Kanoudlejning Ronnebyån

(Annonce)
Søpadling på Ronnebyå-turen
Maksimér
Kort over sydsverige
AdresseAdresse Adresse
Kanotcentralen Karlsnäsgården
Skärvgölsvägen 2
372 92 Kallinge
Sverige
GPSGPS GPS
Latitude : 56.3093
Longitude : 15.277
(WGS84: Decimal)
Indstil din GPS

Kanotur på Ronnebyån gennem Småland og Blekinge

Den 65 km lange kanorute Ronnebyån strækker sig fra Hovmantorp i Småland til Karlsnäsgården i Blekinge, men du kan også vælge at padle dele af strækningen.

Her kan du opleve ægte vildmark, og flere steder på strækningen er der langt til bebyggelse. Ronnebyån veksler mellem smalle, slyngede afsnit og langstrakte søer, og åen er omgivet af skove med et rigt dyreliv.

Kanoferie på Ronnebyån
Ronnebyåen har på lange strækninger vildmarkskarakter, med smalle, slyngede afsnit

Søpadling
Andre steder passerer kanoruten gennem søer


Rastepladser

Langs hele kanoruten er der ordnede rastepladser med ildsted, toilet, affaldsbeholder og til tider også shelter. De fleste rastepladser er omfattet af en betalingsordning. I nogle tilfælde skal man betale for brug af pladsen til kanoudlejeren. I andre tilfælde kræves det, at man betaler en ekstra afgift på selve pladsen. Når du lejer kano hos os, låner du et detaljeret kort med oversigt over ruten og pladserne.

Lejrplads Svartabäck
Lejrplads Svartabäck

Overnatningsplads hvor I kan telte
Du kan overnatte i eget telt på pladser langs åen


13 løft på hele ruten

Da Ronnebyån nogle steder krydses af lave broer og vandkraftværker, er der i alt 13 landtransporter (løft) langs ruten. Disse varierer fra 50 meter til 900 meter og kræver en kanovogn pr. kano. Nogle af landtransporterne er krævende, derfor anbefaler vi, at der er mindst to voksne med i gruppen.

Kanoløft hvor I skal bære kanoen
13 steder på åen skal man bære (trille) kanoen eller kajakken mellem 50 og 900 meter for at komme forbi forhindringer på åen eller fosser. Husk at leje en kanovogn til at trille kanoen


Fiskeri

Fisketegn / fiskekort kan købes hos den respektive fiskeriforening, se mere på vores website - linket herunder.

Drikkevand og proviant

Langs ruten er der flere steder, hvor man kan tanke ferskvand, mens mulighederne for proviantering er meget begrænsede. I skal derfor medbringe mad til hele turen.

Transport

Normalt padler man med strømmen, hvorfor der kræves kanotransport mellem kanocentralen på Karlsnäsgården og udgangspunktet højere oppe ad åen. Vi tilbyder transport af kanoer og udstyr mod betaling.

Priser

Du kan leje kano for mindst to timer, en dag, et døgn, flere dage osv. Desuden kan du leje udstyr.
Vores kanoer er af mærket Linder aluminiumkano 525 og Osagian 519.

Priseksempel:
Leje af kano ét døgn (24 timer): 360 svenske kr. Prisen omfatter leje af en kano, to padler, to redningsveste, en vanddunk (5 liter), et kort til låns.

Du kan også købe en kanopakke, hvor du foruden kano mv. lejer telt, liggeunderlag, stormkøkken mv. Læs mere på vores website - se link herunder.

Kontakt kanocentralen Karlsnäsgården

Tlf. (0046) 457 803 00
E-mail: info@paddelkompaniet.se
Web: www.paddelkompaniet.se

Se også Kajakudlejning i Blekinge skærgård, hvis du kun ønsker at padle i kajak i skærgården i Blekinge.