Debat


Alle debatter

Skriv nyt indlæg

Tjärö

Tjärö havn
Siden er publiceret / opdateret: 8. februar 2018
Kort over sydsverige

Ø uden biler og veje

I den indre skærgård ca. 15 km øst for Karlshamn ligger den 2,5 km lange og ca. 500 meter brede Tjärö. Tjärö har en helt speciel atmosfære. Her er hverken biler, veje eller sommerhuse. Øen er naturreservat og var i mange år ejet af Svenska Turistföreningen - STF, som siden 1940 har sørget for at bevare det åbne landskab og øens gamle bymiljø. Siden 2015 har Tjärö været ejet af to svenskere, hvis mål er at gøre øen til den tilgængelige og folkelige ø som under STF's ejerskab. Øen og dens natur er åben for alle i sommerhalvåret. I 2018 er Tjärö åben for offentligheden fra 27. april til 30. september.

Overnat på Tjärö

Tjärös smukke gamle 1800-tal huse ved havnen fungerer i dag som vandrehjem og hotel med restaurant og café. Her er i alt 52 værelser fordelt på 13 huse. Nogle værelser har bad og toilet på gangen og deler med andre gæster, andre værelser har eget bad og toilet. Vælg mellem vandrehjems- og hotelstandard. Se priser og book overnatning på Tjärös egen hjemmeside.


Tjärö. Klik på symbolerne på kortet for mere info. Du kan også zoome ind / ud på kortet og klikke øverst til venstre for at skifte til satellit-visning.Båd til Tjärö

Båden M/S Tjärö sejler mellem Järnavik på fastlandet og Tjärö. Overfarten tager ca. 15 minutter. Man kan dog komme til øen med skærgårdsbåden fra skærgårdsterminalen i Karlshamn (Karlshamn-Tärnö-Joggesö-Tjärö). Sejlturen fra Karlshamn med ø-stop undervejs tager en time og 25 minutter.

Tjärö
En af Tjärös bygninger fra 1800-tallet. Foto: © sydsverige.dk

Luftfoto af Tjärö
Foto: Pål-Nils Nilsson / Kulturmiljöbild


Kajaktur i skærgården

Hvis I vil udforske de mange holme og skær rundt om Tjärö, kan I bl.a. leje kajakker i Järnavik på fastlandet, se Kajakudlejning i Blekinge skærgård.

Flere billeder

Gå til Tjärö - Fotogalleri

Overnatning nær TjäröTjäröklippen

Ved Tjärös naturhavn rejser den 13 meter høje Tjäröklippan sig op af havet. Man kan klatre op på klippen, og hvis man tør - og ellers har erfaring med at hoppe i vandet fra stor højde - kan man få en oplevelse lidt ud over det sædvanlige.

Gæstehavnen på Tjärö

Gæstehavnen på øen har plads til 70 både. Havnedybde 1-5 meter.

Naturen på Tjärö

Man kan færdes over hele Tjärö, fx ad to afmærkede vandrestier på henholdsvis 1,5 km og 3 km. Rundt om på øen findes bålpladser. Naturen på Tjärö er varieret med høje klipper, grotter og frodig løvskov. Får, geder, køer og heste græsser på øen for at holde vegetationen nede.

Tjärö