Skara Sommerland

(Svensk: Skara Sommarland)

Skara Sommerland

Foto: © sydsverige.dk

Siden er publiceret / opdateret: 29. januar 2024
Maksimér
Kort over sydsverige
Åbningstider
Åbningstider 2024:
Sommerlandet har åbent dagligt fra 25. maj til 19. august. Se Skare Sommerlands eget website under Links.
AdresseAdresse Adresse
Skara Sommarland
532 92 Axvall
Sverige
GPSGPS GPS
Latitude : 58.405
Longitude : 13.5506
(WGS84: Decimal)
Indstil din GPS

Vandland, tivoli og underholdning

Skara Sommerland, omkring otte km fra byen Skara, er et kombineret vandland og tivoli for hele familien. Skara Sommerland har masser af forlystelser, så sørg for at komme når sommerlandet åbner for at få mest for entré-udgiften. Når indgangen er betalt, er forlystelserne og vandlandet gratis, dog ikke lykkehjul og tombolaer.

Gokartbane på Skara Sommarland
Så er det sidste omgang på den tre minutter lange tur. Skara Sommerland har tre gokartbaner, og på denne bane skal man være mindst 135 cm høj. På de fleste forlystelser er der regler for, hvor høje børnene mindst skal være for at prøve tingene. Foto: © sydsverige.dk


Alle forlystelserne i ”Vattenparken” og tivoliet kræver, at barnet er over en vis højde. For det meste skal barnet være 110-135 cm højt. De mindre børn på 3-4 år kan slå sig løs på legepladser, hoppepude og legeborg. Voksne kan stort set være med på alle forlystelser.

Tre gokartbaner

Mens børnene leger på legepladsen, kan alle over 160 cm udfordre hinanden på den store gokartbane. Gokartene drøner over asfalten med 45 km i timen, mens førerne (især fædre og mødre) desperat forsøger at overhale hinanden indenom på den snoede bane. Det går lidt mere stille for sig på de to andre gokartbaner, men der skal man også kun være 120 cm eller 135 cm høj for at køre. Gokartbanerne er meget populære, og det kan desværre betyde en hel del ventetid.

Husk almindelige sko, hvis du skal køre gokart. Det er nemlig ikke tilladt at køre i slippers.Kortere ventetider på de mindre forlystelser

Hvis man ikke orker at stå i kø i hverken en hel eller halv time, er der heldigvis mange andre sjove forlystelser i Skara Sommerland, hvor man enten kommer til med det samme, eller blot skal vente 10 minutter.

SE OGSÅ

- Liseberg forlystelsespark i Gøteborg
- Westernbyen High Chaparral

Skara Sommarland har forlystelser for alle aldre
Skara Sommarland har forlystelser for alle aldre. Foto: © sydsverige.dk


Vandland med mange aktiviteter

Når solen skinner fra en skyfri himmel, er der mange mennesker i Skara Sommerlands "Vattenpark". Området er stort med mange pools, og det virker ikke for trængt og fyldt, selv på en meget varm sommerdag. I Vattenparken kan man bl.a. sejle ned af det 240 meter lange og snoede ”River run” på en stor badering, eller suse ned ad banen ”Racer” liggende på en slags liggeunderlag. Der er masser af sjove oplevelser for børn på 12-13 år og deres forældre. Når turen er slut, afleverer man badering eller liggeunderlag til den næste, hvorefter man går om bagerst i køen og venter 10 minutter på, at det igen bliver ens tur. Man kan også blot bade i en af de mange pools og slappe af på græsset.

SE OGSÅ

- Astrid Lindgrens Verden i Vimmerby
- Flere børneaktiviteter i det sydlige Sverige

Vandlandet, Skara Sommerland
Foto: © sydsverige.dk

Vandlandet har masser af sjove udfordringer for børn på 12-13 år og deres forældre


Grill jeres egen mad

Skara Sommarland har både restaurant og fast-food-mad, men det kan være hyggeligere at tilberede sin egen mad, og det er der mange, som benytter sig af. Sommerlandet har stillet grills til fri afbenyttelse. Personalet sørger for, at de er varme, og så er det bare at lægge sine medbragte pølser eller bøffer på.