Æblets Hus

(Svensk: Äpplets Hus)

Siden er publiceret / opdateret: 19. januar 2023
Maksimér
Kort over sydsverige
Åbningstider
Åbningstider 2023:
Vejledende åbningstider:

Man-fre 10-16.
Lør-søn 10-15.
Æblehaven åben fra april til november.

Lukket midsommeraften og 24/12 - 26/12.
AdresseAdresse Adresse
Kiviks Musteri AB
277 35 Kivik
Sverige
GPSGPS GPS
Latitude : 55.6726
Longitude : 14.2678
(WGS84: Decimal)
Indstil din GPS
Æblets Hus i Kivik


Alt om æbler

Æblets Hus i Kivik giver svar på alt, der er værd at vide om æbledyrkning og forædling af æbler. Uden for Æblets Hus findes en æblelund og en række besøgshaver, hvor man på guidede rundture kan opleve forskellige typer frugthaver, bl.a. æblehaven med 70 meget forskellige æblesorter. Og så kan man naturligvis også købe æbletræer i stedets planteskole.

Om efteråret har Æblets Hus arrangementer med fokus på æbler, fx beskærekurser og sortsbestemmelse af æbler, eller aktiviteter for børn, hvor de fx kan presse deres egen æblesaft.

Æblemarked i Kivik
På det årlige æblemarked i september kåres årets guldæble og det største æble.


Mosteributikken sælger cider-, saftprodukter mv., der bliver fremstillet på Kiviks Mosteri (svensk: Kiviks Musteri) ikke langt fra Æblets Hus. I tilknytning til Æblets Hus ligger Kärnhuset, som er café og restaurant.

Æblets Hus har et lille museumsmosteri (ikke at forveksle med Kiviks Mosteri) der viser, hvordan æbler renses, presses, filtreres og tappes til æblesaft.

Æblemarkedet september 2023

Det årlige æblemarked i Kivik finder sted på Æblets Hus og på havnen i Kivik 30/9-1/10 2023. Her er folkeliv og leben med prøvesmagning af årets æblehøst, kåring af det største æble, afsløring af årets æblekunstværk, æblekonkurrencer, levende musik, uddeling af årets guldæble samt rundvisninger på mosteriet (entré). Se program under Links.

Æblemarked i Kivik

Æblemarked i Kivik
Det årlige æblemarked i Kivik finder som regel sted den tredje weekend i september. På havnen kan man opleve årets æblekunstværk lavet af æbler. Foto: © sydsverige.dk


SE OGSÅ

Flere oplevelser og seværdigheder i Kivik

Kiviks Mosteri

Æblets Hus er en del af Kiviks Mosteri, som blev grundlagt i slutningen af 1800-tallet med plantning af æbletræer i området. Mosteriet er en familieejet virksomhed som drives af 4. generation efter grundlæggeren Henric Åkesson.

Sveriges æblecentrum

Klimaet i det sydøstlige Skåne er mildt og velegnet til frugtdyrkning. I dag findes 800 hektar med især æbletræer omkring Kivik. Det gør området til Sveriges største for dyrkning af æbler.

Flere billeder

Æblets Hus i Kivik - Fotogalleri