Skånes Dyrepark

(Svensk: Skånes Djurpark Höör)

Siden er publiceret / opdateret: 16. februar 2024
Maksimér
Kort over sydsverige
Åbningstider
Åbningstider 2024:
Dyreparken åbner for sæsonen 23/3 og lukker i efteråret, dog med lukkedage indimellem.
Se åbningstider på dyreparkens eget website under Links.
AdresseAdresse Adresse
Skånes Djurpark
Jularp 150
Höör
Sverige
GPSGPS GPS
Latitude : 55.9638
Longitude : 13.536
(WGS84: Decimal)
Indstil din GPS
Ulv i Skånes Dyrepark / Skånes Djurpark
En ulveflok er en familie med en han, hun og deres hvalpe fra forskellige kuld. Ulvene foretrækker at opholde sig på højdedrag, hvor de har udsyn over omgivelserne. Man ser dem derfor ofte på bakken i deres indhegning i dyreparken. Foto: Skånes Djurpark, CC-BY


Oplev dyr i deres naturlige miljø

Skånes Dyrepark ligger tre km nord for Höör i Midtskåne og kun 30 minutter i bil fra Øresundsbron. Det er Nordens største dyrepark eller Zoo med nordiske dyr. Skånes Dyrepark indgår i det europæiske samarbejde for at bevare truede dyrearter. Dyreparken ligger i et skovområde, som giver en følelse af at opleve dyrene i deres naturlige miljø i modsætning til mere traditionelle zoologiske haver.

Dyrepark med nordiske dyr

Skånes Dyrepark er et stort indhegnet område på 100 hektar, hvor man kan opleve flere hundrede nordiske dyr fordelt på ca. 70 forskellige arter. Her er både vilde dyr, som lever eller har levet i Norden bl.a. brun bjørn, elg, ulv, ren, kronhjort, los, gråsæl og kongeørn samt tamdyr i form af gamle nordiske landracer af svin, får, geder mv.

Skånes Dyrepark / Skånes Djurpark
Foto: Skånes Djurpark


Sjove aktiviteter

I Fåret Shaun Land vil børnene ikke kun møde fåret Shaun og hendes venner. De kan også tage en sjov tur i en traktor. Børnene kan tage på en tidsrejse og udforske dinosaurernes verden, og er de modige nok, kan de begive sig op i trætoppene med Expedition UPP, højt over kronhjorte og ulve.

Skånes Dyrepark / Skånes Djurpark
Foto: Skånes Djurpark


SE OGSÅ

Flere dyreparker, Zoo og indendørs mini-Zoo i Sydsverige

Årets gang i Skånes Dyrepark

I Skånes Dyrepark kan man opleve de nordiske dyr fra det tidlige forår til det sene efterår. Især foråret byder på mange oplevelser og et "babyboom", når bl.a. tamdyr som smågrise, lam, gedekid og kyllinger kommer til verden.

Om sommeren er parken fyldt med sjove sommerferieaktiviteter. Børnene kan køle sig ned i det dejlige vandland og komme overraskende tæt på dyrene, når de bliver fodret, og lege løs på parkens ti legeområder. Fåret Shaun og hendes venner inviterer til sjove narrestreger, og bag tidsportalen venter oplevelser med dinosaurier.

Efteråret byder på en farverig Halloween-park fyldt med græskar, skovtrolde og dyr i topform. Når sneen falder over Skånes Dyrepark, inviterer dyrene til Dyrenes Jul.

Overnatning nær Skånes DyreparkOvernat i tipi-telt i teltbyen Camp Oak og oplev dyrene efter lukketid

Som gæst i Skånes Dyrepark kan du overnatte i tipi-telt midt i "vildmarken" i dyreparkens nye teltby, Camp Oak. Få en helhedsoplevelse med 2-dages billet til dyreparken, overnatning, mad og unikke dyreoplevelser, når parken er lukket for publikum. Book ophold i Camp Oak på dyreparkens website under "Links".

Overnat på Wild Lodge eller i vogne

Du kan også vælge en alt-inklusive overnatningspakke på Wild Lodge i fuldt udstyrede teltstuer midt i kronhjortenes rige. En anden mulighed er at overnatte i særlige vogne i hjertet af Fåret Shaun Land.

Fælles for alle typer overnatning er, at du kan overnatte på en unik måde midt i parken og opleve den, når andre gæster er gået hjem. Du kan også tage med på guidede ture i skumringen og hjælpe med at give dyrene morgenmad, mens solen stiger op.

Skånes Dyrepark / Skånes Djurpark Camp Oak
Overnat i Camp Oak midt i Skånes Djurpark

Skånes Dyrepark / Skånes Djurpark Camp Oak
Overnat på Wild Lodge midt i Skånes Djurpark

Skånes Dyrepark / Skånes Djurpark Camp Oak
Overnat i ombyggede skurvogne midt i Skånes Djurpark


Seks km stisystem

Færdslen i Skånes Dyrepark foregår til fods ad de anlagte stier, som også kan bruges til barnevogne. Ved indgangen kan man leje en trækvogn til de mindre børn. Hovedstien rundt i parken er ca. tre km lang, og ca. det dobbelte hvis man vælger også at følge de mindre stier. Skilte viser vej og fortæller om de enkelte dyr. Det er ikke tilladt at medbringe hund i Skånes Dyrepark.

Mini-zoo og vandland

Rundt om i Skånes Dyrepark findes grillpladser og ved bjørnenes område ligger en restaurant. Her er desuden et mini-zoo med geder, kaniner, høns, marsvin mv. Arter og antallet af dyr kan variere i løbet af året. I parken findes desuden to 70 meter lange vandrutsjebaner (indgår i entréen til parken). Vandrutsjebanerne har kun åbent om sommeren.

I løbet af sæsonen er der forskellige særarrangementer i dyreparken, se dyreparkens egen website under Links.

Godt at vide før dit besøg

Der er spisesteder flere steder i parken, hvor man kan købe lokalt producerede frokostretter, snacks og is. På de tændte grill kan gæster grille medbragt mad og derefter slå sig ned i naturen for en picnic. Hunde er ikke tilladt i dyreparken.

Web

Skånes Djurparks website. Nyheder, åbningstider og alt om parkens nordiske dyr.

Skånes Dyrepark / Skånes Djurpark