High Chaparral

High Chaparral er en herlig westernby
Siden er publiceret / opdateret: 29. januar 2024
Maksimér
Kort over sydsverige
Åbningstider
Åbningstider 2024:

Forsæson:
18/5-19/5, 25/5-26/5, 1/6–2/6, 6/6–9/6

Højsæson:
15/6-11/8

Sensommersæson:
17/8–18/8, 24/8–25/8, 31/8–1/9.

Vejledende åbningstider: kl. 10-18.
AdresseAdresse Adresse
High Chaparral
330 31 Kulltorp
Sverige
GPSGPS GPS
Latitude : 57.2638
Longitude : 13.8273
(WGS84: Decimal)
Indstil din GPS

En herlig westernby for hele familien

High Chaparral er en herlig westernby med cowboys, banditter, guldgravere og indianere. Byen er imponerende flot lavet med hoteller, saloons, restauranter og butikker i ægte Wild West stil, og pistolmænd som går rundt i gaderne med deres seksløber i bæltet. Her kan børn (og voksne) i alle aldre spille cowboy og lege, at de befinder sig i USAs midtvesten i 1870'erne.

Westernbyen er ikke en traditionel forlystelsespark, men en temapark. Her er masser af atmosfære og underholdning, men kun få ting "at prøve", såsom en tur med det gamle damplokomotiv eller hjuldamperen, ponyridning, guldvaskning eller besøg på Big Bengt Museum (er ikke inkluderet i entréen). Men High Chaparral byder på oplevelser for alle sanser. Publikum vil møde de mange forskellige figurer, som levede i det vilde vesten: cowboys, banditter, sheriffer, mexicanere, indianere og så High Chaparrals helt, Lucky Luke.

Westernby med ridende cowboys
High Chaparral er en herlig cowboyby med daglige shows, hvor I bl.a. kan opleve Wild West Show med ridende cowboys, banditter og handlekraftige kvinder. Scenen er en lang westerngade, hvor publikum er placeret på langsiden. Foto: © sydsverige.dk

Overnatning nær High ChaparralHigh Chaparral breder sig over et 50 hektar stort område og rummer bl.a. en mexicansk landsby, en indianerlejr, en dampjernbane på 3,5 km, en hjuldamper foruden westernbyen. Der er daglige shows, hvor I kan opleve sang og dans samt slagsmål mellem professionelle stuntmænd.

Wild West show

To gange om dagen vises det store Wild West show, hvor I kan opleve heftige slagsmål og skyderi mellem banditter og lovlydige borgere. Scenen er en lang westerngade, hvor publikum er placeret på langsiden. Showet vises som et skuespil i højt tempo med masser af effekter. Selv om dialogen er på svensk, er man ikke i tvivl om handlingen.

Westernshow i Smålands cowboyland


Flere billeder

High Chaparral - Fotogalleri

Benyt vores debatforum om High Charparral

Har du spørgsmål om High Charparral, kan du benytte vores debatforum, se Debat om High Charparral. Dit spørgsmål og svar vises i den gule boks "Debat" i højre kolonne. (boksen vises dog ikke på mobil).

Old Mexico

I den mexicanske landsby Old Mexico kan I opleve Zorro i et Mexico Show med latinamerikansk dans og sang til rytmerne fra guitar og kastagnetter.

Sådan finder du High Chaparral

Westernbyen ligger i Hillerstorp, ca. 20 km nordvest for Värnamo i det nordlige Småland. Følg fx vej 151 fra Värnamo. Se adresse i boksen her på siden.

SE OGSÅ

- Astrid Lindgrens Verden i Vimmerby
- Liseberg forlystelsespark i Gøteborg

Jernbanen og hjuldamperen

Hvis I taget en tur med den 3,5 km lange jernbane (ikke inkluderet i entréen), er I sikker på at opleve et ægte togrøveri undervejs. Hjuldamperen, som sejler rundt om indianerlandsbyen, er derimod mere stille og rolig.

Video: Introduktionsfilm "High Chaparral - Vilda västern i djupaste Småland". Varighed: 9:52 min. Fra YouTube


Historien bag High Chaparral

High Chaparral er skabt af iværksætteren og forretningsmanden Bengt Erlandssson (kaldet Big Bengt), som efter en rejse til USA i 1956 fik idéen til sin westernby. Da han kom hjem fra USA, købte han 200.000 gamle telefonpæle af et svensk telefonselskab, og i begyndelsen af 1960'erne begyndte han at bygge et westernfort inspireret af sine oplevelser i USA. Her ville han give sine forretningsforbindelser en oplevelse.

Han opdagede snart, at der var stor interesse for fortet, og i 1966 åbnede han det for offentligheden og begyndte at arrangere stuntshows. Siden er fortet blevet til byen High Chaparral, som breder sig over et 50 hektar stort område.

SE OGSÅ

- Skara Sommerland
- Flere børneaktiviteter i det sydlige Sverige