Horsö - Värsnäs Naturreservat

Siden er publiceret / opdateret: 28. december 2023
Maksimér
Kort over sydsverige
GPSGPS GPS
Latitude : 56.7214
Longitude : 16.3711
(WGS84: Decimal)
Indstil din GPS
Horsö Värsnäs
Friske blåbær fra skovbunden. Foto: Göran Assner
/ Smålands Turism AB

Et populært fritidsområde

Horsö-Värsnäs Naturreservat nord for Kalmar består af halvøen Horsö i nord og Värsnäs-halvøen i syd.

Nærheden til Kalmar gør det smukke naturreservat til et velbesøgt område. Värsnäs-halvøen har et par gode badestrande, hvoraf den nordlige ved Appeludden er nudiststrand. Her er også gode stisystemer og motionssti. Midt på Värsnäshalvøen findes bygninger med bad, sauna og toiletter. Om vinteren bliver der lavet langrendsspor i området.

Vandreruten Kalmarsundsleden

Den 125 km lange vandrerute Kalmarsundsleden passerer gennem naturreservatet og tilbyder bålplads og shelter til vandrerne.

Naturen

Naturreservatet består overvejende af åbne landskaber bevokset med nåleskov med lidt løvskov ind imellem. Värsnäs-halvøen har flere gamle egetræer, hvoraf omkring 50 stykker er fredede. Foruden en del blåbær er her mange vilde blomster, bl.a.
- skovsyre (svensk: harsyra)
- majblomst (svensk: ekorrbär)
- liljekonval (svensk: liljekonvalj)

Den vestlige del af øen Horsö er græsklædt med flere vilde blomster. Mod nord og syd er der skov. Langs kysterne af naturreservatet er der flere steder strandenge.

Naturreservater, nationalparker og kulturreservater i Sydsverige som GPX-fil

Få vist alle naturreservater, nationalparker og kulturreservater i Sydsverige på din mobiltelefon

I vores webshop kan du købe et digitalt kort med alle naturreservater, nationalparker og kulturreservater i Sydsverige. Kortet ligger på en GPX-fil, du kan hente ned på din mobiltelefon. Vi sender GPX-filen i en mail og en vejledning til, hvordan du installerer en gratis app på din mobil, der kan vise GPX-filen med alle naturområderne.

SE OGSÅ

Flere naturreservater i det østlige Småland