Forlænget weekend på Hallandsleden

Denne side er blevet vist 5802 gange

Hej!
Vi er fire venner som planlægger en forlænget weekend i sydsverige her i foråret. Vi har 3 vandredage, og har egen bil. Er der nogle gode forslag til ruter? Vi er særligt interesserede i noget som minder om bjerge og klipper og udsigt.
Mvh. Rie

Svar på indlægget

Jeg skulle mene, at de bedste udsigter på Hallandsåsen findes, hvis man starter i Båstad og finder en opadgående rute derfra. Der er dog ikke mange klipper at se. På det punkt er Kullen klart at foretrække. Hvis I så snupper Söderåsen også, så har I en tur til hver af de tre dage... :-) /J
Tak :)

så Kullen og Söderåsen tilsammen kan godt blive til tre vandredage?
Hvis I tager Kullen, så start fx i Mølle, fortsæt ud til fyret ad sydkysten og følg den modsatte kystlinje (nordkysten) ned til Arild. Strækningen Mølle, fyret, Mølle er beskrevet her:
http://www.sydsverige.dk/?pageID=877 men gå i stedet til Arild, se det her kort:
https://www.lansstyrelsen.se/download/18.2e0f9f621636c844027257d3/1528195199140/Kullabergsfoldern%20Sv-2014.pdf
Undervejs til Arild kan I lægge vejen forbi Nimis og Arx, se
http://www.sydsverige.dk/?pageID=136
Fra Arild går I tilbage til Mølle. Den tur tager en dag.

Ja, enig at Söderåsen også er en god mulighed.

Mht. Båstad ville jeg nok følge Kyst-til-kyst leden, der er en del af Skåneleden, ud til Torekov (vandreruten: http://www.sydsverige.dk/?pageID=354). Så kommer I forbi Hovs Hallar, som er en spændende klippekyst. Men ruten går ikke i ring, så I skal samme vej tilbage til Båstad.
Hov, jeg ser nu at overskriften på indlægget er "Hallandsleden"... Hvis I skal dertil, kan I ikke bruge ovenstående svar...
Her er lidt om Hallandsleden: http://www.sydsverige.dk/?pageID=376

Svar på indlægget