Loppemarkeder i Sverige

(Svensk: Loppmarknad och loppis i Sverige)

Tag på loppemarked i Sydsverige

Foto: © sydsverige.dk

Siden er publiceret / opdateret: 26. oktober 2022
”Loppis” er det svenske ord for loppemarked. Mange loppemarkeder bliver kun annonceret lokalt – andre kan man finde frem til via nettet. Vi har samlet et udpluk af steder, hvor du kan være heldig at gøre loppefund og finde gamle, spændende ting. Vi skelner ikke skarpt mellem loppemarkeder, loppehaller, antikbutikker og genbrugsbutikker - prøv at se, hvad du kan finde...

Loppemarkeder, genbrugsbutikker, loppehalller mv.

Prøv en af de permanente loppebutikker eller loppehaller, der er specialiseret sig i salg af gamle ting:

Annas Kuriosa - gammelt, nyt, antikt og kuriositeter (Småland)
Fem bygninger - i alt 1500 kvadratmeter - med antikviteter, moderne design, almuemøbler, gamle svenske jernkomfurer, lamper og meget, meget andet. Udvalget skifter hele tiden.

Skruv loppis & antik (Småland)
I samme bygning som Skrufs Glasbruk har til huse ligger den 500 kvadratmeter store butik med loppeting og antikviteter. I loppebutikken finder man alt fra lamper, skåle, vaser og glas til gamle almuemøbler, værktøj mv. Udvalget skifter hele tiden.

Loppemarked på Södra Esplanaden i Lund (Skåne)
Hver lørdag kl. 7-15 (dog ikke helligdage) i sommerhalvåret er der stort loppemarked / gademarked på Södra Esplanaden i Lund. Her er som regel et stort udvalg af tekstiler, tøj, porcelæn, bøger, nips, mv. Se mere under Links.

Loppemarked på Drottningtorget i Malmø (Skåne)
Hver søndag i maj-september kl. 9-15 er der loppemarked på Drottningtorget i gangafstand fra Centralstationen i Malmø. Her kan du finde en blanding af tøj, møbler og andre ting & sager. Se mere under Links.

Trollets loppis i Malmø (Skåne)
Stort indendørs loppis / genbrugshal på 1300 kvm med møbler, lamper, keramik, tøj mv. (adresse: Krusegatan 54). Se åbningstider på Trollets eget website, se under Links.


Kortet er oprettet af sydsverige.dk.
Kortet viser nogle af de loppemarkeder mv., der omtales her på siden. Du kan zoome ind / ud på kortet og klikke øverst til venstre for at skifte til satellit-visning.


Loppmarknad (svensk: loppis) eller kræmmermarked i Sverige
Foto: Jonas Forth, CC BY-ND 2.0


Östregård Loppis i Moheda (Småland)
Hver søndag fra april til om med september åbner familien Johansson på Östregård deres lader fyldt med loppeting. Her er 1500 kvm med porcelæn, møbler fra 50'erne-70'erne, almuemøbler, redskaber, tæpper, lamper og meget meget mere. Sortimentet skifter hele tiden. Dørene åbnes kl. 12 for de flere hundrede mennesker, som står i kø til at komme først ind for at gå på loppejagt efter et loppefund. Östregård Loppis er et af de mest populære loppemarkeder i Småland.

Loppmarknad hos Östregård ved Moheda i Sverige
Östregård loppemarked i Moheda. Foto: © sydsverige.dk


Tyrolens "Jätteloppis" (Småland)
Folkeparken Tyrolen i det sydlige Småland er musik- og kultursted med aner fra 60'erne, og her er indimellem loppemarked.

Emmaus Åkvarn-Björkå loppis (Småland)
Midt ude i skoven mellem Åseda og Fagerhult finder man Emmaus Åkvarn loppemarked. En bygning med alt mellem himmel og jord, der er indsamlet fra bl.a. dødsboer og via indsamlingscontainere i Sverige. Overskuddet går til bistandsprojekter i udviklingslande.

Antikviteter


Find antikviteter og antikvariater - www.antikhandlarna.com (Sverige)
Gå på opdagelse på antikhandlarna.com. Prøv fx at google de forskellige antikvitetshandlere og loppemarkeder for at se, om de har egne websites.

Loppis i Sverige
Foto: Jonas Forth, CC BY-ND 2.0


Find loppemarkeder, auktioner og samlermarkeder

Her kan du finde frem til store som små loppemarkeder – fx loppemarkeder i den lokale sportshal, butikker med second hand og auktionshuse, hvor du måske kan gøre et fund.

Loppemarkedet i Ronneby Brunnspark (Blekinge)
Basar og loppemarked (loppmarknad) hver søndag kl. 9-14 i den smukke Bruunspark midt i Ronneby. Fra april til udgangen af oktober. Læs mere om Ronneby


Kludetæpper på loppemarked i Sverige
Foto: © sydsverige.dk


Markeder


Markeder i Sydsverige
Her finder du en oversigt over nogle af de større loppe-, antik- og samlermarkeder, hvor du kan finde alt fra traditionelle svenske møbler, kludetæpper, vaser, tallerken og nips til antikt legetøj.

Relaterede artikler

Høstmarkeder i Sydsverige
Julemarkeder i Skåne, Småland og Øland