Malmø Kunstmuseum

(Svensk: Malmö Konstmuseum)

Siden er publiceret / opdateret: 18. januar 2021
Maksimér
Kort over sydsverige
Åbningstider
Åbningstider 2021:
Malmø Kunstmuseum har normalt åbent dagligt 10-17, men covid-19 kan betyde ændrede åbningstider. Se museets eget website under Links.

Kunstmuseet har normalt lukket 1/1, 1/5, midsommeraften, midsommerdag, 24/12, 25/12 og 31/12.
AdresseAdresse Adresse
Malmø Konstmuseum
Malmöhusvägen 6
211 18 Malmö
Sverige
GPSGPS GPS
Latitude : 55.605
Longitude : 12.9868
(WGS84: Decimal)
Indstil din GPS
Malmö Konstmuseum
Oh Lord, objekt 1994 af Dan Wolgers. Foto: Malmø
Kunstmuseum

Kunstsamling med ca. 40.000 genstande

Malmø Kunstmuseum er beliggende på renæssanceslottet Malmøhus Slot og rummer en af Sveriges største samlinger af nordisk kunst, kunsthåndværk mv. fra 1500-tallet og frem til i dag. Det er dog kun en begrænset del af samlingen, der er udstillet i museet. Kunstsamlingen består af malerier, grafiske tryk, tegninger m.m.

Malmø Kunstmuseum har en af Sveriges største samlinger af nordisk samtidskunst ikke mindst takket være en donation på 700 værker af nordiske modernistiske kunstnere, som blev givet til museet i 1940erne. Blandt værkerne er malerier af den danske maler J.F. Willumsen.

Gennem årene har museet modtaget store specialsamlinger af blandt andet kunstnerne Carl Fredrik Hill, Barbro Bäckström, Ester Almqvist, Max Walter Svanberg, Torsten Andersson og Gunnar Norrman.

Malmø Kunstmuseum
Foto: © sydsverige.dk

Malmø Kunstmuseums udstilling om møbelkunstens stilhistorie
Foto: © sydsverige.dk


Møbelkunstens stilhistorie

Malmø Kunstmuseums permanente udstilling Från 1500 till Nu fortæller om møbelkunstens historie og udvikling fra Renæssance, Barok, Rokoko, Nyklassicisme, til 1800-tallets industrifremstillede møbler og 1900-tallets praktiske og bekvemme møbler.

SE OGSÅ

Flere seværdigheder og oplevelser i Malmø

Særudstillinger

Foruden den permanente udstilling med et udvalg af Malmø Kunstmuseums egne værker vises årligt omkring 10 udstillinger af nordisk og international kunst.

Malmø Kunstmuseum har en smuk foredrags- og koncertsal, Skovgaardssalen, hvor man bl.a. kan opleve koncerter med kammermusik.