Blekinge Museum

Wachtmeisterska paladset - kaldet Grevagården.

Siden er publiceret / opdateret: 16. januar 2020
Maksimér
Kort over sydsverige
Åbningstider
Åbningstider 2020:
Tirs-fre 11-17.
Lør-søn 11-16.

Arkiv og bibliotek i Grevagården:
Ons 13-18.

Museets magasin på Rosenholm
Tors 13-16
Dog lukket indtil 31/1 2020.

Helligdage: Se museets egen webside.
AdresseAdresse Adresse
Blekinge Museum
Borgmästaregatan 21
371 35 Karlskrona
Sverige
GPSGPS GPS
Latitude : 56.1623
Longitude : 15.5823
(WGS84: Decimal)
Indstil din GPS

Stort regionalt museum for hele Blekinge

Blekinge Museum i centrum af Karlskrona er det regionale museum for hele Blekinge med udstillinger om Blekinges historie med fokus på 1700-tallet.

Museum indrettet i Wachtmeisterska paladset

En del af Blekinge Museum er indrettet i Wachtmeisterska palatset, som stod færdigt i 1705. Bygningen kaldes også Grevagården efter en grevelig slægt, som ejede stedet frem til 1970erne. Grevagården er blandt de få privatboliger fra 1700-tallet, som ikke gik til under den store brand i Karlskrona i 1790.

Blandt museets permanente udstillinger er:

"Blekinge i en nøddeskal"

På kun 100 kvm får man et overblik over Blekinges 8000-årige historie. Udstillingen "Blekinge i ett nötskal” fortæller bl.a. om, hvordan det var, da Blekinge hørte til Danmark, hvad der skete i Ronneby i 1564, og hvorfor Kristianopel er omgivet af en fæstningsmur.

"Skattene fra Vång"

Udstillingen "Skatterna från Vång” viser nogle af de spektakulære fund af bl.a. guldgubber fra jernalderen, der i 2013 blev fundet ved udgravninger i Västra Vångs by i Blekinge. Udstillingen fortæller om datidens magt og kontakter ud i Europa helt til Romerriget og om hverdagslivet i Blekinge i Jernalderen. Udstillingen vises kun til 31/1 2020.

Bibliotek, arkiv og fotosamling

I museumsbiblioteket på øverste etage i Grevagården finder man Blekinge Museums Faktarum med arkiv, bibliotek og en fotosamling.

Have i barok stil

Barokhaven i tilknytning til Blekinge Museum er holdt i en streng symmetrisk stil med bl.a. en monumental dobbelttrappe, der leder op til en gårdhave med summetrisk plantede træer og buske.

Legeplads kaldet Grevagrundet på Blekinge Museum
Museet her egen legeplads, kaldet Grevagrundet, hvor børnene kan boltre sig. Foto: Blekinge Museum


SE OGSÅ

Flere museer i Blekinge

Blekinge Museum Rosenholm

På Skrädderivägen i Rosenholmsområdet, ca. syv km vest for Karlskrona, ligger museets åbne museumsmagasin med samlinger af både, vogne, møbler og meget mere. I alt 60.000 genstande fra oldtid til nutid. Man kan kigge inden for i magasinet, stille spørgsmål om genstande og søge i museets databaser.