leje af standard slalomski, skistøvler og stave for én dag (uden aftenski):
* 385 SEK for voksen.
* 305 SEK for junior.
* 175 SEK for barn (desuden er hjelm med i prisen).

Hvis du ønsker aftenski er prisen lidt højere.
Med forbehold for ændringer.

SE OGSÅ

Flere skibakker i Sydsverige

Ideelt sted til en endagstur eller weekend

En skitur til Isaberg kan ikke sammenlignes med for eksempel en skirejse til Alperne, men det er et fint sted at starte, hvis du ikke har den store rutine, eller hvis du har brug for at varme op på en 1-dags skitur eller i en weekend, inden den store skitur til Mellemsverige, Norge eller Alperne.

Isaberg har otte lifte


Populært skisportssted blandt danskere

Hver vinter bliver skiløjperne ved Hestra besøgt af omkring 100.000 mennesker, hvoraf halvdelen er danskere. Midt på sæsonen omkring vinterferien uge 7 og 8 kan der godt være mange mennesker. Men Isaberg kan absolut anbefales, hvis du har 1-2 dage eller en weekend og ikke vil bruge en mindre formue på en skiferie i fx Norge eller Alperne.

Langrend ved Isaberg

Du kan også nyde naturen på en af de præparerede løjper til langrend. Ved Hestra og på Isaberg Golfbane bliver der lavet præparerede spor, når der er tilstrækkelig med natursne i terrænet. På vores side om langrend i Sverige findes et link til langrendsspor i Sverige: Her kan du se, om langrendsløjperne ved Isaberg er åbne.

Rodel-bane både vinter og sommer

Blandt isabergs nyeste aktiviteter er Rodel-banen, en ca. 1000 meter lang metalbane som slingrer sig ned ad bakken, hvor man sidder fastspændt i en lille vogn. Rodel er for dem, der elsker fart og vind i håret.

Rodel på Isaberg