Debat


Alle debatter

Skriv nyt indlæg

Cykelruten Utvandrarleden i Småland

Siden er publiceret / opdateret: 7. juni 2023
Kort over sydsverige
Hvad siger alle-mandsretten om cykling i naturen
Når man cykler i naturen, gælder de samme regler, som når man vandrer. Man må cykle næsten overalt, bare man ikke skader naturen, dog må man ikke cykle på privat jord tæt ved huse. Vandrestier er forbeholdt vandrere, så her skal man udvise forsigtighed og passe på ikke at "pløje" stien op.
Kør mountainbike MTB på Utvandrarleden i Sverige
Kør MTB på Utvandrarleden. Foto: © sydsverige.dk


110 km (eller 142 km) cykelrute

Sydsverige har mange fine vandreruter. En af dem er den cirkelformede Utvandrarleden i Småland, der går mellem småbyerne Korrö, Ljuder, Skruv, Moshult, Långasjö, Yxnanäs, Dångebo og Bro.

Utvandrarleden findes både som vandrerute markeret med orange stolper mv. og som cykelrute (110 km eller 142 km) markeret med røde stolper mv. Visse strækninger er fælles for vandrere og cyklister, på andre strækninger hvor vandreruten går gennem svært terræn, bliver cyklerne henvist til en grus- eller asfaltvej. Cykelruten var tidligere på 110 km, men er nu udvidet med yderligere 32 km. Hvis man blot cykler den oprindelige rute, er den 110 km.

Fra Korrö til Långasjö Vandrehjem

En let cykeltur er den 60 km lange rute mellem Korrö Hantverksby og Långasjön vandrehjem. Cykelruten følger grusveje og skovveje, en mindre del er på asfaltvej (ca. to km).

Cykelruten Utvandrarleden

Kortet er oprettet af sydsverige.dk.
De fire mørkegrønne markeringer viser Korrö Vandrehjem, Pensionat Grimsnäs Herrgård, Moshults Vandrehjem og Långasjön Vandrehjem.
Den røde linje viser cykelrutens forløb.
Sort-hvide ringe viser shelters. Lysegrønne markeringer er campingpladser.
Du kan ikke klikke eller zoome ind på kortet ovenfor.Ruten går gennem et varieret landskab med løvskov, nåleskov, marker med køer, jordlodder med stenet jord og et par enkelte søer. Turistbureauerne har udgivet et hæfte med en beskrivelse af 78 seværdigheder langs ruten.

Den 110 km (eller 142 km) lange cykelrute er indtegnet på Googlekortet herover.

Køb kortet som GPX-fil til din mobiltelefon

I vores webshop kan du købe både cykelruten og vandreruten som en GPX-fil, du kan hente ned på din mobil. Vi sender GPX-filen i en mail og en vejledning til, hvordan du installerer en gratis app på din mobiltelefon, der kan vise GPX-filen og din egen position.

Utvandraleden cykelrute GPX-fil

Køb cykelruten som GPX-fil til din mobiltelefon

I vores webshop kan du købe kortet over hele Utvandrarleden (cykelrute 110 km / 142 km) som en GPX-fil, du kan hente ned på din mobiltelefon. Vi sender GPX-filen i en mail og en vejledning til, hvordan du installerer en gratis app på din mobil, der kan vise GPX-filen med vandreruten og din egen position.Utvandraleden vandrerute GPX-fil

Køb vandreruten som GPX-fil til din mobiltelefon

I vores webshop kan du købe kortet over hele Utvandrarleden (vandreruten 120 km) som en GPX-fil, du kan hente ned på din mobiltelefon. Vi sender GPX-filen i en mail og en vejledning til, hvordan du installerer en gratis app på din mobil, der kan vise GPX-filen med vandreruten og din egen position.SE OGSÅ

Utvandrarleden findes også som vandrerute, se Utvandrarleden i Sydsmåland.

På mountainbike på Utvandrarleden
Utvandrarleden går gennem udvandrernes land. Det var fra disse egne med stenede jorde, at en stor del af befolkningen valgte at udvandre til Nordamerika i sidste halvdel af 1800-tallet. Foto: © sydsverige.dk


Flere billeder

På mountainbike på Utvandrarleden - Fotogalleri

Cykelruten Utvandrarleden
Utvandrarleden findes både som vandrerute (120 km) markeret med orange stolper eller ringe på træerne, og som cykelrute (110 eller 142 km) markeret med røde stolper, små cykelskilte eller ringe på træerne. Foto: © sydsverige.dk