Debat


Alle debatter

Skriv nyt indlæg

Kungsbygget Äventyrspark

Bungy Rocket - bliv ”skudt” op i 25 meters højde

Bungy Rocket - bliv ”skudt” op i 25 meters højde.

Siden er publiceret / opdateret: 16. februar 2021
Maksimér
Kort over sydsverige
AdresseAdresse Adresse
Kungsbygget Äventyrspark
Kungsbygget 44
312 98 Våxtorp
Sverige
GPSGPS GPS
Latitude : 56.3693
Longitude : 13.1693
(WGS84: Decimal)
Indstil din GPS
Frem til 2011 var Kungsbygget navnet på den skibakke, der lå her på skråningen af Hallandsåsen ca. 70 km fra Helsingborg og godt 125 km fra København. I dag er vintersporten afløst af en eventyrpark, som byder på masser af action for hele familien. Svæv hen over Hallandsåsens trætoppe, bliv ”skudt” op i 25 meters højde, sus ned ad bakken fastspændt på en slæde, kør MTB på den gamle skibakke og prøv om du kan komme hele vejen til tops i det 15 meter høje klatretårn.

Kungsbygget eventyrpark byder på fem forskellige aktiviteter, hvor du vil opleve naturen og landskabet på en helt anden måde, end du er vant til.

Sommarrodel - sommerkælkebane

Kungsbyggets rodel er en slags rutchebane - eller kælkebane uden sne - hvor man sidder fastspænd på en slæde. Banen ned ad Hallandsåsen er 935 meter lang og slynger sig gennem skoven. Hvis farten bliver for høj, bremser man bare slæden, derfor må børn ned til 8 år gerne køre ned alene. Børn i alderen 3-12 år kan køre sammen med en voksen, så inden de 8-12 årige slippes løs alene, kan de øve sig sammen med en af deres forældre.

Sommarrodel på Kungsbygget Äventyrspark

Video: Kungsbygget Sommarrodel. Varighed 51 sekunder. Fra YouTube


Klatretårn

Det 15 meter høje klatretårn har to baner for børn og to for voksne. Banerne er parvis ens, så hhv. børn og voksne kan konkurrere mod hinanden om at komme først til toppen. Aldersgrænsen for børn er 7 år, og naturligvis har man sikkerhedsline på.

Zipline – svævebane ned ad Hallandsåsen

Hæng fast i en stålwire højt over trækronerne og sus ned af bakken med op til 85 km i timen. Kungsbygget har to ziplines, den ene på 670 meter, den anden på 740 meter, begge med en faldhøjde på over 70 meter, så her venter en oplevelse ud over det sædvanlige, hvis du ikke er bange for højder.

Zipline på Kungsbygget Äventyrspark

Video: Kungsbygget Klatretårn. Varighed 21 sekunder. Fra YouTube

Klatring på Kungsbygget Äventyrspark


Bungy Rocket - bliv ”skudt” op i 25 meters højde

Kun to sekunder tager det, så er du oppe i 25 meters højde hvor du hænger stille i luften og mærker vægtløsheden, inden tyngdekraften tager over og trækker dig tilbage mod jorden i frit fald. En kort og intens forlystelse, hvor adrenalinen med garanti kommer på arbejde. Det er en slags omvendt bungy jump, hvor kraftige elastikker sørger for at hive dig op i luften.

Kør MTB på den gamle skibakke

Prøv de snoede MTB-spor op til toppen af den gamle skibakke og ned igen, i alt 5 km MTB-spor. Hvis du køber et 3-timers aktivitetspas indgår MTB som en mulighed, du kan også betale for leje af en MTB-cykel i 30 minutter. Endelig kan du tage din egen cykel med og køre på ruten hele dagen mod en sporafgift på 100 SEK.

Priser og biletter

Du kan enten købe billetter til hver enkelt forlystelse, eller købe et aktivitetspas til priser fra 500 SEK, som gælder i tre timer, dog ikke til Bungy Rocket. Dvs. du kan prøve de fire andre aktiviteter i tre timer. Afhængigt af hvor mange gæster der er i eventyrparken, bør du på tre timer kunne nå at prøve ziplinen to gange, sommarrodel tre gange, en klatretur på klatrevæggen samt en halv time på MTB. Blot et eksempel på, hvad tiden kan række tid.

I højsæsonen fra begyndelsen af juli til første halvdel af august er der normalt ”Drop-in” i tidsrummet 13-18, hvor man kan købe billetter på stedet.

Overnatning nær Kungsbygget Äventyrspark