Forsiden > Her

Debat


Alle debatter

Skriv nyt indlæg

Linköping

Linköping

Stora Torget i Linköping. Foto: Visit Linköping

Siden er publiceret / opdateret: 26. januar 2021
Maksimér
Kort over sydsverige
GPSGPS GPS
Latitude : 58.40846
Longitude : 15.61414
(WGS84: Decimal)
Indstil din GPS

Største by i Östergötlands Län

Linköping, ca. 100 km nord for Vimmerby, er den største by i Östergötlands Län og den femtestørste by i Sverige. Linköping ligger ved E4, der fører videre op til Norrköping i Stockholm.

Byens ældste bygninger

Sveriges næststørste kirke, Linköpings Domkirke, med højde på 107 meter er Sveriges bedst bevarede middelalderkatedral. Den blev opført i kalksten omkring 1230-1500. Få en guidet tur i kirken, og besøg også Linköpings slot, hvis ældste dele stammer fra 1100-tallet.

I centrum, lidt øst for domkirken, finder man Stora torget med caféer og udeservering. Her i byens centrum er den gamle by velbevaret med brostensbelagte gader og flere smukke træhuse, selv om en brand i 1700-tallet ødelagde middelalderbyen.

Museer

I friluftsmuseet ”Gamla Linköping” kan du opleve byen som for 100 år siden. Linköping har også et flyvevåbenmusen ”flygvapenmuseum”, da byen har en stærk position inden for flyvevåbenindustrien.

Sluserne nord og syd for byen

Nordøst for byen, ved søen Roxens vestlige bred, ligger den store attraktion Bergs sluser, som er en af Göta Kanals største attraktioner, en slusetrappe med syv sammenboblede sluser som hæver/sænker bådene næsten 19 meter. Her kan du bl.a. cykle langs kanalen. Og fra byens centrum og sydpå leder omkring 15 sluser gennem Kinda Kanal, der før i tiden var en vigtig transportvej. I dag kan man sejle de ca. 80 km i egen båd.

Find turistinfo

Hvis du søger yderligere turistinformation om Linköping og byens seværdigheder, kan du besøge det lokale turistbureaus web: www.visitlinkoping.se

Bestil feriehus ved Linköping

Bestil feriehus i eller omkring Linköping hos DanCenter
Inde på siden: Skriv Linköping i feltet "Søg område/by".

Book hotel i Linköping

Hos HotelSpecials.dk kan du booke hotelophold i Linköping til lav pris. Klik på den orange knap herunder. Inde på siden: Vælg hotel og ankomstdato og følg vejledningen, hvor du kan vælge en af de foreslåede værelsestyper til fast pris.

Book din overnatning her