Eksjö Museum

Eksjö Museum

Foto: Eksjö Museum

Siden er publiceret / opdateret: 30. januar 2024
Maksimér
Kort over sydsverige
Åbningstider
Åbningstider 2024:

Vejledende åbningstider:
Tirs-søn 11-15

20/6-20/8:
Man-fre 10-17
Lør-søn 10-15

Lukket: Langfredag, 24/12-25/12, 31/12.
AdresseAdresse Adresse
Eksjö Museum
Österlånggatan 31
575 31 Eksjö
Sverige
GPSGPS GPS
Latitude : 57.6695
Longitude : 14.9708
(WGS84: Decimal)
Indstil din GPS
Eksjö Museum ligger midt i den gamle by (Gamla stan) i Eksjö og er indrettet i en bygning, der engang var byens største garveri. Museet har tre permanente udstillinger:

Eksjö gennem århundrederne

Den byhistoriske udstilling Eksjö genom seklerna fortæller om byens historie gennem 600 år. Her kan man opleve miljøer og historiske hændelser fra forskellige perioder. Man kan fx få et indtryk af markedspladsen på Store Torget i begyndelsen af 1800-tallet og høre om driftige personligheder, som har sat deres præg på Eksjö.

Eksjö genom seklerna
Eksjö gennem århundrederne


Albert Engströms Småland

I en anden del af museet præsenteres en af Sveriges store kulturpersonligheder Albert Engströms (1869-1940) liv og værk. Albert Engström var tegner, maler og forfatter, og udstillingen viser nogle af kunstnerens humoristiske værker. Ud over Albert Engströms skarpe karikaturer, akvareller, malerier og tekster fortæller udstillingen om kunstnerens opvækst i det lille stationssamfund Hult uden for Eksjö.

Albert Engströms Småland
Albert Engström var karikaturtegner, maler og forfatter


Smålands militærhistoriske museum

Smålands militärhistoriska museum fortæller om militærhistorien i Småland, som hører til Sveriges mest krigshærgede region. Deckefejden og Kalmarkrigen (1611-1613) er eksempler på konflikter, som skildres i det militærhistoriske museum. Filmen om Jon Stålhammar og hans familie fortæller om livet i krigens nærhed.

Skiftende udstillinger

Ud over de permanente udstillinger viser Eksjö Museum skiftende udstillinger af samtidskunst, kunsthåndværk, fotografi og meget andet. Se skiftende udstillinger på museets eget website - se under Links

Byvandring i juli

I juli er der guidede byvandringer (svensk: stadsvandringar), som udgår fra Eksjö Museum. Kontakt turistbureauet i Eksjö og hør om tider og pris, se link til turistbureauet på denne side om Eksjö.