Kulturen i Lund

Midsommer med picnic på Kulturen

Foto: Viveca Ohlsson, Kulturen

Siden er publiceret / opdateret: 19. januar 2023
Maksimér
Kort over sydsverige
Åbningstider
Åbningstider 2023:
Vejledende tider
1/1-30/4:
Tirs, ons og fre 12-16.
Tors 12-20.
Lør-søn 10-16.

1/5-15/9:
Dagligt 10-17, torsdag dog 10-20.

16/9-30/12:
Tirs, ons og fre 12-16.
Tors 12-20.
Lør-søn 10-16.

Helligdage: Se museets eget website.
AdresseAdresse Adresse
Kulturen i Lund
Tegnérsplatsen
223 50 Lund
Sverige
GPSGPS GPS
Latitude : 55.7054
Longitude : 13.1965
(WGS84: Decimal)
Indstil din GPS

Frilandsmuseum med over 30 museumsbygninger

Frilandsmuseet Kulturen ligger som en oase midt i det centrale Lund og består af over 30 kulturhistoriske bygninger fra 1600-tallet og frem til 1930erne.

Kulturen i Lund har permanente udstillinger om bl.a. Lund i middelalderen, kvindemode 1730-2000, modernisme og bygningskultur. Desuden kan man i bygningerne blive klogere på skånsk almueliv, jordbrug og fiskeri i det gamle Skåne, tekstiler, historisk legetøj, bogtrykkerkunst mv. Nogle af de historiske bygninger er flyttet hertil fra andre steder i Skåne, Blekinge eller Småland, andre er rekonstruktioner af historiske huse.

Kulturen i Lund
Midsommer i Kulturen i Lund. Foto: Viveca Ohlsson/Kulturen

Kulturen i Lund
Trækirken kommer fra Bosebo i Småland og er bygget i 1652. Den har et meget velbevaret interiør med malerier og snedkerarbejde og et fuldt fungerende kirkeorgel fra 1700-tallet. Foto: Jessica Ljung, Kulturen


At gå rundt blandt museets bygninger er som at vandre rundt i historien: Fra købmandsmiljøer videre til smålandske og blekingske bondemiljøer og bygader præget af håndværk. Husene og miljøerne fortæller om datidens forskellige samfundsgrupper: Adel, præster, borgerskab, bønder, fiskere og fattige husmænd. Kulturen i Lund blev grundlagt i 1882 og er et af verdens ældste frilandsmuseer.

Kulturen fejrer højtiderne

Kulturen i Lund har et stort kulturelt program med udstillinger og fejring af højtider og traditioner med aktiviteter for både børn og voksne. Se Kulturens eget program under Links.

Spillemandsmusik på Kulturen i Lund
Kulturen i Lund har et stort kulturelt program med mange aktiviteter. Foto: Viveca Ohlsson/Kulturen.


Permanente og skiftende udstillinger

Kulturen har ca. 20 permanente og skiftende udstillinger med mange forskellige temaer, fx bygningskultur, moderne design, historie og populærkultur, gammelt legetøj, kaffe, våben, glaskunst, Lund i middelalderen og mere andet. Se museets eget website for aktuelle udstillinger.

SE OGSÅ

Kulturens Östarp, frilandsmuseet sydøst for Lund

Haverne

Kulturens mange haver afspejler de forskellige miljøer og tider. Her findes haver fra såvel middelalderen som moderne tid.

Kulturen i Lund er ejet af Kulturhistoriska föreningen för södra Sverige.