Sydostleden - cykelrute fra Växjö til Simrishamn

80 procent af ruten følger små asfalterede veje, størstedelen uden biltrafik.

Siden er publiceret / opdateret: 24. juli 2020
Kort over sydsverige

Ca. 270 km cykelrute

Sydostleden er en cykelrute mellem Växjö i Småland og Simrishamn i det sydøstlige Skåne. Cykelruten blev indviet i 2016 og er Sveriges anden nationale cykelrute efter Kattegattleden.

Sydostleden er en trafiksikker cykelrute med mange natur- og kulturoplevelser undervejs. 80 procent af ruten følger asfalterede veje, og størstedelen af strækningen er bilfri. Dele af Sydostleden er eksisterende cykelveje, som nu er bundet sammen, så man kan køre sikkert hele vejen mellem Växjö og Simrishamn.

Cykelruten går gennem Småland, Blekinge og Skåne. Strækningen gennem Småland er domineret af skove, søer og enge. Videre sydpå i Blekinge løber ruten bl.a. langs Mörrumsåns strømmende vand, og i Skåne er der flere steder mulighed for at lave en afstikker ud til havet.


Kortet er oprettet af sydsverige.dk.
Den ca. 270 km lange cykelrute løber mellem Växjö i nord og Simrishamn i syd. Kortet viser byer (blå), campingpladser mv. (grøn) og enkelte seværdigheder (gul). Klik på de gule markeringer for at læse mere.

Du kan zoome ind / ud på kortet og klikke øverst til venstre for at skifte til satellit-visning.Køb cykelruten som GPX-fil til din mobiltelefon

I vores webshop kan du købe cykelruten som en GPX-fil, du kan hente ned på din mobiltelefon (kræver iPhone). Så vil du kunne se cykelruten og markeringerne af de campingpladser mv., seværdigheder og byer, som også findes på kortet herover, samt din egen position.

Køb GPX-filen med cykelruten Sydostleden i vores webshop

Med GPX-filen på din telefon kan du hele tiden se, hvor du er på ruten. Du skal bruge en app til at få vist ruten på din mobil. Vi anbefaler den gratis app "Open GPX Tracker", som er en meget enkel tracker, som er let at bruge og helt uden reklamer. Den viser din position ved hjælp af satelliter uden at bruge internet. Du kan hente den gratis i App Store (vises som en sort pil på gul baggrund).

"Open GPX Tracker" findes desværre kun til iPhone. Vi kan ikke garantere, at GPX-filen vises korrekt i andre trackere, derfor skal du have iPhone (eller iPad) og installere "Open GPX Tracker".

Vi sender GPX-filen i en mail og en vejledning (pdf) til, hvordan du installerer "Open GPX Tracker” på din iPhone og får vist ruten.

Sydostleden
Sydostleden

Køb kort over Sydostleden

I vores webshop kan du købe et hæfte på 67 sider med kort over de forskellige strækninger, beskrivelse af ruten, forslag til overnatning undervejs, mv. Gå til Cykelkort Sydostleden i webshoppen.

Markering af Sydostleden

I vejkryds og andre steder, hvor vejen deler sig, er Sydostleden tydeligt afmærket med rød-hvide skilte med tallet 2.

Syv etaper fra by til by

Sydostleden kan opdeles i syv etaper af varierende længde mellem større byer på ruten.

1. Växjö - Tingsryd: 49 km
I Växjö starter (og/eller slutter) Sydostleden ved togstationen. Ruten passerer igennem byerne Ingelstad, Väckelsång og Kvaramåla inden ankomsten til Tingsryd.

2. Tingsryd - Fridafors: 28 km
Fra Tingsryd fortsættes mod Urshult og videre til Fridafors.

3. Fridafors - Karlshamn: 31 km
Fra Fridafors går cykelruten til Hovmansbygd, Hemsjö, Åkeholm, Svängsta og videre til Karlshamn.

Cykelruten Sydostleden
Sydostleden er tydeligt afmærket med rød-hvide skilte med tallet 2. Foto: © sydsverige.dk


4. Karlshamn - Sölvesborg: 33 km
Fra Karlshamn fortsætter man gennem Mörrum, Pukavik og Norje til Sölvesborg.

5. Sölvesborg - Kristianstad: 33 km
Fra Sölvesborg går ruten til Valje og Fjälkinge inden man ankommer Kristianstad.

6. Kristianstad - Brösarp: 53 km
Fra Kristianstad cykler man mod Åhus, langs Hanöbukten og ind til Brösarp.

7. Brösarp - Simrishamn: 50 km
Fra Brösarps bakkede landskaber fortsættes ned mod Vitaby, Kivik, de tidligere fiskerlejer Vik og Baskemölla til togstationen i Simrishamn.

SE OGSÅ

Cykelruter i Sydsverige