Kør med veterantog på Smalspåret i Småland

(Svensk: Åk nostalgitåg på Smalspåret)

Siden er publiceret / opdateret: 5. marts 2020
Maksimér
Kort over sydsverige
AdresseAdresse Adresse
Turen starter på:
Virserums station
Södra Järnvägsgatan 20
570 80 Virserum
Sverige
GPSGPS GPS
Latitude : 57.32089
Longitude : 15.57756
(WGS84: Decimal)
Indstil din GPS

Veterantog mellem Virserum og Åseda

Smalspåret er en gammel jernbane mellem Växjö i det sydlige Småland og Västervik i det nordøstlige Småland. Banen er i dag museumsbane, og midt på sommeren kan man tage på nostalgiture med gamle skinnebusser fra 1950’erne. De kører på den 27 km lange strækning mellem Virserum og Åseda i det østlige Småland.

Køreplan for 2020

I 2020 kører toget mellem Virserum og Åseda (og tilbage) i otte weekender fra maj til slutningen af 2. august. Desuden kører toget i forbindelse med forskellige arrangementer, se mere under Links.

Om Smalspåret

Før i tiden var der mere end 3.000 km med smalsporede jernbaner i Sverige. De smalsporede jernbaner har en sporvidde på blot 89,1 cm i modsætning til 143,5 cm for normale jernbaner. Størstedelen af de smalsporede jernbaner er nu borte, idet de tabte konkurrencen til bilismen i 1950erne og 1960erne.

SE OGSÅ

- Skinnecykling på Smalspåret i Småland
- Astrid Lindgrens Verden - bliv en del af eventyret
- Flere børneaktiviteter i det sydlige Sverige

Smalspåret i Småland
Mellem Västervik og Åseda i Småland findes nogle af de sidste gamle smalsporede jernbanerKorte delstrækninger er bevaret som museumsbaner rundt om i Sverige. Mellem Västervik og Åseda i Småland findes den sidste betydelige rest af alle disse jernbaner takket være stort engagement fra frivillige entusiaster, som yder deres bidrag til at holde banen åben.