Kajaktur ved Malö på Sveriges vestkyst

Siden er publiceret / opdateret: 13. november 2023
Maksimér
Kort over sydsverige
GPSGPS GPS
Latitude : 58.1993
Longitude : 11.4824
(WGS84: Decimal)
Indstil din GPS
Kajaktur rundt om Malö
Kajaktur rundt om skærgårdsøen Malö. Foto: © sydsverige.dk


Ro kajak i skærgården

Skærgården på den svenske vestkyst nordvest for Gøteborg er et virvar af klipper og småøer, der mange steder giver gode forhold for at ro havkajak. Øerne ligger ofte så tæt, at de skærmer for vinden, så vandet er roligt.

Malö er en af de mange småøer. På øen og naboøen findes om sommeren et par udlejere, hvor man kan leje kajak, pagaj og udstyr for et par timer, en dag eller flere dage.


Kortet er oprettet af sydsverige.dk.
Den røde markering til højre viser skærgårdsøen. Markeringen til venstre viser Gullholmen. Du kan zoome ind / ud på kortet og klikke øverst til venstre for at skifte til satellit-visning.Malö er ikke mere end et par km lang. I syd forbinder en kabelfærge øen med den store skærgårdsø Orust, der er Sveriges tredjestørste ø efter Øland og Gotland. Mod nord er øen forbundet til Flatö med en bro.

Orust Sverigeserien - Topo50 - blad 35. Målestok 1:50.000
Orust Sverigeserien
Topo50 - blad 35

Køb kort over skærgården med Malö

I vores webshop kan du købe et detaljeret kort i målestok 1:50.000 over skærgården: Orust Sverigeserien - Topo50 - blad 35. Kortet er velegnet til fx kajakture, vandreture, cykelture og udflugter omkring og på skærgårdsøerne Orust og Tjörn og fastlandet nord for Orust.Turforslag

De fem km rundt om Malö er blot en mulighed for en kortere kajaktur. Du kan også lade turen gå rundt om naboøen Flatö, en tur på ca. 13 km. Det er en fin endagstur. En lidt længere tur kan fx gå til Gullholmen via Ellösfjorden. Eller du kan sammensætte en rute, som du vil.

Strømmen kan være særdeles stærk, når tidevandet er på vej ud af fjorden. Kontakt evt. en lokal kajakudlejer og få tips til ruten og tjek tidevandstabeller, inden du begiver dig af sted.

Leje af havkajak

Du kan leje havkajak (både singlekajak og dobbeltkajak) hos Orust Kajak, som er beliggende på vestkysten af Orust.

Om sommeren ligger her et par kajakudlejere
Lej havkajak hos Orust Kajak, som er beliggende ved Stockens Camping på vestkysten af skærgårdsøen Orust


Overnatning

Malö har en udmærket familiecamping til campister i telt eller campingvogn. Fra campingen går en grusvej over til øens vestkyst, hvor der er opført en ferieby med huse i luksusklassen med smuk udsigt over skærgården.

SE OGSÅ

Padl kajak ved Mollösund og rundt om Orust