Kanoudlejning ved Halen i Olofström

(Annonce)
Maksimér
Kort over sydsverige
AdresseAdresse Adresse
Kanotcentralen
Halen Kanot
Strandvägen 14
293 39 Olofström
Sverige
GPSGPS GPS
Latitude : 56.2707
Longitude : 14.5072
(WGS84: Decimal)
Indstil din GPS
OFK Kanotcentral i Olofström
Kanocentralen ligger ved søen Halen blot få km fra Olofströms centrum


På kanotur i Sveriges sydligste vildmark

Kanoudlejningen i Olofström og ”Sveriges sydligste vildmark” ligger blot omkring to timer i bil fra København via vej E22 og vej 15. Når man kommer til Olofström, er der skilte til Kanocentralen. I kan også tage Öresundstoget fra København til Bromölla og videre med bus til busstoppestedet Nebbebodagården i Olofström, hvorfra der er 900 meters gang til kanocentralen. Gangstien er markeret med skilt for Skåneleden frem til Halens fritidsområde. Planlæg tog- og busturen på skanetrafiken.se

Søerne Halen, Raslången, Filkesjön og Immeln

Ved at udnytte de naturlige forbindelser mellem søerne Halen, Raslången, Filkesjön og Immeln findes der mange muligheder for forskellige ture i dette naturskønne søområde, som ligger i Halens friluftsområde og Ekopark Raslängen. Området er velegnet for såvel begyndere som børnefamilier, og man kan padle lige fra et par timer op til en uge.

Når man bevæger sig mellem søerne, er der strækninger af varierende længde, hvor man må bære kanoen, og vi anbefaler derfor at medbringe en kanovogn til dette formål.

På kajaktur


Rastepladser og overnatningssteder

Inden for området findes 16 rastepladser og overnatningssteder, som er markerede på det detaljerede kort, du får udleveret, når du lejer en kano på Kanocentralen i Olofström. Ved samtlige rastepladser er der ildsted, toilet, shelter og affaldsbeholdere.

Inden for området findes 13 rastepladser og overnatningssteder

Shelteret ved Bergatorpet
Shelteret ved Bergatorpet

Udsigt fra shelterpladsen ved Bergatorpet
Udsigten fra shelterpladsen ved Bergatorpet


Lille serviceafgift for at overnatte

For at kunne tilbyde overnatningssteder med god service og den nødvendige udrustning, skal du betale en serviceafgift til Olofströms Kommune, hvis du vil overnatte på din kanotur i søområdet. Afgiften er på ca. 50 svenske kr. pr. kano pr. nat. og indtægten går ubeskåret til at drive rastepladserne i området. Du betaler afgiften, når du lejer kanoen.

Der er ansat en opsynsmand til at informere padlerne i søområdet om de gældende regler, kontrollere at rastepladserne er i orden, og at se efter om padlerne, som overnatter i søområdet, har betalt serviceafgiften.

Du kan telte med udsigt til søen
Slå teltet op og nyd udsigten over søen


Vi tilbyder kanotransport

Du kan vælge at starte og afslutte kanoturen ved Kanocentralen i Olofström, men det er også muligt at starte eller afslutte turen et andet sted i søområdet, da vi kan tilbyde transport af kanoer mod ekstra betaling.

Vores kanoer

De kanoer, vi lejer ud, er Linders aluminiumskanoer, Inkas 525. Hvis du ønsker mere stabilitet, fx til fiskeri, jagt eller hvis du har et handicap, kan du leje pontoner.

Fiskekort

Kanocentralen har betalt fiskekort til Halen for sine kunder. Du kan købe fiskekort til søerne Raslången og Immeln her på kanocentralen i Olofström.

Besøg en af de små øer i søsystemet
Du kan lægge til ved mange af de små øer i søområdet


Kombiner vandring og kanopadling i Sveriges sydligste Vildmark

Vandreruten Skåneleden SL1 går fra Olofström, forbi vores kanocentral (900 meter fra byen) og videre syd om søen Halen til shelteret ”Bökestad” på sydspidsen af søen Raslången, en tur på 12 km. Herfra kan I vandre videre nordpå op til Brotorpet (13 km), hvor der ligeledes er et shelter. Brotorpet ligger mellem den store sø Immeln og den mindre sø Filkesjön, hvor Skåneleden krydser Kanoleden Halen-Raslången-Immeln.

Vi kan anbefale en kombineret tur med Vandretur Olofström-Brotorpet, hvorefter I padler kano tilbage til Kanocentralen og Halens camping. Ved padling tilbage til Olofström har I adgang til alle 11 rastpladser i Raslången/Halen at overnatte på. Kontakt os for denne ”pakke”.

Priser

Du kan leje kano eller kajak for en enkelt time, en dag, et døgn, flere dage osv. Desuden kan du leje redningsveste, padler, ekstra sæde, kanovogn, vandtæt pakketaske, pakketønde, stormkøkken, telt, liggeunderlag og kort over området.

Lej fx en kano en dag (24 timer) i weekenden: Prisen inkluderer en kano, to padler, to redningsveste, en vanddunk (fem liter) og et kort.

Halenkanot har 100 kanoer (Linder Inkas 525) og 25 kajakker Prijon samt Tahe, og du kan booke online. Se priser og læs mere på vores website - se link nedenfor.

Kontakt kanocentralen

Tlf. (0046) 454 40 280
E-mail: info@halenkanot.com
Web: www.halenkanot.com. Her kan du booke kano og desuden betale serviceafgiften

Kanoer ved søen Halen