Ulricehamn Skicenter

(Svensk: Ulricehamn Ski Center)

Ulricehamn Skicenter

Ulricehamn Skicenter. Foto: Göran Assner

Siden er publiceret / opdateret: 8. december 2021
Maksimér
Kort over sydsverige
AdresseAdresse Adresse
Ulricehamns Ski Center
523 25 Ulricehamn
Sverige
GPSGPS GPS
Latitude : 57.8202
Longitude : 13.4131
(WGS84: Decimal)
Indstil din GPS

Stort skisportssted i det sydlige Sverige

Ulricehamn Skicenter ligger fem minutters kørsel nord fra byen Ulricehamn og er et af de større vintersportssteder i det sydlige Sverige. Skibakken er populær blandt svenskere, men også mange danskere - især jyder - tager på en weekendtur til Ulricehamn pga. nærheden til Gøteborg. Der er ca. 260 km i bil til Ulricehamn fra Helsingborg og 100 km til Ulricehamn fra Gøteborg. Skibakkens lidt nordlige beliggenhed betyder normalt mere sne, end man får på pisterne sydpå i Skåne og Halland.

Åbningstider 2021-2022

Hvis temperaturen er under frysepunktet, begynder skisæsonen allerede før jul eller i juledagene og slutter i midten af marts. I højsæsonen i uge 6, 7 og 8 i februar har Ulricehamn som regel åbent alle dage. Se aktuelle åbningstider på skicenterets eget website under Links, hvor du også kan booke ski, skistøvler, stave, mv. og købe liftkort.

Skiløb på Ulricehamn 100 km fra Göteborg i Sverige, webcam
Foto: Ulricehamns Ski Center

Alpint
Foto: Göran Assner


Otte pister og syv lifte

Ulricehamn Skicenter har otte pister og syv slæbelifte. Reelt er der dog kun fire forskellige pister foruden børne- og øveområdet, se også pistekort nederst på siden.

- Vistabacken. Middelsvær (blå). Faldhøjde 135 meter. Længde 850 meter.
- Ulricabacken. Middelsvær (blå). Faldhøjde 135 meter. Længde 850 meter.
- Bogebacken. Middelsvær/svær (rød). Faldhøjde 135 meter. Længde 850 meter.
- Snowboarderne har deres egen bakke med bigjump og lift. Middelsvær/svær (rød).
- En kort teknik- og børnebakke. Let (grøn).
- Skiskolebakken. Let (grøn). Undervisning i bl.a. slalom og snowboard.

Alle bakker har belysning til aftenski. Snekanoner sikrer rigeligt med sne og en lang skisæson - forudsat at det er frostvejr.Priser liftkort 2021-2022

Du kan købe liftkort til en halv dag eller en hel uge - og alt derimellem. Priser for liftkort til én dag (gælder ikke aftenski):
* 365 svenske kr. (SEK) for voksen (fra 16 år).
* 310 SEK for junior (7-15 år).
* 150 SEK for barn (0-6 år).

Priser skileje 2021-2022

Priser for leje af standard slalomski, skistøvler og stave for én dag:
* 330 SEK for voksen.
* 255 SEK for junior (7-15 år).
* 165 SEK for barn (0-6 år). Hjelm er med i prisen.

Ulricehamn Skicenter har skishop, hvor du desuden kan leje andet skiudstyr og snowboard. Se Ulricehamns egen website for flere priser på liftkort og leje af ski og skiudstyr.

Langrend ved Ulricehamn, Sverige
Langrend ved Ulricehamn. Foto: Roger Borgelid


Løb langrend ca. 6 km fra skibakken

Skibakken ligger i et kuperet terræn i det smålandske højland og er velegnet til langrend. Ved Lassalyckans idrotts- och friluftsområde øst for centrum, omkring seks km fra pisterne, findes ca. fire præparerede løjper på 3,5 km, 5 km, 10 km og 15 km i forskellige sværhedsgrader henvendt til både eliteløbere og motionister. De tre længste løjper kræver godt med natursne i terrænet. Løjpen på 3,5 km er en kunstsneløjpe, dvs. der bliver lagt sne på løjpen, når temperaturen falder til under 0 grader. For at løbe langrend, skal du købe et skipas til 80 SEK pr. dag. Se mere under Links.

Ulricehamn har i de seneste år arbejdet på at udvikle deres langrendsområde. Vasaloppet (Vasaløbet) har udpeget Lassalyckan til at være officielt Vasaloppet Center, det første officielle center i det sydlige Sverige. Med titlen følger øgede aktiviteter omkring træning, test og langrendsskoler. Af den grund er det korte (belyste) spor på 3,5 km af international klasse.

SE OGSÅ

Flere skibakker i Sydsverige

Skiskole

Skiskolen på Ulricehamn Skicenter tilbyder både privatundervisning og undervisning i gruppe til både nybegyndere, øvede og dem, der gerne vil lære at stå på snowboad. Husk at booke i forvejen.

Restaurant og varmestue

Restauranten ligger med udsigt over bakken. Hvis du medbringer egen mad, kan du benytte varmestuen neden under restauranten.

Pistekort


Pistekort
Pistekort. Skicenteret har syv lifte og seks pister. Klik på billedet for at se stor størrelse. Grafik: Ulricehamn Ski Center