Skånes Dyrepark

(Svensk: Skånes Djurpark Höör)

Siden er publiceret / opdateret: 19. januar 2021
Maksimér
Kort over sydsverige
Åbningstider
Åbningstider 2021:
Skånes Dyrepark åbner normalt for sæsonen i begyndelsen af april. Dyreparken har dog åbent i den svenske vinterferie 20/2-28/2.

Se åbningstider på dyreparkens eget website under Links.
AdresseAdresse Adresse
Skånes Djurpark
Jularp 150
Höör
Sverige
GPSGPS GPS
Latitude : 55.9638
Longitude : 13.536
(WGS84: Decimal)
Indstil din GPS
Ulv i Skånes Dyrepark / Skånes Djurpark
En ulveflot er en familie med en han, hun og deres hvalpe fra forskellige kuld. Ulvene foretrækker at opholde sig på højdedrag, hvor de har udsyn over omgivelserne. Man ser dem derfor ofte på bakken i deres indhegning i dyreparken. Foto: Skånes Djurpark, CC-BY


Oplev dyr i deres naturlige miljø

Skånes Dyrepark ligger tre km nord for Höör i Midtskåne og er Nordens største dyrepark eller Zoo med nordiske dyr. Skånes Dyrepark indgår i det europæiske samarbejde for at bevare truede dyrearter. Dyreparken ligger i et skovområde, som giver en følelse af at opleve dyrene i deres naturlige miljø i modsætning til mere traditionelle zoologiske haver.

Dyrepark med nordiske dyr

Skånes Dyrepark er et stort indhegnet område på 100 hektar, hvor man kan opleve flere hundrede nordiske dyr fordelt på ca. 85 arter. Her er både vilde dyr, som lever eller har levet i Norden bl.a. brun bjørn, elg, ren, gråsæl, kronhjort og los samt tamdyr i form af gamle nordiske landracer af svin, får, geder mv.

Dyrene færdes frit i store indhegnede områder. Her er ulve, rensdyr, moskusokser, urokser, kongeørn, traner og mange andre dyr.

Skånes Dyrepark / Skånes Djurpark
Foto: Skånes Djurpark

Skånes Dyrepark / Skånes Djurpark
Foto: Skånes Djurpark


SE OGSÅ

Flere dyreparker, Zoo og indendørs mini-Zoo i Sydsverige

Årets gang i Skånes Dyrepark

I Skånes Dyrepark kan man opleve de nordiske dyr fra det tidlige forår til det sene efterår. Især foråret byder på mange oplevelser og et "babyboom", når bl.a. tamdyr som smågrise, lam, gedekid og kyllinger kommer til verden.

Om sommeren er dyreparken fyldt med aktiviteter, alt fra ponyridning, vandlege og rovfugleflyvning til aktiviteter, hvor man kommer helt tæt på dyrene, når de bliver fodret.

I efterårsferien (se dyreparkens eget website) byder parken på forskellige efterårsaktiviteter og senere endnu på en magisk halloweenfest.Overnat i Camp Oak og oplev dyrene efter lukketid

Nu kan man som gæst i Skånes Dyrepark overnatte midt i "vildmarken" i dyreparkens nye teltby, Camp Oak. Som gæst i Camp Oak får man en helhedsoplevelse med 2-dages billet til dyreparken, overnatning, mad og unikke dyreoplevelser, når parken er lukket for publikum. Book ophold i Camp Oak på dyreparkens website under "Links".

Skånes Dyrepark / Skånes Djurpark Camp Oak
Overnat i Camp Oak midt i Skånes Djurpark


Seks km stisystem

Færdslen i Skånes Dyrepark foregår til fods ad de anlagte stier, som også kan bruges til barnevogne. Ved indgangen kan man leje en trækvogn til de mindre børn. Hovedstien rundt i parken er ca. tre km lang, og ca. det dobbelte hvis man vælger også at følge de mindre stier. Skilte viser vej og fortæller om de enkelte dyr. Det er ikke tilladt at medbring hund i Skånes Dyrepark.

Børnesjov i Skånes Dyrepark / Skånes Djurpark
Foto: skane.com © Anna Kallberg


Minizoo og vandland

Rundt om i Skånes Dyrepark findes grillpladser og ved indgangen ligger et cafeteria. Her er desuden et minizoo med geder, kaniner, høns, marsvin mv. Arter og antallet af dyr kan variere i løbet af året. I parken findes desuden to 70 meter lange vandrutchebaner (koster ekstra - indgår ikke i entréen til parken). Vandrutchebanerne har kun åbent om sommeren.

I løbet af sæsonen er der forskellige særarrangementer i dyreparken, se dyreparkens egen website under Links.