Debat


Alle debatter

Skriv nyt indlæg

Skinnecykling Broby - Glimminge

(Svensk: åka dressin mellan Broby och Glimminge)

Siden er publiceret / opdateret: 28. december 2023
Kort over sydsverige
Skinnecykling (dræssine) i Sverige
Skinnecykler. Foto: Fredrik Broman / imagebank.sweden.se


Hvad er en skinnecykel?

Skinnecyklen har tre hjul og en lasteflade på en kvadratmeter. Den kan bære to voksne, eller en voksen og to børn, afhængig af hvor meget oppakning man har med. Man bremser som på en almindelig cykel.

Turbeskrivelse

I begynder turen i Broby og fortsætter i jeres eget tempo til den gamle stationsbygning i Glimminge, i alt ca. seks km. Det er en smuk tur gennem et varieret landskab. Omkring midt på ruten er der en stigning, som kan mærkes i benene. Oppe på bakken i den mørke granskov ligger det højeste punkt på ruten. Herfra går det nedad omkring en km til Glimminge Station. Helge å passerer lige forbi stationsbygningen i Glimminge. Her er det muligt at fiske, bade eller sejle i kano på åen.

Fra Glimminge cykler I samme vej tilbage. Den i alt ca. 12 km lange rute tager 1 - 1½ time.

Ved den gamle stationsbygning i Glimminge, kan I overnatte i en af jernbaneselskabets gamle togvogne, som i dag er indrette som vandrehjem. Her kan I vælge mellem dobbeltværelse og værelse til fire personer. Læs mere om vandrehjemmet i togvogne på Glimminge station (annonce).

Kortet er oprettet af sydsverige.dk.
Kortet viser, hvordan ruten forløber. Klik på symbolerne på kortet for mere info. Du kan også zoome ind / ud på kortet og klikke øverst til venstre for at skifte til satellit-visning.Strækningen Broby - Glimminge er en del af den gamle jernbane mellem Hästveda og Karpalund, som blev bygget i 1880'erne. I 1969 ophørte persontrafikken på strækningen. Mellem Broby og Glimminge bruges jernbanen i dag kun til skinnecykler.

Leje af skinnecykel

Man kan køre af sted fra Broby tre gange om dagen. Östra Göinge Järnvägssällskap står for udlejningen af skinnecykler, se deres website under Links.

SE OGSÅ

Kør på skinnecykel på Smalspåret i Småland