Debat


Debat om Vandring

Skriv nyt indlæg - Alle debatter

Sigfridsleden

Siden er publiceret / opdateret: 26. april 2019
Kort over sydsverige
Hvad siger Alle-mandsretten om cykling
Når man cykler i naturen, gælder de samme regler, som når man vandrer. Man må cykle næsten overalt, bare man ikke skader naturen, dog ikke på privat jord tæt ved huse. Vandrestier er forbeholdt vandrere, så her skal man vise forsigtighed og passe på med ikke at "pløje" stien op.
Sigfridsleden
Foto: © sydsverige.dk

En vandrerute i Småland

Den 92 km lange Sigfridsleden begynder ved Asa nord for Växjö og går ned til søen Rottnen syd for Hovmantorp.

Nogle websites opgør Sigfridsleden til kun 53 km fra Asa til Evedal nord for Växjö. Mange af de sydsvenske vandreruter har overlap, og der er ikke altid enighed om, hvilke strækninger der hører til den ene eller anden rute. Sigfridsleden må ikke forveksles med Västra Sigfridsleden, der overvejende løber vest for Växjö.

Sigfridsleden har navn efter en engelsk missionær Sigfrid, der omkring år 1000 stod bag opførelsen af den første kristne kirke i Växjö. Nogle kilder anser ham for at være den første biskop i Växjö. Sigfrid blev i de følgende århundreder gjort til helgen - Sct. Sigfrid - og knyttet til kristendommens indførelse i Småland.

Vandring eller cykling

Sigfridsleden følger overvejende grusveje, men også mindre asfaltveje, og ruten kan godt tilbagelægge på mountainbike. På flere strækninger går ruten ad småstier inde i skoven og gennem tætte bevoksninger, og her kommer en mountainbike til sin ret.


De sort/hvide markeringer viser overnatningspladser med shelter og er hentet fra den svenske myndighed Lantmäteriet 26. april 2019. Den sort/røde markering viser et shelter ifølge det officielle kort over ruten, men dette shelter findes ikke på Lantmäteriets terrænkort (Topo50-kort). Røde linjer viser rutens nogenlunde forløb. Du kan zoome ind / ud på kortet og klikke øverst til venstre for at skifte til satellit-visning.


Sigfridsleden - en vandrerute i Småland
Foto: © sydsverige.dk


Markering og kort over ruten

Sigfridsleden er markeret med orange mærker på stolper og træer, og ind imellem ses vandrerutens logo med sct. Sigfrid.

Växjö Sverigeserien - Topo50 - blad 17. Målestok 1:50.000
Växjö
Sverigeserien
Topo 50 - blad 17

Køb kort over Sigfridsleden

Terrænkortet Växjö Sverigeserien - Topo50 - blad 17 i målestok 1:50.000 dækker hele strækningen mellem Asa / Asasjön i nord og Växjö i syd, bortset fra den aller nordligste del af Asasjön med byen Asa. Desuden dækker kortet resten af den 92 km lange Sigfridsleden. Kortet er meget detaljeret og godt at have med på vandreturen. Du kan købe kortet i vores webshop.

SE OGSÅ

Sådan pakker du en let rygsæk til vandreturen

Overnatning

Der er lejrpladser langs ruten med vindskjul (shelter), tørkloset og bålplads. Man kan også benytte sig af Allemandsretten og campere i skov eller på mark langs vandreruten.

Shelteret ved Nykulla
Shelteret ved Nykulla. Foto: © sydsverige.dk


SE OGSÅ

Flere vandreruter i det sydlige Sverige