Astrid Lindgrens Verden - bliv en del af eventyret

(Svensk: Astrid Lindgrens Värld)

Oplev Pippi i Astrid Lindgrens Verden

Oplev Pippi og de andre figurer fra Astrid Lindgrens bøger. Foto: Örjan Karlsson

Siden er publiceret / opdateret: 27. januar 2021
Maksimér
Kort over sydsverige
Åbningstider
Åbningstider 2021:
Astrid Lindgrens Verden har normalt åbent følgende datoer og tidspunkter, men covid-19 kan betyde ændrede åbningstider.

Vejledende åbningstider:

15/5-11/6: 10-17.
12/6-23/8: 10-18.

Man-tors i uge 35-38 er parken åben for leg kl. 10-15.

Desuden åbent weekender fra slut august til slut september, hvor børnene kan opleve Pippi, Emil, Rasmus, Paradis-Oskar og Karlsson på taget.
AdresseAdresse Adresse
Astrid Lindgrens Värld
Fabriksgatan
598 85 Vimmerby
Sverige
GPSGPS GPS
Latitude : 57.6736
Longitude : 15.8436
(WGS84: Decimal)
Indstil din GPS

Eventyrpark for de 4-8 årige

I den kendte eventyrpark i Vimmerby i Småland bliver børnene en del af Astrid Lindgren historier og eventyr.

Her kan I besøge Villa Villekulla, Katthult, Karlssons hus på taget, Mattisborgen og alle de andre magiske steder fra Astrid Lindgrens univers. Og på de mange scener kan børnene dagligt opleve 50 forestillinger med figurerne fra den berømte børnebogsforfatters bøger. Fra midten af maj til slutningen af august er parken et levende teater, hvor børnene kan møde politibetjentene Kling og Klang, Pippi Langstrømpe, Prusseluskan, Emil, Ronja Røverdatter, Karlsson på taget, Mattis og alle de andre personer fra Astrid Lindgrens historier.

Efter forestillingerne kan børnene selv lege med skuespillerne, som spiller Pippi, Ronja, Karlsson og de andre figurer.

Præsentation af Astrid Lindgrens Verden. Varighed 5:29 min.

Overnatning nær Astrid Lindgrens VerdenOvernatning nær Astrid Lindgrens Verden

I og omkring Vimmerby findes et meget stort udbud af sommerhuse, hoteller, bed and breakfast, camping mv. Kig i oversigten herover med link til overnatningssider på sydsverige.dk.

Miljøerne fra bøgerne

Astrid Lindgrens Verden er opbygget med miljøerne fra Villa Villekulla, Bullerbyen, Katthult, Mattisborgen, Junibakken, Emils landsby Kattholt mv. Den 300 kvm store teaterscene Mattisborgen i tre etager kan slå revner, har vægge der sænkes ned i jorden og mange andre effekter – al sammen for at gøre fortællingen om Ronja Røverdatter så realistisk som mulig. I det 10.000 kvm store område om Brødrene Løvehjerte kan børn og voksne gå på opdagelse og opleve historien om Brødrene Løbehjertes kamp mod den grusomme tyran Tengil, herre over Rosendalen, og hans drage.

Hultsfred Sverigeserien - Topo50 - blad 25. Målestok 1:50.000
Hultsfred
Sverigeserien
Topo 50 - blad 25

Køb kort over Vimmerbys omegn

Hultsfred Sverigeserien - Topo50 - blad 25 i målestok 1:50.000 dækker omegnen af Vimmerby, især mod syd (Vimmerby, Mariannelund, Sevedstorp (Bullerby), Katthult, Pelarne, Hultsfred, Virserum, Målilla, Högsby, Fagerhult). Kortet er meget detaljeret og er et godt udgangspunkt for ture i naturen omkring Vimmerby.

Cykelkort blad 16 målestok 1:90.000
Cykelkort blad 16

På cykeltur omkring Vimmerby

I vores webshop kan du købe Cykelkort blad 16, der dækker det nordøstlige Småland med bl.a. Vimmerby og Västervik. Bemærk at Bullerby og Norra Kvills Nationalpark ligger vest for Vimmerby og netop ikke er med på kortet.

Scener og gadeteater

Det hele er iscenesat af aktører og op imod 100 skuespillere, som lever sig ind i rollerne dels på de mange scener, og dels i gadeteaterstil med publikum på armslængde, når de improviserer sig gennem underholdningen. De mindste af børnene kan se frem til det meget populære dukketeater.

Som i resten af dette Pippiland er det teateret med skuespillerne på scener eller i gaderne, der er den bærende idé. Astrid Lindgrens Verden er ikke en traditionel forlystelsespark, hvor man kan prøve ting eller få turpas, derfor er målgruppen også snarere de 4-8 årige end lidt ældre børn.

