Cykelruten Utvandrarleden i Småland

Siden er publiceret / opdateret: 29. juni 2021
Kort over sydsverige
Hvad siger alle-mandsretten om cykling i naturen
Når man cykler i naturen, gælder de samme regler, som når man vandrer. Man må cykle næsten overalt, bare man ikke skader naturen, dog må man ikke cykle på privat jord tæt ved huse. Vandrestier er forbeholdt vandrere, så her skal man udvise forsigtighed og passe på ikke at "pløje" stien op.
Kør mountainbike MTB på Utvandrerleden i Sverige
Kør MTB på Utvandrarleden. Foto: © sydsverige.dk


Sydsverige har mange fine vandreruter. En af dem er den 120 km lange cirkelformede Utvandrerleden i Småland, der går mellem småbyerne Korrö, Ljuder, Skruv, Moshult, Långasjö, Yxnanäs, Dångebo og Bro.

Utvandrarleden findes både som vandrerute (120 km) markeret med orange stolper mv. og som cykelrute (110 km) markeret med røde stolper mv. Visse strækninger er fælles for vandrere og cyklister, på andre strækninger hvor vandreruten går gennem svært terræn, bliver cyklerne henvist til en grus- eller asfaltvej.

Fra Korrö til Långasjö Vandrehjem

En let cykeltur er den 60 km. lange rute mellem Korrö Hantverksby og Långasjön vandrehjem. Cykelruten følger grusveje og skovveje, en mindre del er på asfaltvej (ca. to km).

Cykelruten Utvandrarleden

Kortet er oprettet af sydsverige.dk.
De fire røde markeringer viser Korrö Vandrehjem, Pensionat Grimsnäs Herrgård, Moshults Vandrehjem og Långasjön Vandrehjem.
Den orange linje viser cykelrutens forløb.
Sort-hvide ringe viser smelters. Grønne markeringer er campingpladser.
Du kan ikke klikke eller zoome ind på kortet ovenfor.Ruten går gennem et varieret landskab med løvskov, nåleskov, marker med køer, jordlodder med stenet jord og et par enkelte søer. Turistbureauerne har udgivet et hæfte med en beskrivelse af 78 seværdigheder langs ruten.

Den 110 km lange cykelrute er indtegnet på Googlekortet herover.

Køb Utvandrarleden som GPX-fil til din mobiltelefon (kun til iPhone)

I vores webshop kan du købe både vandreruten og cykelruten som en GPX-fil, du kan hente ned på din mobiltelefon.

Køb GPX-filen med Utvandrarleden (vandreruten 120 km) i vores webshop

Køb GPX-filen med Utvandrarleden (cykelruten 110 km) i vores webshop

Vi sender GPX-filen i en mail og en vejledning til, hvordan du installerer en gratis app på din mobil, der kan vise GPX-filen og din egen position.

Se også

Vandring på Utvandrarleden

På mountainbike på Utvandrerleden
Utvandrerleden går gennem udvandrernes land. Det var fra disse egne med stenede jorde, at en stor del af befolkningen valgte at udvandre til Nordamerika i sidste halvdel af 1800-tallet. Foto: © sydsverige.dk


Flere billeder

På mountainbike på Utvandrarleden - Fotogalleri

Cykelruten Utvandrerleden
Utvandrarleden findes både som vandrerute (120 km) markeret med orange stolper eller ringe på træerne, og som cykelrute (110 km) markeret med røde stolper, små cykelskilte eller ringe på træerne. Foto: © sydsverige.dk