Debat


Alle debatter

Skriv nyt indlæg

Bödakustens Västra Naturreservat på Øland

Siden er publiceret / opdateret: 25. september 2023
Maksimér
Kort over sydsverige
AdresseAdresse Adresse
Hagskogsvägen
387 75 Byxelkrok
Sverige
GPSGPS GPS
Latitude : 57.2839
Longitude : 16.9573
(WGS84: Decimal)
Indstil din GPS
Video: På mountainbike langs Bödakusten syd for Byxelkrok. Varighed 5:30 min.


Alvar, klitter og skov

Naturreservatet Bödakustens Västra ligger midtvejs mellem Byxelkrok og Byrums Sandvik i det nordvestlige Øland. Reservatet er langstrakt og følger kystlinjen ca. 10 km.

Den nordlige del af naturreservatet er et alvarlignende, vegetationsfattigt landskab med krat og mange blomster, der vokser frem mellem de synlige kalksten. Den sydlige del er domineret af flyvesand og klitter langs kysten og gammel, frodig løv- og fyrreskov, som blev plantet i 1800-tallet for at hindre sandflugten.

Følg kystvejen sydpå fra Byxelkrok

Fra Byxelkrok kan man følge kystvejen sydover gennem naturreservatet og nyde de åbne vidder og nærheden til havet. Fra kystvejen er der på en fem km lang strækning udsigt til øen Blå Jungfrun inden vejen drejer østpå ind i skoven.

Bödakustens Västra Naturreservat
Foto: © sydsverige.dk

Bödakustens Västra Naturreservat
Foto: Alexander Hall


Her hvor vejen drejer væk fra naturreservatet, er det en god idé at fortsætte til fods sydover langs havet. Her ændrer kysten karakter. Den mellemste og sydlige del af kysten består af flyvesand og klitter, hvoraf de største er kilometerlange og over 10 meter høje. Helt nede ved Byrum findes flere gode badestrande, som indbyder til afslapning.

Hele Bödakustens Västra Naturreservat er raste- og overvintringsplads for mange fugle, bl.a. havlit, fløjlsand og toppet skallesluger. Flere steder langs kysten findes P-pladser og rastepladser.

Naturreservater, nationalparker og kulturreservater i Sydsverige som GPX-fil

Få vist alle naturreservater, nationalparker og kulturreservater i Sydsverige på din mobiltelefon

I vores webshop kan du købe et digitalt kort med alle naturreservater, nationalparker og kulturreservater i Sydsverige. Kortet ligger på en GPX-fil, du kan hente ned på din mobiltelefon. Vi sender GPX-filen i en mail og en vejledning til, hvordan du installerer en gratis app på din mobil, der kan vise GPX-filen med alle naturområderne.


SE OGSÅ

Flere oplevelser på Øland

Køb kort over Øland i webshoppen

Køb Bil- og cykelkort over Øland med seværdigheder og turistinformation. Ud over veje og cykelruter viser kortet symboler for campingpladser, rastepladser, badestrande, mv. Eller vælg Cykelkartan blad 10 Øland, der viser cykelruter på Øen.

Kort over Øland. Målestok 1:100.000
Turistkort.
Målestok 1:100.000
Cykelkartan 10 Øland. Målestok 1:90.000
Cykelkort 10.
Målestok 1:90.000