
Foto: © sydsverige.dk
En vandrerute i Småland
Den 92 km lange Sigfridsleden begynder ved Asa nord for Växjö og går ned til søen Rottnen syd for Hovmantorp. Sigfridsleden følger især småveje og i mindre grad naturstier. Ruten er præcis 92 km (opmålt ud fra GPS-data) hvis man ikke går ind til Växjö men kun vandrer nord/syd-ruten mellem Asa og Rotten.Fra Asa i nord kan du fortsætte nordpå ad Höglandsleden enten mod øst eller vest.
Mange af de sydsvenske vandreruter har overlap, og der er ikke altid enighed om, hvilke strækninger der hører til den ene eller anden rute. Sigfridsleden må ikke forveksles med Västra Sigfridsleden, der overvejende løber vest for Växjö.
Sigfridsleden har navn efter en engelsk missionær Sigfrid, der omkring år 1000 stod bag opførelsen af den første kristne kirke i Växjö. Nogle kilder anser ham for at være den første biskop i Växjö. Sigfrid blev i de følgende århundreder gjort til helgen - Sct. Sigfrid - og knyttet til kristendommens indførelse i Småland.
Kortet er oprettet af sydsverige.dk.
Grønne ruteforløb viser hvor Sigfridsleden følger naturstier mv. Orange ruteforløb viser hvor vandreruten følger skovveje, grusveje eller andre veje. Sort-hvide markeringer viser shelters. Oplysningerne om shelters og rutens forløb er leveret af den svenske myndighed Lantmäteriet, april 2022. De sort-blå markeringer viser yderligere shelters ifølge det officielle kort over ruten, se Links, dvs. shelters som Lantmäteriet ikke har kendskab til.
Du kan zoome ind / ud på kortet og klikke øverst til venstre for at skifte til satellit-visning.
Køb kort over Sigfridsleden
Terrænkortet Växjö Sverigeserien - Topo50 - blad 17 i målestok 1:50.000 dækker hele strækningen mellem Asa / Asasjön i nord og Växjö i syd, bortset fra den aller nordligste del af Asasjön med byen Asa. Desuden dækker kortet resten af den 92 km lange Sigfridsleden. Kortet er meget detaljeret og godt at have med på vandreturen. Kortet viser bl.a. de sort-hvide shelters, du ser på kortet herover (dvs. ikke de blå-sorte). Du kan købe kortet i vores webshop. Bemærk at kortene, der findes under Links, ikke er opdateret hvad angår shelters.Vandring eller cykling
Sigfridsleden følger overvejende grusveje, men også mindre asfaltveje, og ruten kan godt tilbagelægge på mountainbike. På flere strækninger går ruten ad naturstier inde i skoven og gennem tætte bevoksninger, og her kommer en mountainbike til sin ret.Markering og kort over ruten
Sigfridsleden er markeret med orange mærker på stolper og træer, og indimellem ses vandrerutens logo med sct. Sigfrid.
Foto: © sydsverige.dk
SE OGSÅ
Sådan pakker du en let rygsæk til vandreturenOvernatning
Der er lejrpladser langs ruten med vindskjul (shelter), tørkloset og bålplads. Man kan også benytte sig af Allemandsretten og campere i skov eller på mark langs vandreruten.
Shelteret ved Nykulla. Foto: © sydsverige.dk