Kulturen i Lund

Midsommer med picnic på Kulturen

Foto: Viveca Ohlsson, Kulturen

Siden er publiceret / opdateret: 19. januar 2022
Maksimér
Kort over sydsverige
Åbningstider
Åbningstider 2022:
Kulturen i Lund har normalt åbent følgende datoer og tidspunkter, men covid-19 kan betyde ændrede åbningstider. Se Kulturen i Lunds eget website under Links.

1/1-30/4:
Tirs, tors og fre 12-16.
Ons 12-20.
Lør-søn 10-16.

1/5-15/9:
Dagligt 10-17, onsdag dog 10-20.

16/9-30/12:
Tirs, tors og fre 12-16.
Ons 12-20.
Lør-søn 10-16.

Helligdage: Se museets eget website.
AdresseAdresse Adresse
Kulturen i Lund
Tegnérsplatsen
223 50 Lund
Sverige
GPSGPS GPS
Latitude : 55.7054
Longitude : 13.1965
(WGS84: Decimal)
Indstil din GPS

Frilandsmuseum med over 30 museumsbygninger

Frilandsmuseet Kulturen ligger som en oase midt i det centrale Lund og består af over 30 kulturhistoriske bygninger fra 1600-tallet og frem til 1930erne.

Kulturen i Lund har permanente udstillinger om bl.a. Lund i middelalderen, kvindemode 1730-2000, modernisme og bygningskultur. Desuden kan man i bygningerne blive klogere på skånsk almueliv, jordbrug og fiskeri i det gamle Skåne, tekstiler, historisk legetøj, bogtrykkerkunst mv. Nogle af de historiske bygninger er flyttet hertil fra andre steder i Skåne, Blekinge eller Småland, andre er rekonstruktioner af historiske huse.

Kulturen i Lund
Midsommer i Kulturen i Lund. Foto: Viveca Ohlsson/Kulturen

Kulturen i Lund
Trækirken kommer fra Bosebo i Småland og er bygget i 1652. Den har et meget velbevaret interiør med malerier og snedkerarbejde og et fuldt fungerende kirkeorgel fra 1700-tallet. Foto: Jessica Ljung, Kulturen


At gå rundt blandt museets bygninger er som at vandre rundt i historien: Fra købmandsmiljøer videre til smålandske og blekingske bondemiljøer og bygader præget af håndværk. Husene og miljøerne fortæller om datidens forskellige samfundsgrupper: Adel, præster, borgerskab, bønder, fiskere og fattige husmænd. Kulturen i Lund blev grundlagt i 1882 og er et af verdens ældste frilandsmuseer.

Kulturen fejrer højtiderne

Kulturen i Lund har et stort kulturelt program med udstillinger og fejring af højtider og traditioner med aktiviteter for både børn og voksne. Se Kulturens eget program under Links.

Spillemandsmusik på Kulturen i Lund
Kulturen i Lund har et stort kulturelt program med mange aktiviteter. Foto: Viveca Ohlsson/Kulturen.


Skiftende udstillinger

Ud over de permanente udstillinger viser Kulturen i Lund skiftende udstillinger inden for bl.a. bygningskultur, moderne design, historie og populærkultur.

SE OGSÅ

Kulturens Östarp, frilandsmuseet sydøst for Lund

Udstilling om legetøj

Blandt de ca. 20 permanente udstillinger er udstillingen "Ting för lek" om legetøjets, legens og indlæringens historie. Ved hjælp af lyd og lys guides de besøgende gennem legetøjets historie. Her er også et legeværelse á la 1850, hvor man på bedste vis kan opleve, hvad tip-tip oldeforældrene havde at forlyste sig med, da de var børn. Blandt udstillingens mange fine eksempler på legetøj kan nævnes en 2.000 år gammel lerdukke fra Grækenland og en gyngehest, som Kong Karl den 12. legede med som barn.

Haverne

Kulturens mange haver afspejler de forskellige miljøer og tider. Her findes haver fra såvel middelalderen som moderne tid.

Kulturen i Lund er ejet af Kulturhistoriska föreningen för södra Sverige.