Lönnebergaleden

 Dragemosseberget på Lönnebergaleden

Fra toppen af Dragemosseberget (148 m.o.h.) er der skøn udsigt over søen Nerbjärken. Foto: © sydsverige.dk

Siden er publiceret / opdateret: 9. maj 2023
Kort over sydsverige

80 km lang vandrerute i Småland

Lönnebergaleden er en ca. 80 km vandrerute i det nordøstlige Småland, som primært følger skovveje og småveje. Ifølge den officielle rutebeskrivelse kun 58 km, men vi har opmålt den til ca. 80 ud fra GPX-data. I øst, hvor Lönnebergaleden ender, kan man fortsætte ad Ostkustleden, og i vest kan man fortsætte vandreturen af Sevedeleden.

Vandreruten Lönnebergaleden

Kortet er oprettet af sydsverige.dk.
Grønne ruteforløb viser hvor Lönnebergaleden følger naturstier mv. Orange ruteforløb viser hvor vandreruten følger skovveje, grusveje eller andre veje. Sort-hvide markeringer viser shelters på Lönnebergaleden.

Oplysningerne om sort-hvide shelters og rutens forløb er leveret af den svenske myndighed Lantmäteriet, maj 2023. Blå-sorte markeringer viser shelters, som er med på Hultsfred Turistbyrås kort (se under Links), men som ikke findes hos Lantmäteriet.

Du kan ikke klikke eller zoome på kortet ovenfor.GPX-filen med Lönnebergaleden

Køb vandreruten som GPX-fil til din mobiltelefon

I vores webshop kan du købe kortet med Lönnebergaleden som en GPX-fil, du kan hente ned på din mobiltelefon. Vi sender GPX-filen i en mail og en vejledning til, hvordan du installerer en gratis app på din mobil, der kan vise GPX-filen med vandreruten og din egen position.

Hultsfred Sverigeserien - Topo50 - blad 25. Målestok 1:50.000
Hultsfred
Sverigeserien
Topo 50 - blad 25

Køb kort over Lönnebergleden

Hultsfred Sverigeserien - Topo50 - blad 25 i målestok 1:50.000 dækker hele Lönnebergaleden og store dele af Sevedeleden, som mødes med Lönnebergaleden i vest. Kortet er meget detaljeret og er et godt udgangspunkt for en vandretur på Lönnebergsleden.


Vandrerute på skoveje

Lönnebergaleden går igennem et varieret kulturlandskab, ofte på grusvej gennem skoven, indimellem også naturstier, gamle kirkestier mv. Se kortet herover, hvor natursti vises med grønt, og skovveje, småveje mv. vises med orange.

Seks shelters og vandrehjem

Vandreruten har fire shelters (markeret på kortet), og ifølge Hultsfred Turistbyrå finder der desuden to shelters. Lidt mere komfort kan man få på Lönneberga Vandrehjem i udkanten af Lönneberga i den vestlige del af vandreruten (gul markering på kortet).

Shelter på Lönnebergaleden
Shelter ved Bjönuddeviken. Foto: © sydsverige.dk

Natursti på Lönnebergaleden
Natursti på Lönnebergaleden. Foto: © sydsverige.dk


Markering af vandreruten

Ruten er markeret med orange mærker på sten og træer, men man overser let en markering og kan så fortsætte ud af en forkert sti i noget tid, indtil det går op for en, at det er længe siden, man har set et orange mærke. Derfor kan det være en hjælp at have ruten som GPX-fil på mobilen, så finder man let tilbage på sporet, hvis - eller rettere når - man går forkert.

Pakkeliste

Sådan pakker du en let rygsæk til vandreturen

Drikkevand på vandreturen

Sådan finder du godt drikkevand i naturen