Kajaktur ved Malö på Sveriges vestkyst

(Svensk: Paddla kajak vid Malö)

Siden er publiceret / opdateret: 30. maj 2022
Maksimér
Kort over sydsverige
GPSGPS GPS
Latitude : 58.1993
Longitude : 11.4824
(WGS84: Decimal)
Indstil din GPS
Kajaktur rundt om Malö
Kajaktur rundt om Malö. Foto: © sydsverige.dk


Kajakpadling i skærgården

Skærgården på den svenske vestkyst nordvest for Gøteborg er et virvar af klipper og småøer, der mange steder giver gode forhold for at padle havkajak. Øerne ligger ofte så tæt, at de skærmer for vinden, så vandet er roligt.

Malö er en af de mange småøer. På Malö og naboøen findes om sommeren et par kajakudlejere, hvor man kan leje kajak, padler og udstyr for et par timer, en dag eller flere dage.


Kortet er oprettet af sydsverige.dk.
Den røde markering til højre viser Malö. Markeringen til venstre viser Gullholmen. Du kan zoome ind / ud på kortet og klikke øverst til venstre for at skifte til satellit-visning.Malö er ikke mere end et par km lang. I syd forbinder en kabelfærge Malö med den store skærgårdsø Orust, der er Sveriges tredjestørste ø efter Øland og Gotland. Mod nord er Malö forbundet til Flatö med en bro.

Orust Sverigeserien - Topo50 - blad 35. Målestok 1:50.000
Orust Sverigeserien
Topo50 - blad 35

Køb kort over skærgården med Malö

I vores webshop kan du købe et detaljeret kort i målestok 1:50.000 over skærgården med Malö: Orust Sverigeserien - Topo50 - blad 35. Kortet er velegnet til fx kajakture, vandreture, cykelture og udflugter omkring og på skærgårdsøerne Orust og Tjörn og fastlandet nord for Orust.Turforslag

De fem km rundt om Malö er blot en mulighed for en kortere kajaktur. Du kan også lade kajakturen gå rundt om naboøen Flatö, en tur på ca. 13 km. Det er en fin endagstur. En lidt længere tur kan fx gå til Gullholmen via Ellösfjorden. Eller du kan sammensætte en rute, som du vil.

Strømmen ved Malö kan være særdeles stærk, når tidevandet er på vej ud af fjorden. Kontakt evt. en lokal kajakudlejer og få tips til ruten og tjek tidevandstabeller, inden du begiver dig af sted.

Om sommeren har Malö et par kajakudlejere
Foto: © sydsverige.dk


SE OGSÅ

Flere kano- og kajakruter I Sverige

Overnatning

Malö har en udemærket familiecamping til campister i telt eller campingvogn. Fra campingen går en grusvej over til øens vestkyst, hvor der er opført en ferieby med huse i luksusklassen med smuk udsigt over skærgården.

SE OGSÅ

Kajakpadling ved Mollösund og rundt om Orust

Leje af kajak

Blandt kajakudlejere i området kan nævnes Malö Camping eller Flatö Kajakcenter på naboøen Flatö nord for Malö. Kontakt kajakudlejerne for mere info.