Ud over teaterstykkerne med episoder fra bøgerne kan I høre sange og viser, som Astrid Lindgren har skrevet tekst til.

Emil fra Lönneberg - teater i Astrid Lindgrens Värld. Varighed 2:30 min. Fra YouTube

Ronja Røverdatter - teater i Astrid Lindgrens Värld. Varighed 2:57 min. Fra YouTube


Program 2021

I forsæsonen fra midten af maj til begyndelsen af juni er der et lille teaterprogram, og ca. 25 figurer er i parken. Der er normalt få besøgende, især mandag – torsdag. Der er normalt ingen køer i butikker og restaurant, og det er nemmere at se forestillingerne.

I højsæsonen fra midten af juni til anden halvdel af august er der stort teaterprogram, og alle ca. 50 figurer er i parken. I skolesommerferien er der normalt mange besøgende i parken, og der er risiko for køer. I juni og anden halvdel af august er der normalt færre besøgende, især mandag - torsdag er det nemmere at se de optrædende, og der er normalt ingen køer.

SE OGSÅ

Pippi Langstrømpe - sådan blev Pippi til

Vejledende priser 2021

Priser pr. person for henholdsvis en dag og to dage:

Forsæson
Alder 0-2 år: Gratis / Gratis.
Alder 3-14 år: ca. 220 SEK / 305 SEK.
Alder 15-64 år: ca. 295 SEK / 405 SEK.
Alder over 65 år: ca. 200 SEK / 275 SEK.

Højsæson ca. 12/6-23/8
Alder 0-2 år: Gratis / Gratis.
Alder 3-14 år: ca. 330 SEK / 455 SEK.
Alder 15-64 år: ca. 440 SEK / 620 SEK.
Alder over 65 år: ca. 295 SEK / 395 SEK.

Med forbehold for ændringer.

Astrid Lindgrens Värld
Karlsson på taget. Foto: Astrid Lindgrens Värld


Praktisk information

I kan leje en trækvogn til børnene. Rundt om i eventyrparken er der legeområder, grillpladser med trækul og tændvæske, hvor man kan grille sin medbragte mad, picnicsteder, salg af mad og kaffe, toiletter. Tag badetøj med til børnene, så de kan pjaske med vand ved springvandet på legepladsen og de små kunstige søer.

Børnene vil opleve meget på en enkelt dag, men Astrid Lindgrens Verden anbefaler, at besøget fordeles over to dage, hvis man skal opleve det hele.

Tog København - Vimmerby

Der er tog fra København H til Vimmerby, dog med skift undervejs.

Astrid Lindgrens Verden i Vimmerby
Foto: Astrid Lindgrens Värld


Udstilling om Astrid Lindgrens liv og virke

Mange af Astrid Lindgrens bøger tager udgangspunkt i mennesker og steder fra hendes barndomsegn Vimmerby.

Ca. en km nord for Vimmerbys centrum ligger Astrid Lindgrens barndomshjem, gården Näs på Prästgårdsgatan 24. Gården er åben for turister hele året.

En nybygget pavillon ved barndomshjemmet udgør det nye kulturcenter "Astrid Lindgrens Näs", der bl.a. viser den store udstilling "Hela världens Astrid Lindgren" om den berømte forfatters liv og bøger.

SE OGSÅ

- Westernbyen High Chaparral med cowboys, banditter og indianere
- Skara Sommerland

I Astrid Lindgrens fodspor

Hvis børnene er for store til Astrid Lindgrens Verden, kan I tage på udflugt i omegnen af Vimmerby og opleve de "ægte" Astrid Lindgren miljøer.

I kan også besøge de landsbyer, hvor Alle vi børn i Bullerby og Emil fra Lønnerberg-filmene blev optaget. Ca. 15 km sydvest for Vimmerby ligger Sevedstorp, som lagde miljø til Bullerby-filmene. Følg vej 33 mod Eksjö. I Pelarna drejes til venstre mod Sevedstorp.

Hvis man i stedet fortsætter ad vej 33 og drejer th. mod Rumskulla lige før Mariannelund, kommer man til Katthult, hvor Emil-filmene blev optaget. En tur på ca. 25 km fra Vimmerby.

Pippiland: På de otte scener kan I opleve figurerne fra Astrid Lindgrens bøger
På de mange scener i Astrid Lindgrens Verden kan børnene opleve 50 af figurerne fra bøgerne med forskellige kortere stykker. Desuden kan I opleve figurerne i gadeteaterstil - med publikum på armslængde. Foto: Astrid Lindgrens Värld