Borås Dyrepark

(Svensk: Borås Djurpark eller Borås Zoo)

Siden er publiceret / opdateret: 24. januar 2024
Maksimér
Kort over sydsverige
Åbningstider
Åbningstider 2024:
Borås Dyrepark åbner for sæsonen 29/3. Dyreparken har normalt åbent dagligt i højsæsonen fra maj til slutningen af august. Se åbningstider på dyreparkens eget website under Links.
AdresseAdresse Adresse
Borås Djurpark
Alidelundsgatan 11
506 31 Borås
Sverige
GPSGPS GPS
Latitude : 57.7427
Longitude : 12.9506
(WGS84: Decimal)
Indstil din GPS
Borås Dyrepark henvender sig først og fremmest til børnefamilier
Borås Dyrepark henvender sig først og fremmest til børnefamilier. Parken er stor, og her er god plads, selv om der indimellem kan være lidt trængsel foran de mere populære dyr. Foto: © sydsverige.dk


Store afrikanske og nordiske dyr

Borås Dyrepark er udflugtsmål for mange børnefamilier, som kommer for at se de store afrikanske dyr og store nordiske dyr, som er parkens trækplastre. Men dyreparken rummer også arter fra andre dele af verden, bl.a. sibiriske tigre og pingviner.

Samlet set kan man opleve omkring 300 dyr fordelt på 42 forskellige arter, så man kan nemt bruge en dag i parken, hvis man vil se alle dyrene.

Oplev ulve i dyreparken
Foto: © sydsverige.dkBorås Dyrepark breder sig over 40 hektar, og dyrene har god plads. I modsætning til mere traditionelle zoologiske haver, hvor dyrene er i bure eller bag høje metalhegn, forsøger man her at skabe naturlige hegn og forhindringer i form af store sten, fordybninger eller vandløb, så dyrene bliver holdt inde på deres område. Og det gør besøget til en større oplevelse.

SE OGSÅ

Dyreparker, Zoo og indendørs mini-Zoo i Sydsverige

Blandt attraktionerne er det 23.000 kvm store område, som kaldes Savannen. Her er dog hverken eksotiske træer eller jagende rovdyr. Derimod finder man giraffer, elefanter, zebraer, antiloper, bøfler, strudse og andre dyr på samme sted. Ifølge Borås Dyrepark trives dyrene bedre, når de går sammen med andre arter, og denne form for dyrehold har vist sig at være gunstig for avlsarbejdet – dyrene har nemmere ved at få afkom på denne måde. Dyreparken deltager i en række internationale avlsprogrammer, der kan bidrage til at bevare nogle af de truede arter.

Borås dyrepark har haft afrikanske elefanter siden midten af 1960’erne
Borås dyrepark har haft afrikanske elefanter siden midten af 1960’erne. Elefantgruppen består af en voksen han, hunner og kalve, som er avlet og født i parken. En voksen elefant kan veje over seks tons og blive 70 år gammel. Elefanter æder store mængder frugter, blade, kviste, grene, bark, græs og rødder – en voksen elefant æder 150 kg på et døgn. Foto: © sydsverige.dk


Ved Savannen er der rejst et overdækket udkigssted med informationstavler om dyrene. Herfra har man overblik over de store afrikanske dyr og kan iagttage dem gennem de opstillede kikkerter.

Ved løvernes indhegning kan man komme helt tæt på de store kattedyr med hanløven som flokkens overhoved. Gennem en glasrude kan man iagttage dyrene på en meters afstand, og det er populært blandt børnene og deres forældre, der vil helt tæt på dyrene.

Lidt længere væk i udkanten af parken kan man opleve de nordiske dyr som ulve og bjørne. En gangbro fører hen over bjørnenes område, og gennem en glasrude kan man kigge direkte hen til bjørnemor, der ligger og hviler på en klippe mens hun holder øje med bjørneungerne der tumler ved siden af. Blandt de øvrige nordiske dyr finder man lossen, som efterhånden er sjælden i Sverige.

Indenfor i abehuset kan man se små bavianer, der hopper og slynger sig i reb og træer til glæde for børnene, der kan iagttage det hele gennem en glasrude. Chimpanserne sidder og piller ved kviste og grene, for dyreparken gør meget ud af at stimulere dyrene, for eksempel ved at give aberne sanseoplevelser i mad eller mekanik at pille ved for at holde dem aktive.

I højsæsonen er der dagligt aktiviteter, hvor man bl.a. kan opleve sælerne eller de andre dyr blive fodret.

SE OGSÅ

Børneaktiviteter i det sydlige Sverige

Faciliteter i Borås Dyrepark

Dyreparken har gode faciliteter i form af borde og bænke, hvor man kan spise sin medbragte mad, gode toiletforhold, cafeteria, sandwich-salg, isboder, m.m. Blandt børnefamilierne er det populært at leje en trækvogn til tasker m.m.

Aktiviteter for mindre børn

For de lidt mindre børn er der legeplads, ponyridning og bondegårdsdyr.

Parkering

Ved hovedindgangen findes stor P-plads. (P-afgift).

Flere billeder

Borås Dyrepark - Fotogalleri

Her finder du Borås Dyrepark

Dyreparken er beliggende i et skov- og parklignende område i udkanten af Borås, ca. 65 km øst for Gøteborg.