Padl kajak ved Mollösund og rundt om Orust

Kajakpadling ved Mollösund og Orust

Kajakhygge ved Mollösund. Foto: Göran Assner

Siden er publiceret / opdateret: 28. december 2023
Maksimér
Kort over sydsverige
GPSGPS GPS
Latitude : 58.07116
Longitude : 11.47336
(WGS84: Decimal)
Indstil din GPS

Indled kajakturen i Mollösund - et gammelt fiskerleje

Mollösund på sydvestspidsen af øen Orust er et gammelt fiskersamfund, hvor de fleste af de gamle fiskerhuse i dag er overtaget af sommerhusgæster. Byen har en hyggelig gæstehavn, og hvis du vil på kajaktur i skærgården, kan turen fx begynde her.

Orust rundt i havkajak - ca. 90 km

Øen Orust er omgivet af klipper og småøer hele vejen rundt, og her kan man altid finde roligt vand. Hvis vinden kommer fra sydvest, kan man padle nord om øen, og hvis vinden kommer fra nordvest, finder man det rolige vand på sydsiden af øen.


Kortet er oprettet af sydsverige.dk.
Turen Orust rundt er ca. 90 km. Den røde markering viser Mollösund. Du kan zoome ind / ud på kortet og klikke øverst til venstre for at skifte til satellit-visning.Tidevandsstrømmen her på vestkysten kan dog være stærk. Vandet kan blive presset ind i fjorde og vige, og når tidevandet vender, kan det nogle steder give kraftige modstrømme.

Orust Sverigeserien - Topo50 - blad 35. Målestok 1:50.000
Orust Sverigeserien
Topo50 - blad 35

Køb kort over skærgårdsøen Orust

I vores webshop kan du købe et detaljeret kort i målestok 1:50.000 over skærgårdsøerne Orust, Tjörn og fastlandet nord for Orust: Orust Sverigeserien - Topo50 - blad 35. Kortet er velegnet til fx kajakture, vandreture, cykelture og udflugter.Leje af havkajak

Du kan leje havkajak (både singlekajak og dobbeltkajak) hos Orust Kajak, som er beliggende på vestkysten af Orust.

Overnatning undervejs

En tur i havkajak rundt om Orust kræver mindst en overnatning undervejs, og her kan du benytte dig af Allemandsretten, der giver alle lov til at slå teltet op og overnatte en nat i naturen, dog ikke i folks baghave, på dyrket jord eller tæt på bebyggelse.

SE OGSÅ

Kajaktur ved Malö på Sveriges vestkyst

Kajaktur ved Malö
Mollösund. Foto: Göran Assner


SE OGSÅ

Flere kano- og kajakruter I Sverige