Debat


Debat om Vandring

Skriv nyt indlæg - Alle debatter

Lönnebergaleden

 Dragemosseberget på Lönnebergaleden

Fra toppen af Dragemosseberget (148 m.o.h.) er der skøn udsigt over søen Nerbjärken. Foto: © sydsverige.dk

Siden er publiceret / opdateret: 27. august 2020
Kort over sydsverige

62 km lang vandrerute i Småland

Lönnebergaleden er en 62 km vandrerute i det nordøstlige Småland. Ifølge den officielle rutebeskrivelse kun 58 km, men vi har opmålt den til 62 ud fra GPX-data. I øst, hvor Lönnebergaleden ender, kan man fortsætte ad Ostkustleden, og i vest kan man fortsætte vandreturen af Sevedeleden.


Kortet er oprettet af sydsverige.dk.
Grønne ruteforløb viser hvor Lönnebergaleden følger naturstier mv. Orange ruteforløb viser hvor vandreruten følger skovveje, grusveje eller andre veje. Sort-hvide markeringer viser shelters på Lönnebergaleden.

Oplysningerne om sort-hvide shelters og rutens forløb er leveret af den svenske myndighed Lantmäteriet, august 2020. Blå-sorte markeringer viser shelters, som er med på Hultsfred Turistbyrås kort, men som ikke findes hos Lantmäteriet. Du kan zoome ind / ud på kortet og klikke øverst til venstre for at skifte til satellit-visning.Vandreruten på skoveje

Lönnebergaleden går igennem et varieret kulturlandskab, ofte på grusvej gennem skoven, ind imellem også naturstier, gamle kirkestier mv. Se kortet herover, hvor natursti vises med grønt, og skovveje, småveje mv. vises med orange.

Seks shelters og vandrehjem

Vandreruten har fire shelters (markeret på kortet), og ifølge Hultsfred Turistbyrå finder der desuden to shelters. Lidt mere komfort kan man få på Lönneberga Vandrehjem i udkanten af Lönneberga i den vestlige del af vandreruten (gul markering på kortet).

Shelter på Lönnebergaleden
Shelter ved Bjönuddeviken. Foto: © sydsverige.dk

Natursti på Lönnebergaleden
Natursti på Lönnebergaleden. Foto: © sydsverige.dk


Markering af vandreruten

Ruten er markeret med orange mærker på sten og træer, men man overset let en markering og kan så fortsætte ud af en forkert sti i noget tid, indtil det går op for en, at det er længe siden, man har set et orange mærke.. Derfor kan det være en hjælp at have ruten som GPX-fil på mobilen, så finder man let tilbage på sporet, hvis - eller rettere når - man går forkert.

Køb vandreruten som GPX-fil til din mobiltelefon

I vores webshop kan du købe en GPX-fil, du kan hente ned på din mobiltelefon (kræver iPhone).

GPX-filen med Lönnebergaleden
Køb GPX-filen med Lönnebergaleden i vores webshop

Du skal bruge en app til at få vist vandreruten på din mobil. Vi anbefaler den gratis app "Open GPX Tracker", som er en meget enkel tracker, som er let at bruge og uden reklamer. Den viser din position ved hjælp af satelliter uden at bruge internet. Du kan hente den gratis i App Store (vises som en sort pil på gul baggrund).

"Open GPX Tracker" findes desværre kun til iPhone. Vi kan ikke garantere, at GPX-filen vises korrekt i andre trackere, derfor skal du have iPhone (eller iPad) og installere "Open GPX Tracker".

Vi sender GPX-filen i en mail og en vejledning (pdf) til, hvordan du installerer "Open GPX Tracker” på din iPhone og får vist Ostkustleden. GPX-filen på mobilen viser dog ikke farven på ruten, dvs. om den er grøn (natursti) eller orange (vej) som på kortet her på siden.

Pakkeliste

Sådan pakker du en let rygsæk til vandreturen

Drikkevand på vandreturen

Sådan finder du godt drikkevand i naturen