Scaniabadet i Västra Hamnen, Malmø

Scaniabadet i Västra Hamnen

Foto: Werner Nystrand

Siden er publiceret / opdateret: 2. juni 2023
Maksimér
Kort over sydsverige
GPSGPS GPS
Latitude : 55.6159
Longitude : 12.9727
(WGS84: Decimal)
Indstil din GPS

Västra Hamnen - en ny attraktiv bydel i Malmø

To km nordvest for Malmø Centralstation (hovedbanegård) ligger den attraktive bydel Västra Hamnen. I begyndelsen af 1990’erne var det et trist område med kraner, tung industri og et værft. I dag huser området moderne bolig- og erhvervsbyggeri, små butikker og caféer.

Svømmetur i havnen

”Scaniabadet” er den nye bydels havnebad med et 75 meter langt og 20 meter bredt soldæk og tre badebroer, hvis du vil tage en dukkert i havnen og blive svalet af. Havnen er fem meter dyb, og strømmen kan være forholdsvis stærk, så det kaldet også for "djuphavsbadet". Fra midten af maj til midten af september er her både strandvagt og badevagter. Bilister kan benytte den store P-plads i nærheden.

På en solrig sommerdag er her masser af mennesker, som bader, nyder udsigten over havet eller hænger ud på havnens isbarer og små caféer.

Beliggenheden er skøn. Her er maritim atmosfære samtidig med, at man har bykernen inden for gåafstand. Västra Hamnen har en lang promenade, hvor man bl.a. kan nyde solnedgangen over Sjælland.

Djuphavsbadet / Scaniabadet i Malmø
Foto: Apelöga


SE OGSÅ

Flere badestrande, kallbadhuse og badelande i Skåne

Overnatning nær Västra HamnenSådan begyndte det

I 2001 blev boligmessen BO01 holdt i Västra Hamnen, og det gav startskuddet til den nye bydel og de mange visionære løsninger inden for bolig- og erhvervsbyggeri.

Det er også her i Västra Hamnen, at man finder Malmøs nye vartegn og Sveriges højeste beboelseshus Turning Torso med 54 etager fordelt på 190 meter.

Flere billeder

Västra Hamnen - Fotogalleri