Skinnecykling Broby - Glimminge

(Svensk: åka dressin mellan Broby och Glimminge)

Siden er publiceret / opdateret: 12. juni 2020
Kort over sydsverige
Skinnecykling (dræssine) i Sverige
Skinnecykler. Foto: Fredrik Broman / imagebank.sweden.se


Hvad er en skinnecykel?

Skinnecyklen har tre hjul og en lasteflade på en kvadratmeter. Den kan bære to voksne, eller en voksen og to børn, afhængig af hvor meget oppakning man har med. Man bremser som på en almindelig cykel.

Turbeskrivelse

I begynder turen i Broby og fortsætter i jeres eget tempo til den gamle stationsbygning i Glimminge, i alt ca. seks km. Det er en smuk tur gennem et varieret landskab. Omkring midt på ruten er der en stigning, som kan mærkes i benene. Oppe på bakken i den mørke granskov ligger det højeste punkt på ruten. Herfra går det nedad omkring en km til Glimminge Station. Helge å passerer lige forbi stationsbygningen i Glimminge. Her er det muligt at fiske, bade eller sejle i kano på åen.

Fra Glimminge cykler I samme vej tilbage. Den i alt ca. 12 km lange rute tager 1 - 1½ time.

Kortet er oprettet af sydsverige.dk.
Kortet viser, hvordan ruten forløber. Klik på symbolerne på kortet for mere info. Du kan også zoome ind / ud på kortet og klikke øverst til venstre for at skifte til satellit-visning.Strækningen Broby - Glimminge er en del af den gamle jernbane mellem Hästveda og Karpalund, som blev bygget i 1880erne. I 1969 ophørte persontrafikken på strækningen. Mellem Broby og Glimminge bruges jernbanen i dag kun til skinnecykler.

Leje af skinnecykel

Man kan køre af sted fra Broby tre gange om dagen. Östra Göinge Järnvägssällskap står for udlejningen af skinnecykler, se deres website under Links .

Vandrehjem i togvogne på Glimminge station

Vel fremme på Glimminge station kan I overnatte i de tidligere - nu ombyggede - togvogne. Togvognene har vandrehjemsstandard, tekøkken, toilet og bad. Glimminge Station er smukt beliggende lige ud til Helge å, som slynger sig gennem landskabet. Her har I mulighed for at padle i kano, fiske, lave bål eller bare slappe af.

SE OGSÅ

Kør på skinnecykel på Smalspåret i Småland