IKEA Museum i Älmhult

IKEA Museum

Foto: © sydsverige.dk

Siden er publiceret / opdateret: 18. januar 2021
Maksimér
Kort over sydsverige
Åbningstider
Åbningstider 2021:
Museet har normalt åbent dagligt 10-18, men covid-19 kan betyde ændrede åbningstider. Se museets eget website under Links.

Museet har normalt lukket 1/1, midsommeraften, midsommerdag, 24/12, 25/12, 31/12.
AdresseAdresse Adresse
IKEA Museum
Ikeagatan 1
343 36 Älmhult
Sverige
GPSGPS GPS
Latitude : 56.55215
Longitude : 14.13246
(WGS84: Decimal)
Indstil din GPS

Nyt IKEA museum i det gamle varehus i Älmhult

Det nye IKEA museum har til huse i IKEAs tidligere varehus i Älmhult. Museets udstillinger fylder fire etager og fortæller om det svenske møbeleventyr og dets historie, designet, firmaets medgang og modgang og menneskerne bag IKEA. Museets Galleri ser desuden på trends og tendenser i nutidens boligindretning.

I tilknytning til museet er der naturligvis en lille butik, hvor både enkelte nye produkter og nogle af IKEAs klassikere gennem tiden er til salg, dog ikke møbler mv.

Opbygningen af IKEA Museum blev påbegyndt i 2012, hvor IKEA-varehuset i Älmhult lukkede. På Handelsvägen 4 nær hovedvej 23 øst for centrum har IKEA opført et nyt IKEA-varehus, nu verdens største.

SE OGSÅ

- Møbelriget i Lammhult
- Väla Shoppingcenter i Helsingborg - modetøj, helse, boligindretning mv.

IKEA Museet
Produkter gennem tiderne: Plexiglasplader med billeder af IKEA-produkter hænger ned fra loftet. Foto: © sydsverige.dk

IKEA Museet
IKEA gennem tiderne med møbler fra forskellige tider. Foto: © sydsverige.dk


IKEA blev grundlagt af Ingvar Kamprad i 1943 og udviklede sig til et lille postordrefirma. I 1958 åbnede det første IKEA-varehus i Älmhult. I dag er IKEA en milliardforretning med butikker i 44 lande.

Myten om Ingvar Kamprad

Myten om den arbejdssomme og sparsommelige IKEA-grundlægger bliver bekræftet på Museet. Kontoret, hvorfra han gennem 35 år drev firmaet fra sin bopæl i Schweiz, er naturligvis også udstillet, og man bemærker den slidte kontostol med huller på armlænene. Ifølge myten brugte Kamprad ikke penge på sig selv og sine egne behov, alt blev investeret i firmaet. Det, der slår en, er det beskedne kontor uden computer og moderne teknologi: På bordet står en telefon og ligger en notesblok. Kamprad levede af at skabe personlige relationer til mennesker, især leverandører og dem, der drev hans varehuse.

IKEA Museet
Kamprads kontor. Foto: © sydsverige.dk

IKEA Museet
Foto: © sydsverige.dk