"Bjergkørsel" på cykel på Hallandsåsen

Bjergkørsel på Hallandsåsen

Foto: Johannes Persson

Siden er publiceret / opdateret: 14. november 2022
Kort over sydsverige

Cykelruter på Hallandsåsen

Fire kommunale turistbureauer i Halland og Skåne er gået sammen om et cykelkort med 12 udfordrende cykelture på og omkring Hallandsåsen nordøst for Helsingborg.

Hallandsåsen, som rejser sig op til 226 meter over havet, er måske mest kendt for sin skibakke ved Vallåsen. Med cykelkortet får cyklister viden om, hvor de kan tage hen for at opleve Hallandsåsens højdedrag og stigninger.

Sådan bestiller du kortet

Kortet er gratis og kan bestilles i vores webshop. Vi sender dog kun kortet til dig, hvis du også bestiller et ikke-gratis kort i webshoppen.

Cykelkort Hallandsåsen
Cykelkort
Hallandsåsen
Gå til Cykelkort Hallandsåsen i webshoppen, hvor du kan hente kortet som PDF eller bestille kortet som fysisk kort, hvis du samtidig bestiller et ikke-gratis kort.

12 cykelruter - over 500 højdemeter

Cykelkortet viser 12 cykelruter fra 35 km til 142 km. Ud over de 12 ruter viser kortet 49 caféer på eller nær cykelruterne. På flere af ruterne skal man over i alt ca. 500 højdemeter, andre har op til 1200 højdemeter: Med højdemeter menes summen af alle stigningerne på den enkelte cykelrute.

De 12 cykelruter strækker sig fra Laholm og Knäred i nord til Örkelljunga i øst, Torekov og Kullen i vest og Ängelholm i syd.

Som cyklist kommer man til at opleve alt fra pittoreske havne og små landsbyer til dybe skove, hav, søer, åbent landskab og stejle bakker.

Download ruter som GPX-filer (gratis)

Du kan også hente fire af de 12 ruter ned til din mobil eller cykel-GPS: Hvis du henter en GPX-fil ned til mobilen, skal du først hente en app, som du skal installere på din mobiltelefon. Appen skal bruges til at vise ruten. Se vejledning længere nede i teksten. GPX-filerne er udarbejdet af Båstad Turism og de viser ruterne i grove træk, dvs. GPX-sporene ligger ikke 100% oveni cykelruterne, men kan dog godt bruges til at cykle efter.

Download cykelruten "Väggen" (væggen) på din mobil. "Väggen" er en 86 km lang cykelrute med samlede højdemeter på 1240 meter (summen af alle stigninger). "Väggen" er en krævende rute hen over Hallandsåsen.

Download tre cykelruter på din mobil. De tre ruter er "4-kommuner" (ca. 125 km), "Bjärerundan" (ca. 47 km) og "Bjäreklassikeren" (ca. 147 km). Der er sammefald mellem de tre ruter (som tilsammen er 321 km), så i alt skal du kun regne med ca. 175-200 km, men du kan lægge ruten som du vil og dermed gøre den meget kortere.

Gør sådan, hvis du vil vise GPX-filerne på din mobil

Til iPhone: Hent app til at vise GPX-filen:
For at få vist GPX-filen på din mobiltelefon, skal du først hente den gratis app "Open GPX Tracker" i App Store. Symbolet for app'en er en sort pil på gul baggrund. App'en er let at bruge og helt uden reklamer. Den viser din position ved hjælp af satellitter uden at bruge internet. I app'en kan du vælge mellem at se almindeligt baggrundskort og satellitkort.

Til Android: Hent app til at vise GPX-filen
Hvis du har en Android-mobil, fx en Samsung, skal du i Google Play hente den gratis app "GPX Viewer" (vises som et grønt bjerg med en S-formet vej foran). Også her kan du vælge mellem at se almindeligt baggrundskort og satellitkort.

Cykelkortet og holdet bag
Cykelkortet (forside og bagside) og holdet bag kortet