Kajakudlejning i Blekinge skærgård

(Annonce)
Kajakleje i Blekinge skærgård
Maksimér
Kort over sydsverige
AdresseAdresse Adresse
Kajakudlejningen i Järnavik
Järnaviksvägen 80
372 62 Bräkne-Hoby
Sverige
GPSGPS GPS
Latitude : 56.1816
Longitude : 15.0741
(WGS84: Decimal)
Indstil din GPS

Oplev Blekinge Arkipelag - et af Sveriges fem biosfæreområder

Järnavik med Paddelkompaniets Kajakudlejning ligger i det særlige biosfæreområde "Blekinge Arkipelag", som FN-organisationen UNESCO har udpeget som modelområde for bæredygtig udvikling på grund af områdets høje natur- og kulturværdi.

Der findes 686 biosfæreområder i verden, og her i Blekinges skærgård og kystlandskab kan du opleve det ene af dem. På websitet ARK56 finder du forslag til ture i området til fods, på cykel, i kajak eller i båd. ARK56 hilser dig velkommen og viser dig rundt i Blekinge Arkipelag. Se link til ARK56 længere nede på siden under Kontakt.

Kajak i skærgården

Blekinge har Sveriges sydligste skærgård, der består af et stort antal øer af varierende størrelse og karakter og derfor er velegnet til kajaksejlads.

Skærgården strækker sig fra Karlshamn i vest til Torhamn i øst, ca. 60 kilometer i fugleflugtslinje, og Järnavik ligger godt placeret midt i skærgården.

Kajakudlejningen i Järnavik

Paddelkompaniets Kajakudlejning ligger ved Pensionat Järnavik i den maleriske by Järnavik, cirka seks kilometer syd for Bräkne-Hoby og midtvejs mellem Karlshamn og Ronneby.

Ca. 30 minutters padling fra Järnaviks havn ligger øen Tjärö som er naturreservat med vandrestier, grillpladser og teltplads. På øen er der desuden restaurant, café og vandrehjem.

Kajaktur til Tjärö - 3 dage

Få oplevelser for livet på kajaktur i skærgården. Vi tilbyder kajaksejlads i et unikt miljø i kombination med overnatning i Tjärös spændende kulturmiljø samt lokal mad.

Vores kajakker ligger i Järnavik
Oplev det unikke kulturmiljø på skærgårdsøen Tjärö.


Oplev delfiner i skærgården !

I foråret 2015 oplevede en gruppe kajaksejlede to delfiner, som fulgte dem ca. en time ind mod Järnavik. Der var tale om delfinarten Øresvin (en lille hval som er i familie med delfiner og marsvin), og det er ganske usædvanligt. Se videoen:

Video: Delfiner ved Järnavik. Varighed 5:33 min. Fra YouTube


Raste- og overnatningspladser

Der findes et stort antal raste- og overnatningspladser, såvel på fastlandet som på nogle af øerne. Vi udleverer udførligt kortmateriale, når du lejer kajak.

Kajakture i Blekinge skærgård


Transport

For dem, der ønsker at ro, så turen ikke starter eller ender ved kajakudlejningen, tilbyder vi transport af kajakker og udstyr mod ekstra betaling. I har mulighed for at køre med, hvis der er plads i bilen.

Sæl- og fuglebeskyttelsesområde

Skærgården har et rigt dyre- og fugleliv og på nogle af øerne er der adgang forbudt 1/4-15/7. Når man nærmer sig Torhamn kommer man ind i et område, hvor der lever sæler, og hvor der kan være adgangsforbud.

Oplev sæler i Blekinge skærgård


Kursus i kajaksejlads

For dig, der vil lære grundreglerne for kajaksejlads, arrangerer vi endagskurser. Når du lejer kajak, får du en gennemgang af den grundlæggende teknik, hvis du ønsker det. Det er bl.a. teknikker i ind- og udstigning og hvordan du får vendt kajakken, hvis den kæntrer (teoretisk gennemgang på land).

Kajakkursus i Blekinge skærgård


Priser

Vi tilbyder singlekajakker, dobbeltkajakker og trepersoners kajakker til udlejning. Du kan leje kajak for fire timer, en dag, et døgn, flere dage osv. Desuden kan du leje udstyr såsom telte, stormkøkkener, liggeunderlag, pakningsposer, m.v.

Priseksempel:
Leje af single-kajak ét døgn (24 timer): 500 svenske kr. Prisen omfatter leje af kajak, en paddel, en flydevest, cockpitovertræk (svensk: kapell) og et kort til låns.

Kontakt

Tlf. (0046) 457 803 00
E-mail: info@paddelkompaniet.se
Web: www.paddelkompaniet.se
Læs mere om ARK56, planlæg turen og hent appen på www.ARK56.se.

Se også Kanoudlejning Ronnebyån, hvis du kun ønsker at padle i kano på å og søer i Blekinge.