Landskrona Museum

Landskrona Museum

Fra udstillingen "En arbetets stad"

Siden er publiceret / opdateret: 25. januar 2024
Maksimér
Kort over sydsverige
Åbningstider
Åbningstider 2024:

Tirs-fre 12-17.
Lør 10-17.
Søn 12-17.

Lukket 1/1, midsommeraften, midsommerdag, 24/12, 25/12 og 31/12.
AdresseAdresse Adresse
Landskrona Museum
Slottsgatan 1
261 31 Landskrona
Sverige
GPSGPS GPS
Latitude : 55.8706
Longitude : 12.8287
(WGS84: Decimal)
Indstil din GPS

Stort flot museum

Landskrona Museum lige syd for Landskrona Slot - Citadellet er et stort museum med flere permanente udstillinger. Museet er indrettet i Adolf Fredriks militærkasserne fra 1760'erne, og samlingerne giver et godt billede af Landskronas og Citadellets historie.

Ud over de permanente udstillinger har Landskrona Museum 15 skiftende udstillinger hvert år. Blandt museets permanente udstillinger er:

Reklame!

Hver dag udsættes vi for reklamer. Sveriges arkiv for reklame og grafisk design har i dag til huse på Landskrona Museum, og udstillingen Reklam! undersøger samfundet og samtiden fra 1900-tallet og frem til i dag med udgangspunkt i datidens reklamer.

Fra udstillingen Reklam
Fra udstillingen Reklam


Arbejderbyen Landskrona

I begyndelsen af 1900-tallet var Landskrona en industriby med vældige skorstene. Udstillingen En arbetets stad viser eksempler på nogle af de produkter, der gennem tiden er produceret i industribyen - fra tøj til fly. Og gennem gamle fotografier fortæller udstillingen om arbejdernes vilkår.

Den nye by - Nya Staden

Udstillingen Nya Staden handler om drømmene bag - og arbejdet med - at skabe den helt nye by Landskrona i midten af 1700-tallet. Målet var at skabe en fæstning, hvor handel og søfart kunne trives samt en smuk by efter barokkens idealer. Det skulle kun delvis lykkes.

SE OGSÅ

Flere seværdigheder og oplevelser i Landskrona

Mennesker som os – stenalderen i Tågerup

(Udstillingen er midlertidigt lukket). Udstillingen Människor som vi er en flot, permanent udstilling om stenalderfolket, som boede på det daværende Tågerupsnäs uden for Landskrona 6500 - 4500 f.v.t. Bopladsen er en af de største og mest betydningsfulde i Nordeuropa fra jægerstenalderen.

Stenåldern i Tågerup
Fra udstillingen Människor som vi


Udstillingen er anlagt som en rejse gennem stenaldermenneskets verden og er en oplevelse i lys og lyd.

Museumsbutik

Landskrona Museums museumsbutik sælger litteratur om Landskrona, havekunst m.v. foruden brugsting i nyt og ældre design.