Debat


Alle debatter

Skriv nyt indlæg

Blekinge Museum

Wachtmeisterska paladset - kaldet Grevagården.

Siden er publiceret / opdateret: 23. januar 2018
Maksimér
Kort over sydsverige
Åbningstider
Åbningstider 2018:
Tirs-fre 11-17.
Lør-søn 11-16.

Arkiv og bibliotek i Grevagården:
Ons 11-19.

Museets magasin på Rosenholm
Tors 13-16

Helligdage: Se museets egen hjemmeside.
AdresseAdresse Adresse
Blekinge Museum
Borgmästaregatan 21
371 35 Karlskrona
Sverige
GPSGPS GPS
Latitude : 56.1623
Longitude : 15.5823
(WGS84: Decimal)
Indstil din GPS

Stort regionalt museum for hele Blekinge

Blekinge Museum i centrum af Karlskrona er det regionale museum for hele Blekinge med udstillinger om Blekinges historie med fokus på 1700-tallet.

Museum indrettet i Wachtmeisterska paladset

En del af Blekinge Museum er indrettet i Wachtmeisterska palatset, som stod færdigt i 1705. Bygningen kaldes også Grevagården efter en grevelig slægt, som ejede stedet frem til 1970erne. Grevagården er blandt de få privatboliger fra 1700-tallet, som ikke gik til under den store brand i Karlskrona i 1790.

Blandt museets permanente udstillinger er:

Gribshunden - historien om det danske orlogsskib

I 1495 sank det danske orlogsskib Gribshunden på 10 meter vand ud for Ronneby, efter at der var gået ild i det. Gribshunden var et 35 meter langt orlogsskib i den danske flåde og er i dag et af de bedst bevarede skibsvrag fra den sene middelalder. Udstillingen fortæller om skibet, fundet af det og viser hvordan skibet har set ud.

Blekinge Museum
Udstillingen Gribshunden fortæller om det danske orlogsskib Gribshunden, der sank i 1495 ud for Ronneby. Gribshunden er et af verdens bedst bevarede skibe fra 1400-tallet, og udstillingen fortæller historien om skibet. Foto: Blekinge Museum


Udstilling om 1700-tallets Blekinge

Museets hovedbygning rummer den permanente udstilling "I 1700-talets Blekinge", som viser, hvordan det var at leve i Blekinge og de nye byer Karlshamn og Karlskrona for godt 200 år siden. Her finder man også café Greven.

"Blekinge i en nøddeskal"

På kun 100 kvm får man et overblik over Blekinges 8000-årige historie. Udstillingen "Blekinge i ett nötskal” fortæller bl.a. om, hvordan det var, da Blekinge hørte til Danmark, hvad der skete i Ronneby i 1564, og hvorfor Kristianopel er omgivet af en fæstningsmur.

Bibliotek, arkiv og fotosamling

I museumsbiblioteket på øverste etage i Grevagården finder man Blekinge Museums Faktarum med arkiv, bibliotek og en fotosamling.

Have i barok stil

Barokhaven i tilknytning til Blekinge Museum er holdt i en streng symmetrisk stil med bl.a. en monumental dobbelttrappe, der leder op til en gårdhave med summetrisk plantede træer og buske.

Legeplads kaldet Grevagrundet på Blekinge Museum
Museet her egen legeplads, kaldet Grevagrundet, hvor børnene kan boltre sig. Foto: Blekinge Museum


SE OGSÅ

Flere museer i Blekinge

Blekinge Museum Rosenholm

På Skrädderivägen i Rosenholmsområdet, ca. syv km vest for Karlskrona, ligger museets åbne museumsmagasin med samlinger af både, vogne, møbler og meget mere. I alt 60.000 genstande fra oldtid til nutid. Man kan kigge inden for i magasinet, stille spørgsmål om genstande og søge i museets databaser.