Kungsbygget Äventyrspark

Siden er publiceret / opdateret: 25. januar 2024
Maksimér
Kort over sydsverige
Åbningstider
Åbningstider 2024:
Kungsbygget åbner for sæsonen 29/3 og lukker 2/11, dog med lukkedage indimellem. Se eventyrparkens eget website under Links.
AdresseAdresse Adresse
Kungsbygget Äventyrspark
Kungsbygget 44
312 98 Våxtorp
Sverige
GPSGPS GPS
Latitude : 56.3693
Longitude : 13.1693
(WGS84: Decimal)
Indstil din GPS
Zipline på Kungsbygget Äventyrspark


Tidligere var Kungsbygget navnet på den skibakke, der lå her på skråningen af Hallandsåsen ca. 70 km fra Helsingborg og godt 125 km fra København. I dag er vintersporten afløst af en eventyrpark, som byder på masser af action for hele familien. Svæv hen over Hallandsåsens trætoppe, bliv ”skudt” op i 25 meters højde, sus ned ad bakken fastspændt på en slæde, kør MTB på den gamle skibakke og prøv om du kan komme hele vejen til tops i det 15 meter høje klatretårn.

Kungsbygget eventyrpark byder på fem forskellige aktiviteter, hvor du vil opleve naturen og landskabet på en helt anden måde, end du er vant til. Desuden har parken en restaurant.

Sommarrodel - sommerkælkebane

Kungsbyggets rodel er en slags rutsjebane - eller kælkebane uden sne - hvor man sidder fastspænd på en slæde. Banen ned ad Hallandsåsen er 935 meter lang og slynger sig gennem skoven. Hvis farten bliver for høj, bremser man bare slæden, derfor må børn ned til 8 år gerne køre ned alene. Børn i alderen 3-12 år kan køre sammen med en voksen, så inden de 8-12-årige slippes løs alene, kan de øve sig sammen med en af deres forældre.

Sommarrodel på Kungsbygget Äventyrspark

Video: Kungsbygget Sommarrodel. Varighed 51 sekunder. Fra YouTube


Klatretårn

Det 15 meter høje klatretårn har to baner for børn og to for voksne. Banerne er parvis ens, så hhv. børn og voksne kan konkurrere mod hinanden om at komme først til toppen. Aldersgrænsen for børn er 7 år, og naturligvis har man sikkerhedsline på.

Zipline – svævebane ned ad Hallandsåsen

Hæng fast i en stålwire højt over trækronerne og sus ned af bakken med op til 85 km i timen. Kungsbygget har to ziplines, den ene på 670 meter, den anden på 740 meter, begge med en faldhøjde på over 70 meter, så her venter en oplevelse ud over det sædvanlige, hvis du ikke er bange for højder.

Video: Kungsbygget Klatretårn. Varighed 21 sekunder. Fra YouTube

Klatring på Kungsbygget Äventyrspark


Højdebane

Prøv også den nye højdebane (Höghöjdsbanan) som foregår i højden mellem trækronerne. I alt 7 forskellige baner i forskellige sværhedsgrader fra 4 grønne (let), 2 blå (middelsvær) til en rød (svær). Den grønne bane er for familier med børn ned til 6 år. Rød bane er svær både fysisk og mentalt.

Kør MTB på den gamle skibakke

Prøv de snoede MTB-spor op til toppen af den gamle skibakke og ned igen, i alt 5 km MTB-spor. Hvis du køber et 3-timers aktivitetspas, indgår MTB som en mulighed, du kan også betale for leje af en MTB-cykel i 30 minutter. Endelig kan du tage din egen cykel med og køre på ruten hele dagen mod en sporafgift på 100 SEK.

Benyt vores stellplads til autocampere

Hvis I besøger os eventyrparken i autocamper, kan I stille og overnatte i bilen på en af de nye stellpladser (svensk: ställplatser). En stellplads er ikke en campingplads, men et sted I kan holde natten over.

Priser og billetter

Du kan købe billet til den enkelte forlystelse, se Kungsbyggets eget web herunder.

Web

Kungsbygget Äventyrspark. Se videoer af de fem aktiviteter, priser, åbningstider og køb aktivitetspas.

Overnatning nær Kungsbygget Äventyrspark