Kajakudlejning i Blekinge skærgård

(Annonce)

Maksimér
Kort over sydsverige
AdresseAdresse Adresse
Kajakudlejningen i Järnavik
Järnaviksvägen 80
370 10 Bräkne-Hoby
Sverige
GPSGPS GPS
Latitude : 56.1816
Longitude : 15.0741
(WGS84: Decimal)
Indstil din GPS

Kajak i skærgården

Blekinge har Sveriges sydligste skærgård, der består af et stort antal øer af varierende størrelse og karakter og derfor er velegnet til kajaksejlads.

Skærgården strækker sig fra Karlshamn i vest til Torhamn i øst, cirka 60 kilometer i fugleflugtslinje, og Järnavik ligger godt placeret midt i skærgården.

Kajakudlejningen

Kajakudlejningen ligger ved Pensionat Järnavik i den maleriske by Järnavik, cirka seks kilometer syd for Bräkne-Hoby og midtvejs mellem Karlshamn og Ronneby.

Ca. 30 minutters padling fra Järnaviks havn ligger øen Tjärö som er naturreservat med vandrestier, grillpladser og teltplads. På øen er der desuden restaurant, café og vandrehjem.

Skærgårdsdrømme

Du kan bo smukt i den historiske bygning, der i dag huser Pensionat Järnavik. Herfra kan du tage på dagsture med havkajak i Blekinges grønne skærgård.

Vores kajakker ligger i Järnavik
Udlejningsstedet for kajakker ligger ved Pensionat Järnavik i Järnavik

Kajakture i Blekinge skærgård


Oplev delfiner i skærgården !

I foråret 2015 oplevede en gruppe kajaksejlede to delfiner, som fulgte dem ca. en time ind mod Järnavik. Der var tale om delfinarten Øresvin (en lille hval som er i familie med delfiner og marsvin), og det er ganske usædvanligt. Se videoen:

Video: Delfiner ved Järnavik. Varighed 5:33 min. Fra YouTube


Raste- og overnatningspladser

Der findes et stort antal raste- og overnatningspladser, såvel på fastlandet som på nogle af øerne. Vi udleverer udførligt kortmateriale, når du lejer kajak.

Transport

For dem, der ønsker at padle, så turen ikke starter eller ender ved kajakudlejningen, tilbyder vi transport af kajakker og udstyr mod ekstra betaling. I har mulighed for at køre med, hvis der er plads i bilen.

Sæl- og fuglebeskyttelsesområde

Skærgården har et rigt dyre- og fugleliv og på nogle af øerne er der adgang forbudt 1/4-15/7. Når man nærmer sig Torhamn kommer man ind i et område, hvor der lever sæler, og hvor der kan være adgangsforbud.

Kursus i kajaksejlads

For dig, der vil lære grundreglerne for kajaksejlads, arrangerer vi både endags- og todages-kurser. Når du lejer kajak, får du en gennemgang af den grundlæggende teknik, hvis du ønsker det. Det er bl.a. teknikker i ind- og udstigning og hvordan du får vendt kajakken, hvis den kæntrer (teoretisk gennemgang på land).

Priser

Du kan leje kajak for fire timer, en dag, et døgn, flere dage osv. Desuden kan du leje udstyr.
Vores kajakker er VKV-kajakker (singel) og Boreal Design (dobbel).

Priseksempel:
Leje af single-kajak ét døgn (24 timer): 400 svenske kr. Prisen omfatter leje af kajak, en paddel, en flydevest, cockpitovertræk (svensk: kapell), to stabilisatorer, en vanddunk på 5 liter, en vandtæt pose / taske på 5 liter, et kort til låns.

Udspring fra klippe på Tjärö

Kontakt

Tlf. (0046) 457 803 00
E-mail: info@paddelkompaniet.se
Web: www.paddelkompaniet.se

Se også Kanoudlejning Ronnebyån, hvis du kun ønsker at padle i kano på å og søer i Blekinge.