Liseberg forlystelsespark

Liseberg har masser af herlig underholdning for hele familien

Balder er en af verdens bedste rutsjebaner. Foto: © sydsverige.dk

Siden er publiceret / opdateret: 26. januar 2024
Maksimér
Kort over sydsverige
Åbningstider
Åbningstider 2024:
Liseberg åbner for sæsonen 20. april og lukker i efteråret. Der er dog ikke åbent alle dage. Se åbningstider på Lisebergs eget website under Links.
AdresseAdresse Adresse
Liseberg
Örgrytevägen 5
402 22 Göteborg
Sverige
GPSGPS GPS
Latitude : 57.6918
Longitude : 11.9938
(WGS84: Decimal)
Indstil din GPS

Nordens største forlystelsespark

Forlystelsesparken Liseberg et par km fra Gøteborgs centrum er populær, og med god grund. For her er masser af herlig underholdning for hele familien. Måske har Tivoli i København en smule mere hygge, men forlystelserne i Liseberg er generelt set sjovere og mere udfordrende end dem, Københavns gamle have kan byde på.

Med 40 forlystelser, flere musikscener, spisesteder, spillehaller og lykkehjul, hvor man kan vinde bamser og chokolade, er der nok at tage sig til.

De senere år har Liseberg fået flere nye forlystelser, bl.a. Mechanica, som med stor kraft og høj hastighed snurrer dig 360 grader og 30 meter op i luften. Og Loke, der svinger dig 42 meter op i luften.

Liseberg forlystelsesparkForlystelserne

Liseberg er opbygget i to niveauer, hvor det øverste består af højdedraget Liseberg med bl.a. pariserhjul, det frygtindgydende tårn AtmosFear, og de to mindre tårne Höjdskräcken og Uppskjutet. Höjdskräcken svarer til det gyldne tårn i Tivoli, i det andet skydes man op i luften. Indled fx besøget i forlystelsesparken med en tur i pariserhjulet, hvor man får et fint indtryk af hele området.

Nederst i forlystelsesparken finder man alle de øvrige forlystelser, fra karruseller til mindre børn til en kæmpe jukeboks, der spiller 50-musik mens man hvirvles rundt siddende i en af de farvestrålende biler. Hvis man ikke er til vilde forlystelser, kan man nøjes med blot at nyde Lisebergs parklignende omgivelser med træer, springvand, bænke, blomsterbede og indimellem levende musik.

Göteborg tourist map
Gøteborg tourist map

Køb kort over Gøteborg

I vores webshop kan du købe Göteborg Easy Map bykort

SE OGSÅ

- Skara Sommerland
- Universeum Sciencecenter i GøteborgVentetid ved forlystelserne

I højsæsonen i skolernes sommerferie er der mange mennesker og kø til forlystelserne, især til de mest populære forlystelser som bl.a. de tre rutsjebaner Balder, Kanonen og Lisebergbanan. Regn med en ventetid på 10-20 minutter til de almindelige forlystelser i højsæsonen, og op til en time til de mest populære som fx Balder og AtmosFear.

Liseberg forlystelsespark i Göteborg i Sverige
Foto: © sydsverige.dk


AtmosFear - Lisebergs vildeste forlystelse

AtmosFear er, som navnet antyder, næsten skræmmende. Et 116 meter højt tårn placeret på toppen af højdedraget Liseberg, så det rager 146 meter op over havet og kan ses på lang afstand, når man nærmer sig Gøteborg. Lang de fleste i køen til tårnet er yngre mænd, og de 3,1 sekunder det tager at tilbagelægge det frie fald på 90 meter er nok det tætteste, man kommer en moderne form for manddomsprøve. Når man bremses op, fastspændt i en stol, udsættes man for en tyngdepåvirkning på 4G. Selv om forlystelsen kan tage 600 gæster i timen, er der ofte en ventetid på ca. 60 minutter.

AtmosFear er nok det tætteste, man kommer en moderne form for manddomsprøve
Tårnet AtmosFear står på toppen af højdedraget


Mad og drikke

Lisebergs små gader har fine træhuse med butikker der sælger vafler, slik, is, fastfood, souvenir og al det andet, der hører til i en forlystelsespark. Udbuddet af madsteder er stort og spænder fra fastfood hos Burger King til restaurantmad.

SE OGSÅ

- Westernbyen High Chaparral
- Flere børneaktiviteter i det sydlige Sverige

Parkering

Lige ved forlystelsesparkens sydlige entré ligger en stor P-plads. Pris 25 SEK i timen, eller køb en hel dag med rabat. Der er flere P-pladser i nærheden af Liseberg, se under Links.

1950'er musik og snurrende farvestrålende biler i Liseberg
Forlystelsen JukeBox med 50er musik og snurrende farvestrålende biler. Foto: © sydsverige.dk