Tromtö Naturreservat

Siden er publiceret / opdateret: 7. januar 2019
Kort over sydsverige
Tromtö Naturreservat
Midt i naturreservatet ligger den gamle Tromtö herrgård. Foto: Jan Norrman / Kulturmiljöbild


Halvø i skærgården

Halvøen Tromtö i skærgården mellem Ronneby og Karlskrona er et typisk sydsvensk herregårdslandskab med bøgeskov, egeskov, græsmarker og agerjord.

Knap fire kvadratkilometer af halvøen er naturreservat. Den gamle herregård midt i naturreservatet (ved P-plads) er lukket for offentligheden, men man kan færdes på vandrestierne i det omkringliggende landskab. Lystsejlere kan lægge til ved Tromtö nabb i den sydlige del af naturreservatet.

Skoven

Skoven er domineret af bøg og eg med op til 200-300 år gamle træer, bl.a. i området syd for herregården. Dele af skoven er naturskov. Træerne bliver ikke fældet, men får lov til at vælte og ligge og rådne til gavn for insekter og svampe. Der er gode muligheder for at se rådyr i skoven.


Tromtö Naturreservats nogenlunde udstrækning. Klik på kortet for mere info. Du kan også zoome ind / ud på kortet og klikke øverst til venstre for at skifte til satellit-visning.Fugleliv

Vådområderne rundt om halvøen er rige på vegetation, hvor fisk kan yngle og småfisk gemme sig. Det er måske derfor, at Tromtö Naturreservat rummer den største hejrekoloni i Blekinge Län - i alt ca. 40 par. Derudover kan man bl.a. se kvækerfinker, drosler og mejser.

Kørselsvejledning

Drej sydpå i Hasslö-rundkørslen ved E22 mellem Karlskrona og Ronneby. Kør ca. tre km til Tromtö Naturreservat.