Ribersborg strand og kallbadhus i Malmø

Siden er publiceret / opdateret: 1. juni 2023
Maksimér
Kort over sydsverige
GPSGPS GPS
Latitude : 55.603
Longitude : 12.9656
(WGS84: Decimal)
Indstil din GPS
Ribban strand
Ribban strand. Foto: Werner Nystrand


Sveriges svar på Copacabana

Et par km vest for Malmøs centrum ligger Ribersborg, som er byens 2,5 km lange sandstrand og, ifølge turistbrochurerne, Sveriges svar på Copacabana i Rio. I folkemunde kaldes Ribersborg strand for Ribban, og om sommeren er den populære strand fyldt med solbadende mennesker.

Ribersborgs Kallbadhus

Om vinteren kan du vinterbade i badeanstalten Ribersborgs Kallbadhus fra 1898, som ligger i den østlige ende af stranden.

Et Kallbadhus er en bygning som er placeret på pæle ude i vandet. Navnet "kallbad" hentyder til, at man bader i havet. Foruden café i historisk stil med havudsigt er her separate afdelinger for herrer og damer, nøgenbadning, badstuer samt dampbad, solarium og massage. På en klar dag er der en vidunderlig udsigt fra de store panoramavinduer til både Malmøs højhus, Turning Torso, og helt til København. Ribersborgs kallbadhus er et charmerende sted, som har åbent hele året.

SE OGSÅ

Flere badestrande, kallbadhuse og badelande i Skåne

Ribersborgs Kallbadhus
En lang gangbro på pæle fører ud til Ribersborgs Kallbadhus. Foto: Werner Nystrand


Stranden kunstigt skabt

Ribersbordstranden er kunstigt skabt i starten af 1900-tallet. Her tæt på centrum skabte man et rekreativt område med sandstrand og klitter for byens arbejderbefolkning, som ikke havde råd til at bo i eget hus tæt ved kysten.